Ontroerende beelden begrafenis Alain Hatungimana – Morgen manifestatie Dam Amsterdam

Rachel de Haan, mentor van het dochtertje, vroeg me niet te al te fors uit te pakken. „Mijn angst: één telefoontje van Geert Wilders aan minister Leers en deze kinderen worden alsnog uitgezet.”

Zo besluit Margriet Oostveen haar ontroerende impressie van de begrafenis van de Burundees Alain Hatungimana  in de rubriek Vooraan op blz. 3 van NRC Handelsblad (vandaag helaas alleen te lezen voor abonnees; wordt morgen vrijgegeven?).

De 36-jarige vader van twee tieners pleegde zelfmoord twee dagen voordat zij door Gerd Leers gedwongen zouden worden uitgezet naar hun Afrikaanse land van herkomst. In opdracht van het door Geert Wilders gegijzelde minderheidskabinet-Rutte van CDA en VVD.

Leers is de bedrijfswolf-in-schaapskleren van het racistische PVV-tuig. Dan heb ik nog honderd keer liever een bedrijfs-poedel.

Honderden stadgenoten en medescholieren uit Culemborg en omgeving waren erbij, bij die begrafenis. 35 meisjes moesten volgens de islamitische (en trouwens ook joodse-) rite wachten, tot het stoffelijk overschot bedekt was met Utrechtse aarde:

Vijfenzestig kinderen waren met een touringcar gekomen. De jongens waren al verderop, de meisjes moesten wachten. Tientallen Culemborgse tienermeisjes, op een grindlaan onder eiken. Ze droegen skinny jeans en bedekten hun hoofden met kleurige shawls, waaraan ze nog onwennig frunnikten.

Leers heeft helemaal geen telefoontje van Geert Wilders nodig, om te weten, wat er van hem verwacht wordt. De Mauro-truc van zijn collega Bleker* met een voetbal-kaartje voor de 14-jarige zoon van Alain Hatungimana, die bij FC Den Bosch speelt, zal hij niet snel durven herhalen. De moeder van deze jongen kan trouwens moeilijk mee worden uitgenodigd, want ze was al in Burundi gedood.

Dus hult Gerd Leers zich, evenals de twee zogenaamde anti-PVV fractieleden van het CDA, in een ijskoud ZWIJGEN. Daar komen ze in het huidige Nederland gemakkelijk mee weg. We noemen het “mediastilte”. Mediastilte: Een leuk speeltje voor het journaille en PowNews. Elke dag wereldnieuws over de damesfiets van Mark Rutte, overspel met de SGP op de achterbank van zijn limousine en paparazzi-foto’s van Rutte in innige omhelzing met de opper-racist op het terrasje van het Kotshuis.

Rutte met Wilders in een Kotshuis-pauze

Maar we kennen Wilders intussen. Hij zal echt niet naar Culemborg gaan, om de effecten van zijn “Gedoog-akkoord” (Bedroog-akkoord) op de zelfmoord-ratio onder afgewezen asielzoekers te gaan verdedigen.

Dat was drie jaar geleden wel anders, toen Geert stond te trappelen, om de Zuid-Molukkers in Culemborg op te gaan stoken tegen de Marokkanen vanwege een oudejaarsincident. De Molukkers hebben toen voor de eer bedankt. Na anderhalve eeuw in het KNIL de vuile kastanjes uit het vuur te hebben gehaald voor de Hollandse onderdrukkers in Nederlands Indië, waren ze hopelijk wat wijzer geworden. Langjarig verblijf met hun families in de concentratiekampen in het vaderland van hun “weldoeners” zal daartoe hebben bijgedragen. Molukkers weten, wat Wilders met “tuigdorpen” bedoelt.

Nee, Wilders zoekt naar omwegen om zijn haatboodschappen in te verpakken. Laten we eens nagaan:

  • Een koningin-Beatrix-tweet over de hoofddoeken van de 65 Culemborgse scholieren? – Vragen aan de minister van Binnenlandse Zaken of zij onmiddelijk de Utrechtse burgemeester (PvdA) een schrobbering wil geven, omdat hij in zijn gemeente een manifestatie heeft toegelaten van de hoofddoek die een symbool is van de vrouwenonderdrukking door de misdadige ideologie van de Islam. En tegelijk ook aan de burgemeester van Culemborg (D66) omdat hij daarvoor een touringcar beschikbaar heeft gesteld. – Nou, nee. Dat kan weer drie zetels in de peilingen kosten.
  • Een dhimmi-tweet over het landverraderlijke gedrag van de schoolleiding en de voogdij-mentores, die het gezin “valse hoop” hebben gegeven en daarmee de eerstverantwoordelijken zijn voor het drama? – Vragen aan de ministers van onderwijs en van welzijn om deze ambtenaren onmiddellijk te ontslaan. – Geen gek idee. Had bij vorige gelegenheden ook succes. Zodra het tegen zakkenvullers en subsidieslurpers gaat, juichen Henk en Ingrid in de Telegraaf. En het leidt lekker de aandacht af. Het is toch weer de schuld van Links.
  • Als wij, Geert Wilders en zijn kabinet, mediastilte verordonneren, dan moet ook Links zich daaraan houden. – De Islam heeft via een bewuste provocatie (zelfmoord-aanslag?) gepoogd, de heilige Mediastilte van dit stoere Kabinet te saboteren op verraderlijke wijze. Wij laten ons niet provoceren door deze achterbakse Aanval op het Westen en Mij (zie mijn Boek op 1 mei!), maar zullen op gepaste wijze wraak nemen. Wij sluiten daarbij geen middel uit! – Ja! Dat is ‘m! Even Kortenoeven laten tweeten.

De columniste concludeert:

Zwijgen, of anders. Zover zijn we nu gekomen. En we deden het zelf.

Zelf? – Dus dan kunnen we zelf ook besluiten om voortaan weer keihard onze mond open te doen. Dat doet Krapuul. En steeds meer doen dat met ons.

Zaterdag 14 april om 15 uur op de Dam: Lig-In tegen barbaars uitzettingsbeleid!

En à propos, één minuut stilte is soms hetzelfde als keihard je mond opendoen. Dat kan. Morgen, zaterdag 14 april om 15 uur op de Dam in Amsterdam. Het programma van de al eeder geplande “Lig-In” tegen de barbaarse uitzettingen van Vrouwen Tegen Uitzetting (VTU) is aangepast naar aanleiding van het Culemborgse drama. Een Burundese vrouwen-activiste zal het woord voeren naast Lodewijk Asscher en de Groenlinks-fractievoorzitster in de Amsterdamse gemeenteraad. Bij het voorlezen van de namen van de met uitzetting bedreigde asielzoekers, zullen de deelnemer/sters stuk voor stuk gaan liggen. (Dus, ouderen, zeiltje of opblaasmatrasje meenemen.)

Doe mee!

* Update: Correctie aangebracht. Het was NIET Leers die Mauro een voetbalkaartje aanbood, maar diens even walgelijke collega BLEKER. Je kunt die top-CDA-ers moeilijk in opportunisme en cynisme van elkaar onderscheiden. Enfin, als Bleker doorzet met de Hedwige-polder, dan kan hij voetbalkaartjes gaan aanbieden aan de nabestaanden van de verdronken Richard de Mos (PVV), die zich immers voluit voor de doorgestoken dijken wilde gooien. Zie bericht Krapuul daarover.

3 gedachten over “Ontroerende beelden begrafenis Alain Hatungimana – Morgen manifestatie Dam Amsterdam”

  1. Nu ook Engelse, Duitse en Franse vertalingen van dit blog via @jajwouters. The World cannot deny that Krapuul warned them!

  2. Zo, en nu ook even de welverdiende link naar Joke Kaviaar van Doorbraak.eu en de correctie (dank Andreas!) voor Leers/Mauro is eigenlijk BLEKER/Mauro, toegevoegd. Dit alles neemt niet weg, dat Gerd Leers moet worden uitgewezen naar zijn speculantenvilla in het MOE-land Bulgarije. (Dat was, waarom hij als burgemeester van Maastricht is weggestuurd door de gemeenteraad.)

Reacties zijn gesloten.