De rattenkoning van Rutte

Als een ware rattenkoning zit het bruine tuig met zichzelf opgescheept. Rutte zit met Wilders, Wilders zit met Rutte. Verhagen kan er ook niet los van gezien worden, enzovoorts.

En dan heb je de onderknuppels in Wilders’ roedel. Zo’n Eric Lucassen zou nog wel uit zijn plaatselijke Solexclub geweerd worden wegens wangedrag, maar bij Wilders is hij van harte welkom. Zonder deze straatterrorist die op cruciale momenten zijn rechterarm omhoog steekt is er geen kabinet-Rutte. Geen kongsi van semi-liberale poldertaliban.

Want bij de SGP vinden ze zichzelf het toppunt van beschaving. Met hun C&A pakken en stropdassen en hun morele superioriteit. Wat ze er gemakshalve niet bij vermelden is dat ze samenwerken met fraudeurs, bijldreigers, CV-opleukers en zwangere vrouwen-meppers.

Wat echt super interessant schijnt te zijn bij de PVV is hun nogal gratuïte gehamer op de scheiding tussen kerk en staat. Qua scheiding tussen kerk en staat begint onze bruine rattenkoning echter vooroorlogse, of moet ik zeggen 19e-eeuwse trekjes, te vertonen. Allemaal dankzij de PVV en de “liberalen”.

Over het buitenland (Europa) wil ik het niet eens hebben. Vond ik voorheen het gehamer op internationale samenwerking nogal overdreven, nu ben ik alleen nog maar diep geschokt over hoe teruggetrokken, hoe “eng”, wij achterlijke boeren in Nederland achter onze kleuterdijkjes geworden zijn.

Het buitenland kotst op onze rattenkoning. Zoiets lelijks hebben ze in geen halve eeuw gezien.

Over onderknuppels gesproken: Hero Brinkman ontwaakte laatst uit een delirium en dacht “ik wil een democratische partij met een democratisch gekozen leider”.

Vandaar dat hij al jaren bij de PVV zit natuurlijk! Het gras bij de buren is altijd groener.

Als ik Brinkman was dan zou ik Wilders een brief schrijven: “Lieve Geert, ik heb ontdekt dat er in mijn omgeving moslims wonen! En weet je wat het rare is? Het lijken net normale mensen!!!”

Maar dat doet Brinkman niet. Want wie moet die mooie boerderij van Brinkman betalen na de verkiezingen? Trouwens knap hoe een politieman zo’n mooie boerderij kan kopen.

Ik zag laatst een paginagrote advertentie in de krant over politiemannen die dag en nacht moeten werken tegen minimumloon of zoiets. Weinig boerderijtjes daar denk ik.

Maar goed, zo zit dat dus allemaal aan elkaar geknoopt tegen elkaar aan te schurken en te stinken en te rotten.

Die rattenkoning beseft dondersgoed dat het best wel kut is wat ze samen bereikt hebben. Maar ja het alternatief is zoveel slechter vinden ze. Wat wil je: ze zitten aan elkaar vast en loslaten is geen optie.

Daarmee heb ik gelijk het mysterie van de rattenkoning opgelost.

3 gedachten over “De rattenkoning van Rutte”

  1. een voorbeeldig betoog, de vork in de steel en de spijker op zn kop

    zegt het voort!

  2. Inderdaad treffende gelijkenis, verklaart weer een hoop onverklaarbare haagse gebeurtenissen die elkaar in steeds sneller groeiend tempo lijken opeenvolgen. Hop naar de onvermijdelijke untergang.

Reacties zijn gesloten.