PVV-critici verschuilen zich achter de dijken

In mijn ‘vorige leven’ was ik ondernemer en handelde ik veel met het buitenland. Vaak vertoefde ik op allerlei beurzen, met name in de Verenigde Staten, op zoek naar exclusieve nieuwe producten die ik dan weer distribueerde naar landen als Nederland, België, Duitsland en jazeker, ook Griekenland.

Tijdens de vele internationale zakelijke ontmoetingen bleek vaak de grote onbekendheid met het land Nederland. “Yes, I know Amsterdam, nearby Denmark isn’t it?” hoorde ik vaak. Van enige kennis of zorg over de eventuele politiek of actualiteit in Nederland is nooit iets voorbijgekomen.

Veel ondernemers zullen dit herkennen. Een internationale ondernemer die ik goed ken, overigens een overtuigd PVV-stemmer, heb ik nimmer iets horen zeggen over opmerkingen die hij gehoord zou hebben van een van zijn buitenlandse klanten over de reputatie van Nederland.

De Contactgroep Duitsland, ooit in het leven geroepen om de economische en politieke banden tussen Nederland en onze belangrijkste handelspartner Duitsland te onderhouden en te versterken, heeft niet voor niks een uitstekend PVV-voorzitter in de heer Roland van Vliet.

De veelgehoorde dooddoener, namelijk de angst voor economische schade voor Nederland als gevolg van de aanwezigheid van de PVV in het buitenland, komt dan ook vaak van twee kanten: enerzijds oudere hippiejongeren die nog nooit een stap buiten de gesubsidieerde dorpsmuren hebben gezet, laat staan ooit internationaal zaken hebben gedaan. Anderzijds komt dit geluid van de stoffige burelen van de klassieke regenten die zelden contact hebben met zakenmensen. Deze groepen verschuilen zich achter de dijken van zelfvoldaanheid en morele superioriteit. Ik zou zeggen; kijk over de grenzen en adem een dosis realiteit in. De PVV is here to stay en de internationale handel vindt dit uitstekend.

De eerder genoemde internationale ondernemer heeft overigens zojuist een grote deal afgesloten met een van zijn internationale klanten. Op de vraag wat deze buitenlandse klant van Nederland vond, was het antwoord, terwijl zijn blik over het landschap dwaalde: “my God it’s flat here“.

Redactionele kanttekening:
Dit is geen exclusieve bijdrage van de geachte afgevaardigde Jhim van Bemmel voor Krapuul. Deze keer laten we dit passeren, maar het is eenmalig. Een gastbijdrage MOET uniek zijn voor Krapuul en is niet al eerder op een andere site verschenen.

10 gedachten over “PVV-critici verschuilen zich achter de dijken”

 1. Uit http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/commissies/CGD/index.jsp

  “De Contactgroep Duitsland is in 2003 in het leven geroepen om structureel de contacten met Duitse parlementariërs te onderhouden die tot op dat moment vooral op incidentele basis werden ontplooid. ”

  Niets “economische banden”, het is gewoon een groepje tweedekamer leden (met een over vertegenwoordiging van PVV, VVD en CDA) die snoepreisjes naar Duitsland maken.

 2. Ik heb toch hele andere ervaringen als ex-ondernemer. Eerst 4 jaar een handelsonderneming gedreven en daarna zelf productie gestart. Mooie fabriek gebouwd met een niet onaanzienlijk bedrag aan subsidie uit, jawel, Brussel. Binnen no time 24/7 productie en 25 man in vaste(!) dienst.

  Na verloop van tijd dus ook de grens over en ik mocht steeds uitleggen waarom wij in NL een club als de PVV tolereerden. Erg vermoeiend. NL stond bekend als een open en tolerant land…….ooit.
  Bedankt Jhim en consorten.

 3. De geachte afgevaardigde Jhim van Bemmel zal er mee bekend zijn dat in het internationale handelsverkeer vaak bepaalde garanties verlangd worden.

  Het lijkt mij dan ook een goede zaak dat de PVV garanties biedt aan het Havenbedrijf Rotterdam dat de deal met de haven van Constanza in Roemenië niet strandt in het zicht van de haven door een of ander stigmatiseerde meldpunt waardoor de reputatie van Nederland als betrouwbare handelspartner in het geding komt.

 4. En toch heeft die Amerikaan gelijk. Amsterdam LIGT vlak bij Denemarken. Als je ziet hoe groot een Amerikaanse staat is dan is het maar peanuts hoever Denemarken ligt. Man als je wat doorrijd als Groninger ben je binnen 3 uurtjes bij de grens. 4 uurtjes als het tegenzit bij Hamburg.

  Ik weet voor Nederlanders is het wat Trots doorslikken, maar het licht gewoon niet zo ver weg. En voor Brabo’s en Limbo’s die altijd meer naar België hebben getrokken. :”Er is meer dan Brabant!”.

  Klinkt wat hard, maar een Amerikaan weet heel goed dat mensen het niet leuk vinden om met “Duitsland” vergeleken te worden dus :”Oh Amsterdam that is close to Germany right!?” zou misschien als belediging kunnen worden opgevat. Dus gaan ze voor het dichts bijzijnde land, België/Denemarken, dat ook dichtbij licht. Ze willen echt gewoon interesse tonen zodat je je welkom voelt (Een Amerikaan is vaak heel gastvrij), maar ook laten zien dat hij wel weet aar Nederland licht, Zuid Westelijk van Denemarken en Noord Oostelijk van België

  PS:Sorry voor mijn rant, maar ik vind het altijd niet eerlijk tegen over een Amerikaan die zo zijn best doet om lief te zijn voor je ;). Voor hem ligt Denemarken en België gewoon hartstikke dichtbij ;).

 5. ..”In mijn ‘vorige leven’ was ik ondernemer en handelde ik veel met het buitenland. “…

  Daar komt dat strafblad toch vandaan?

  Overigens, wanneer je voornamelijk in PVV-kringen begeeft, dan is het niet zo heel gek dat men geen reputatie klachten wenst te horen…”overigens een overtuigd PVV-stemmer”…

  ..”“my God it’s flat here“”…

  De leukste die ik ooit van een vriend/ Amerikaanse zakenman hoorde, was: “Jullie OV is zo goed geregeld, in vergelijking met de US.” Was wel even lachen toen ik vertelde over de vele complicaties bij de verschillende vervoersbedrijven. :mrgreen:

 6. @6 nou ja, je hébt hier tenminste OV, daar is buiten de grote steden in de VS vaak nauwelijks sprake van. Overigens zijn grote delen van de VS even plat als Nederland.

 7. Jhim, je slaat m.i. de plank behoorlijk mis als je denkt dat economische schade gaat over een ondernemertje en een ordertje wel of niet mislopen.
  Ook ik heb 25 jaar ervaring in wereldwijde transport en logistiek en heb bij een grote handelsonderneming internationale handelscontracten en transportovereenkomsten opgesteld mbt goederentermijnmarkt.

  1 gouden regel in de internationale handel !!!Niet over politiek en godsdienst praten met je zakelijke contacten!!!

  In zakelijke internationale ondernemerscontacten zijn discussies over politiek vrijwel not done, het is niet slim, het is heel glad ijs. Dus ondernemers zullen inderdaad weinig vragen en/of klachten te horen krijgen.

  De economische schade waar ” de suffe hippies” (zo wordt dat dus in jullie fractie genoemd) bang voor zijn bevindt zich op een heel ander vlak, dat gaat niet over het wel of niet doorgaan van een ordertje voor een of andere ondernemer, dat gaat over een land dat zich aan allerlei internationale afspraken aan het onttrekken is en in het buitenland niet eens meer kan uitleggen wie er nu eigenlijk regeert en van wie sommige extreme standpunten nu eigenlijk afkomstig zijn.
  Dit kan zomaar kwaad bloed zetten, maar erger nog is een onbetrouwbare politieke stabiliteit, een politiek die naar extremen grijpt. Dit kan bij grote gunningen zelfs een doorslaggevende factor zijn als er keuze is tussen meerdere partijen, denk hierbij aan de haven van Rotterdam, Hamburg, Antwerpen.
  Ik heb veel contacten gehad in Oost Europa en Rusland sinds de val van de muur en de ontwikkelingen daar op de voet gevolgd. Economisch gezien is het verre van slim om deze mensen tegen je in het harnas te jagen, een enorm achterland met groot potentieel, zie artikel hier eerder deze week over de opkomst van Polen. Je pijlen op deze landen richten is niet echt slim te noemen en ik weet zeker dat de bestuurders van de echte grote jongens hier met kromme tenen naar kijken, niks suffe hippies of klassieke regenten.

 8. Meneer van Bimmel, wilt u mij de naam noemen van die zakenrelatie die op de PVV stemt.
  Immers zo’n persoon is voor minstens 99% zo niet meer onbetrouwbaar. Als hij personeel heeft zal hij bij z’n keuze voor z’n mensen gegarandeerd discrimineren.
  Hij zal er geen enkel probleem mee hebben om zowel z’n klanten als personeel voor te liegen. Hij zal voortdurend mensen vals beschuldigen. Als hij een fout maakt geeft hij onmiddellijk de schuld aan anderen.
  Of wilt u beweren dat iemand eerlijk is als die op uw partij stemt?
  Misschien wel. Maar dan moet hij heel erg dom zijn. Iemand die zich makkelijk laat bedonderen.
  Hoeveel kans denkt u zal een bedrijf maken als men weet dat de leiding sympathieën heeft voor de PVV?
  En hoe stelt u zich voor wat een buitenlands bedrijf zal doen als die zieke discriminerende wetjes die uw Geestelijk Leider graag ingevoerd ziet inderdaad werkelijkheid zullen worden. Elk zich respecteredn bedrijf wil niks te maken hebben met een land die mensenrechten maar bijzaak vindt. Waar geen vrijheid van godsdienst, meningsuiting en onderwijs is. Want dat wilt uw grote leider wel degelijk.

 9. OK, de grote goedpraat PVV dansje is blijkbaar begonnen. Stelling: ” PVV is uitrerst salonfahig” , tenminste onder bekende “ons-kent-ons” ondernemers. Of andere rehcts tuig.

  Het zou niet anders kunnen zijn binnen dit geselecteerd xenofoob en racistsich clubje, dacht ik.

  Om te beginnen zegt het Jan zeer goed – ondernemers praten zeer zelden over politiek, ze hebben het eerder over betrouwbaarheid. Dan pas worden zaken gedaan en iedereen vermijdt zoveel mogelijk de extremen, maakt niet uit of ze van links of in het geval van PVV en de huidige regering van Extreem Rechts afkomstig zijn.

  1. Dit stukje van Jhim is een goed voorbeeld voor het ontstaan en het functioneren van de corporative fascisme. Afspraken trussen eensgezinde extreem-rechtse ondernemers met winstoogmerk. Vaak is het graaioogmerk.

  2. Binnen beschaafd Europa heeft men reeds een uitgesproken negstieve over PVV, consorten en weet men dat ze in wezen in Nederlandf op dit moment regeren. Het zou van het gekke zijn als Jhim dit zou erkennen want het is tegen zijn salaris en graaien.

  De huidige schade zal niet in een dag ontstaan en bij weggaan van PVV zal niet in een dag opgelost zijn. Wij als volk zitten voor de komende jaren opgezadeld met de langdurige gevolgen van het autistisch gedrag van een groep extreem-rechtse psychopaten.

  Blijkbaar op dit moment iemand enorm profiteert ervan.

Reacties zijn gesloten.