Hoofdoekje, boerka, luid minarettengejammer; allemaal geen enkel probleem in Israël

Nederland kan nog veel leren van Israël aldus schrijver van onderhavig artikeltje. Krapuul redacteur Huib Riethof schreef onlangs ook al zoiets, in zijn stuk “kent u het land?“. Veel Israëli’s verbazen zich over de ongenuanceerdheid van het godsdienst debat in Nederland en de intolerantie die spreekt uit discussies. Gelukkig bestaan er ook een hoop Nederlanders die daar ook niet buitengewoon trots op zijn, maar dat terzijde;

PVV voorman Wilders noemt Israël vaak de frontlinie. Hij doelt dan op het oprukkende islamisme dat voor Wilders synoniem is aan islam. Toch opmerkelijk dat in Israël boerka’s en hijab’s- in tegenstelling tot veel Europese landen- geen onderwerp van discussie zijn, evenmin als de bouw van een minaret en de geluidsversterkte oproep tot gebed. (Volkskrant)

16 gedachten over “Hoofdoekje, boerka, luid minarettengejammer; allemaal geen enkel probleem in Israël”

 1. Kijk eens aan, nu is Israël ineens goed genoeg om hun dogma’s te bekrachtigen!!!anders is het een teringland!

 2. Kijk eens aan Israël doet dan toch nog iets goed om de dogma’s van JvdH te bekrachtigen!

 3. Ad hominems zijn tegen de REGELS. Liegen ook trouwens. Als je nu bewijst dat er bij mij dogma’s zijn m.b.t. Israel dan krijg je GEEN ban. Je hebt 2,5 uur.

  Succes!

 4. israel bestaat niet , dat de zionistische bezetters van Palestina wat moskeeen hebben laten staan en de paar Palestijnen die ze nog wel hun land hebben laten houden het recht geven zich Islamitisch te kleden is een zeer geringe compenstie voor de voortdurende moordpartijen en vedergaande diefstal van Palestijns land .. Eigenlijk prefereer ik wat gemekker over Boerkas en hoofdoekjes boven het doodschieten van kinderen die stenen naar soldaten gooien ,de verregaande vernedering bij Checkpoints of het doorgang weigeren van ambulances !!!

  Volgend jaar in Al Quds !!!

 5. JvdH: Ik zwicht niet voor chantage, ik wil graag op krapuul blijven, maar niet onder extreme voorwaarden!
  Suc6
  Hoop dat ik kan blijven zonder dat ik mijn waardigheid hoef te verliezen!

 6. Het maakt niet uit waar je staat in het Israelisch – Palestijns conflict. Feit is en blijft dat Israel niet in oorlog is met de Islam. Israel heeft een territoriaal conflict met de Palestijnen en een aantal omringende landen.

  De PVV moet ophouden met onzin te verkopen.

 7. @Al Bakrastani: stenen komen net zo hard aan als kogels hoor, als je stenen met kogels kan afketsen, verder praat ik ook niet goed wat Israël doet, maar een drama heeft twee kanten zie je!

 8. Je bedoelt je zit te liegen maar je wil je waardigheid bewaren?

  Nou succes dan.

  Ik zal je wel laten blijven maar maak hier geen gewoonte van aub.

 9. Beste JvdH:Te liegen??? Denk jij dat jij de wijsheid alleen in pacht hebt? dat bedoel ik met dogma’s, star voor ieder ander argument!

 10. Jij zit te liegen over mijn zogenaamde dogma’s met betrekking tot israel die er niet zijn. Ik nodig je uit verspil nog 10 seconden van mijn tijd en je krijgt je ban alsnog.

 11. Dogma´s? Men is hier kritisch op Israel dat klopt, maar je kan hier gewoon een pro-Israel standpunt kwijt. Ik ben het niet eens met alles wat Israel doet maar als het er op aankomt sta ik wel vierkant achter het bestaan van Israel. Daar is voor mij geen discussie over mogelijk; over beleid wel.

  Zover ik weet kan je dat gewoon schrijven hier. Ik verwacht geen applaus, maar dat is wat anders.

  ————————————

  Israel bewijst het ongelijk van de PVV. Je kan als niet-Islamitisch land Moslims het recht geven om hun eigen recht voor zoveel mogelijk private zaken te gebruiken zonder dat je samenleving instort. Ik ben tegen het huidige theocratische systeem omdat ik vind dat alle burgers voor de wet gelijk horen te zijn. Niettemin functioneert Israel terwijl de Sharia daar zoveel mogelijk ruimte krijgt.

 12. Ik ben het met je eens Sofia. Ik sta ook vierkant achter het bestaan van Israël. De oplossingt van 1948 verdient geen schoonheidsprijs, maar zaken terugdraaien kan niet meer zonder een humanitaire catastrofe te veroorzaken. Er zijn wel meer onrechtvaardige grenzen getrokken vorige eeuw. Denk aan voormalig Joego-Slavië. Je kunt daat echter niet meer op terugkomen zonder de boel weer te laten ploffen.

 13. Frappant dat men achter het bestaan staat, maar tegelijkertijd zegt dat de totstandkoming geen schoonheidsprijs verdient. Alles is mogelijk, maar men moet het willen. De mensen die een Joodse staat mogelijk hebben gemaakt waren dezelfde mensen die die staat nu steunen in zijn terreur jegens Palestijnen. Niet gek dus dat die staten geen moeite doen om een Israel terug te roepen. Dat zou namelijk hun ongelijk bewijzen.

  Voor mij is Wilders slechts een marionet die het beleid voert van de Westerse landen die Isreal mogelijk hebben gemaakt , maar niet openlijk dat verkondigen. Je kan gekscherend zijn over gekke Gerrit, maar Israel is het enige punt waarin hij consistent blijft.

Reacties zijn gesloten.