De bruine ideologische PVV-veren van Hero Brinkman

Op de eerste dag van Brinkmans bestaan als éénpersoonsfractie had hij al een paar interessante dingen te melden, ik citeer:

Over de schimmige financiering van de PVV bijvoorbeeld:

“Ik weet dat er financieringen gaande zijn vanuit lobbykantoren uit het buitenland naar de PVV. Dat wil ik niet. Ik wil niet gefinancierd worden op een manier waarbij ik het sterke vermoeden heb dat mensen invloed uitoefenen op de lijn van de PVV.”

En meer leuke weetjes in een interviewtje bij Nu.

Hoofdreden dat ie vertrokken is, schijnt te zijn dat hij plotseling iets ontdekt heeft wat verder iedereen al jarenlang wist:

Brinkman stapt uit de PVV-fractie omdat hij zich gedwarsboomd voelt in zijn pogingen meer democratie te brengen binnen de PVV en omdat hij bij de partij een tendens ziet van het “wegzetten van mensen”. Hij vreest ook dat de PVV het de komende tijd telkens over Midden- en Oost-Europeanen zal hebben (hbvl)

Fascinerend hoor dat plotseling al deze dingen ook tot Hero Brinkman zijn doorgedrongen.

Hero heeft een probleem met het “wegzetten van mensen” maar een weekje of wat terug had hij dat probleem absoluut nog niet, toen hij Polen, in het algemeen, wegzette als criminelen, in een discussie over diefstal uit auto’s:

„Maar dat die ’jammers’ ook worden gebruikt om bij auto’s in te breken, gaat veel verder”, zegt PVV’er Brinkman. „Ik kijk voortaan wel uit als ik mijn auto parkeer naast een busje met Polen.” (Spitsnieuws)

Dat bijzinnetje over Polen was nergens voor nodig, anders dan het beschadigen van Polen.

Hero Brinkman in zijn peperdure tuintje
Wat ook super indrukwekkend is, is hoe deze Brinkman plotseling schijnt te vinden dat de PVV bevolkingsgroepen “wegzet” terwijl diezelfde Brinkman vorig jaar nog hoofddoekjes wilde verbieden in regiobussen in Noord-Holland. Over “groepen wegzetten” gesproken.

Dit was een ideetje van the very Hero Brinkman himself.

Dit alles wijst er op dat zijn excuus om de PVV te verlaten een verzinsel is. Brinkman heeft de PVV verlaten omdat hij mislukt is binnen de PVV en omdat hij de val van het kabinet zag aankomen en een plaats op de PVV-lijst kon hij wel vergeten. Door zich voortijdig af te splitsen kan hij wat kabaal maken en na de verkiezingen wél terug in de kamer terugkeren met een soort PVV-light.

Die dure boerderij moet natuurlijk wel betaald worden en dat lukt niet van een agentensalarisje.

7 gedachten over “De bruine ideologische PVV-veren van Hero Brinkman”

 1. “Door zich voortijdig af te splitsen kan hij wat kabaal maken en na de verkiezingen wél terug in de kamer terugkeren met een soort PVV-light.”

  Of zich aan te sluiten bij de VVD. Gewoon transfer. Maar dat idee ga ik ook steeds meer krijgen, Hero doet aan zelfredzaamheid en stelt zijn inkomen veilig. Meer niet. Niks ideologische onmin, meer machtsstrijd binnen de PVV en Hero zag verlies aankomen, dus kiest eieren voor zijn geld.

 2. Eigenbelang zal ongetwijfeld een grote zo niet de grootste rol spelen.
  Toch vind ik het vreemd dat Wilders het op zo’n cruciaal moment zo uit de klauw laat lopen, had ik hem als strateeg misschien nog te hoog ingeschat denk ik.

 3. @3 Jan, met ongeleide projectielen kan niemand wat en misschien is Wilders wel een beetje strateeg (al dan niet aangestuurd door een Puppetmaster uit de VS), maar niet echt een groot denker.

 4. Blijkbaar kan Geert niet meer zo goed Hero onder de duim houden.
  Inderdaad is Brinkman een ongeleid projectiel. Drait-ie steeds alle kanten op.
  Tenslotte redt Hero zichzelf.

 5. Zijn EGO zit zo in de weg dat Brinkman na zes jaar “in de politiek” de grootste draaikont van de Nederlandse politiek genoemd kan worden. Ik heb nog nooit een “politicus” zo vaak zijn eigen ingenomen standpunten en ferme taal uitspraken zo snel zien veranderen. zonder psychiater te hoeven zijn weet je dat deze man een pathetische leugenaar is, een fantast en in bezit van een gespleten persoonlijkheid. Tel daarbij op opportunisme, rancune, zelfoverschatting, boerenslimheid en dadendrang en je hebt een cocktail die Brinkman tot een kamikazi politicus maakt die een partij begint louter en alleen ter meerdere eer en glorie van zichzelf, het inkomen en het toekomstige wachtgeld. Henk en Ingrid blijven bij de PVV maar Gerrit en Nel stemmen straks op hun Hero.

Reacties zijn gesloten.