Het geval Benno Barnard. Manipulatie, provocatie, infiltratie. Vaak werkt het niet. Soms wel.

Wilders FloridaIk wilde eens iets vertellen over hoe geheime diensten en rechtse netwerken, die soms met succes, soms zonder succes, ons op het verkeerde been zetten. Ik heb daar zelf nog al bittere ervaring mee.

Nu blijkt dat in de VS een twijfelachtige groep zogenaamde islamitische fanatici, maar geleid door een ex-westbank-kolonist, en bestaande uit “bekeerden”, het gedoe over Southpark heeft veroorzaakt, herinnerde ik me Max Lewin in 1975, Amsterdam.

Maar kijken we eerst naar iets meer recents:

Het geval Benno Barnard. Manipulatie, provocatie, infiltratie. Vaak werkt het niet. Soms wel. [NL] – Journal – HUIBSLOG

Sommige mensen werkt het op de zenuwen, dat de Islamisten nog maar steeds geen spectaculaire aanslagen plegen, om het gelijk van Wilders en consorten te bewijzen.

Deze laatsten moeten zich daarom knarsetandend tevredenstellen met niet meer dan vermoedens: Uit hun verband gerukte citaten uit de Koran, bij voorbeeld, of een relletje rond een absoluut loony groepje provocateurs.

Dat laatste deed zich onlangs weer voor bij de zogenaamd ‘door Islamisten onmogelijk gemaakte’ lezing in de marge van de Antwerpse Universiteit door de Belgisch-Nederlandse literator Benno Barnard. Zoals gebruikelijk, interesseerde zich geen hond voor het verwarde gebabbel van Benno.

via De Lage Landen: Het geval Benno Barnard. Manipulatie, provocatie, infiltratie. Vaak werkt het niet. Soms wel..

Conclusie:

In Nederland schijnt het klimaat nu gunstig voor provocaties door zogenaamde moslim-fanatici. Echte doorgedraaide gekken, van het formaat-Van der Lubbe (die in 1933 als anarchist de Berlijnse Rijksdag in brand stak, tot genoegen van de nazi’s), of naïeve godsdienstwaanzinnigen kunnen ingezet worden.

Voor Wilders, die steeds verder wegzakt in de peilingen, is het nu erop of eronder. Zelfs zonder dat Wilders het zelf weet, kan een buitenlandse dienst, een geheim NATO-netwerk, een club doorgedraaide suprematici een provocatie maken, door al dan niet echte moslim-fanatici tot een aanslag te bewegen.

Het is opletten geblazen, vrienden!

In afwachting van Uw commentaar…

Huib