Gebrek aan respect voor islamitische zeden zit diepgeworteld

femkeHet zou me verbazen als onderstaande vraag nog niet aan Femke Halsema is gesteld. Heeft ze er ook op geantwoord?

Prominenten in het publieke debat nemen zelfs de brutaliteit om te roepen dat ze de haren van moslimvrouwen graag zien wapperen. Hoe zullen zij reageren als iemand zegt dat hij de borsten van blanke meisjes graag ziet bungelen? Dan zouden ze wel snappen hoe beledigend en respectloos zulke uitspraken zijn. Ondanks dat dit een geheel andere discussie is, laat dit niettemin zien hoe diepgeworteld het gebrek aan respect voor de Islamitische zeden zit. (Volkskrant)

13 gedachten over “Gebrek aan respect voor islamitische zeden zit diepgeworteld”

 1. “Hoe zullen zij reageren als iemand zegt dat hij de borsten van blanke meisjes graag ziet bungelen?”

  Beetje rare opmerking. Omdat iedere man in het diepst van zijn hart de borsten van meisjes (hier dus geen racisme!) ziet bungelen.

 2. Ja, het was ook “een man” 😆 die dit ene kleine citaatje uit dat verder enorme artikel wist op te diepen. 😎

 3. een prachtig antwoord van de dame. en goed geschreven.

  daar wil ik wel meer van lezen 🙂

  quote
  Islamofoob
  ‘Geloven doe je samen’, schrijft hij verder. Sociale druk om de hoofddoek te dragen, ziet hij als steun om de islam te praktizeren. Zonder dat hij het doorheeft, bevestigt Ruhulessin zo met zijn holle geblaat de argumenten van de tegenstanders van de hoofddoek: dat die opgelegd is door de mannen en dat individualiteit binnen de islam taboe is. Vrije keuze bestaat bij hem niet. Je zou er bijna islamofoob van worden.
  unquote

 4. Huppeldepup Schreef:

  Ja, en omgekeerd is het nog erger.

  Je bent het er dus mee eens dat een gebrek aan respect niet goed is. Waarom probeer je het dan om te draaien? Om het goed te praten? Als een ander dingen doet die niet door de beugel kunnen is dat dan voor jouw een reden om ook maar dingen te doen die niet door de beugel kunnen?

  Onnozele redenatie.

 5. Bij de Volkskrant moeten ze de server uit de knoop halen want die link gaat nu naar een muziekrecensie of zo van 9-11-’11 en reaguren op dit topic is dus redelijkerwijs onmogelijk. dat wou ik even gezegd hebben aangaande de laatste reaguursels. 🙄

 6. #8
  Goed gezegd, de link doet het niet en en ,lukt mij in ieder geval niet om bewuste opinie op de VK te vinden.

 7. #11 Knappert!

  Niet om het een of ander maar de opinie zelf dd 22/04/10 is van de hand van Izzy, een tot de Islam bekeerde die dus voor verkiezingen VK podium kreeg..
  Wat we indertijd ook van hem mochten lezen was zijn mening over onze / westerse bemoeienis met de rechten van de mens in Islam theocratien waaronder het stenigen of zweepslagen van vermeende overspelige vrouwen.
  Izzy .kreeg meerdere malen ee VK podium,hetgeen tot een optreden in P@W vanwege zijn geimpliceerde steun aan dergelijke straf praktijken leidde.
  Hij kwam er uiteindelijk mee dat hij als moslim zonder media training in een P@W val terecht was gekomen.Media afkeuring van genoemde praktijken zou hem in zekere zin zijn afgedwongen; het zou hem om onze politieke bemoeinis met de rechten van moslims in theocratien zijn gegaan.

  Je kan je m.i. hoogstens afvragen of en hoe hoe verstandig VK beleid ,zelf nauwelijks of geen visie, met het plaatsen van opinies uit verschillende radicale reli kampen was of is.
  Ik weet het niet .
  In aanmerking nemend dat Izzy een student politicologie was doet m.i. niet af aan het dragen van eigen verantwoordelijkheid over zijn overtuigingen..

  Hoe het met Izzy nu gaat is mij onbekend , dat hij indertijd Mc Wilders aan stemmen onder dezelfde eigen verantwoordelijkheid heeft geholpen, leek me wel al weet ik ook dat niet…..

 8. #10

  De 2e DSW link doet het prima, wat let je om Izzy.s betoog over het gebrek aan respect voor islamitische zeden , al is topic hoofddoek zelf minder actueel, alsnog te plaatsen?.
  Hij is er m.i. ook niet zo ver in doorgeschoten zodat krapuul een hele bubs pro PVV over zich heen zou krijgen…
  .

Reacties zijn gesloten.