“Geweld veroorzaakt door zwartrijders”

In bijgaand berichtje over toegenomen geweld in treinen; “ruim 40 procent van de agressie op de trein wordt veroorzaakt door zwartrijders” (Telegraaf). Ik ga zelf dagelijks met de trein en 1 keer per week moet ik, nadat ik, van mijn werk, terug ben gekomen op het station van mijn woonplaats, een half uurtje rondhangen en dan een trein nemen naar een belendend dorpje. Ik ga dan het station niet in of uit, kom niet langs een kaartautomaat, en ben zodoende afgelopen half jaar dus 2 keer vergeten een kaartje (a €4,50) te kopen. 2 keer gecontroleerd en een boete van €35,-.

Ik zeg niet dat ik voor zwartrijden ben, of dat ik er gewelddadig van word, maar ik vind de straf die ik krijg voor dit vergrijp buitensporig zwaar en het zou mij helemaal niets verbazen als het geweld in treinen zou afnemen met een normalere boete.

Deze tip was overigens gratis.

2 gedachten over ““Geweld veroorzaakt door zwartrijders””

  1. Kan er over mee spreken, die gasten van de NS zijn vaak totaal niet klant vriendelijk.
    die ene keer dat ik met de trein moest (en dat gebeurt niet vaak), had ik netjes een strippenkaart gekocht en ruim gestempeld (meerdere zones) voor de amsterdamse tram, maar vanwege een auto-tram ongeluk, was ik genoodzaakt om de trein (2 haltes) te nemen.
    omdat er een regel staat op je tram kaart dat je bepaalde trajecten als 2e klas reiziger met de trein mee kan binnen de zones, was ik in de veronderstelling dat er geen ns kaartje nodig was.
    bij controle in de trein bleek dus dat ik het dus verkeerd had, alleen werd dit mij niet direct duidelijk, omdat de conducteur in kwestie weigerde uitleg te geven (dat was zijn functie niet) en mij doorverwees naar het paarse krokodillen loket, direct om legitimatie vroeg en een bon begon uit te schrijven a 60 euro 😯
    heb dit geweigerd en verzocht om uitleg, tja dan staan er binnen notime 3 van die ns mannetjes in blauw met portofoon om je heen (hoezo dreigend), waarop ik maar de legitimatie heb overhandigd omdat ik geen zin had om afgevoerd te worden.

Reacties zijn gesloten.