“Bedreigend” raadslid gaf SP geen keus

Zulke rare dingen zei die Pascal Smit helemaal niet, afgezien van de bedreigingen dan. En de bedreigingen van Rutte en Jort Kelder vielen natuurlijk heus wel mee. Er heeft zich echt heus niemand bedreigd gevoeld en de man heeft er al weer spijt van. De man zei trouwens direct na de “bedreigingen” ook al dat hij ze nooit zou uitvoeren.

De andere dingen die hij zei zijn grof, maar ook weer niet echt vreselijk schokkend, sociaal-media technisch. In de sociale media en op diverse fora kom je dit soort dingen zo vaak tegen. Dus waar lullen we over zou je denken.

Nou dat werkt dus als volgt: de man is een vertegenwoordiger van de SP en brengt met zijn uitspraken dus de SP in diskrediet. Want hoe misbruikt rechts een incidentje als dit? Die zeggen dingen als “de SP is weer aan het bedreigen”, “typisch SP”, “de kogel kwam en komt nog altijd van links” enz.

Zeker in deze volstrekt wezenloze nieuwsluwe tijden waarin onze rioolrabiaatbruine “vrienden” alles in het diepste geheim aan het bekokstoven zijn had Smit op zijn vingers kunnen natellen dat hij met zijn domme actie werkelijk ALLE media zou halen. Ik heb zelfs op de radio de “bedreigingen” gehoord, en dat imbeciele verhaaltje dat hij maar 15 jaar gevangenisstraf zou krijgen en gratis eten.

De context was natuurlijk totaal verdwenen. Logisch.

De rechtse jankerts, inclusief hun eigen (veroordeelde) rabiaatbruine bedreigers, op twitter hadden natuurlijk een field day met deze domme actie van die Smit. Zelfs opperhuilwijf Jacky Stevens beweert door hem bedreigd te zijn en haalt daarmee de NRC. Terwijl ik mijn schoenen opvreet als dat zo is. Zelfs zonder dat ik die Smit ken durf ik dit te zeggen: no fucking way dat die Smit die Stevens bedreigd heeft.

Maar who cares. Het kwaad is alweer geschied. En de SP deed terecht het enige wat een fatsoenlijke partij in zo’n geval doet. Keihard ingrijpen. Niet een avondje boos kijken op SBS6 om vervolgens de brievenbuspisser of de bijldreiger een vette promotie te geven, zoals de PVV doet.

Dus wat heb je nou geleerd? Hou je bek en/of ga niet bij een politieke partij. En pas op dat je niet laat meeslepen door wat je leest op de diverse rioolbruine diarreefora, waar het bon ton is om te bespreken hoe je Femke Halsema met een roestig mes de strot doorsnijdt.

De rechtsen die dat 24/7 wél doen doen dat niet open en bloot. Die doen dat onder een pseudoniem, slimpie. Daar hebben ze hun fake-accountjes en twitterknokploegjes voor.

21 gedachten over ““Bedreigend” raadslid gaf SP geen keus”

 1. Goed stuk. Kort bondige reactie op mede weer een hype van rechts. Stomme opmerking van Pascal Smit.
  De reactie van bruin, pek en veren minnend rechts spreekt ook weer boekdelen!

 2. Och, de man maakt van zijn hart geen moordkuil, en Kelder is gewoon ergerniswekkend ( vraag het maar aan Mosko en Storms ). Met zijn “pinnen is voor paupers ” deed ie me beetje denken aan een Franse aristocraat ten tijde van Lodewijk de 16e.

 3. Het leek me eigenlijk erger dan wat die Bosman in Limburg over een politieke collega zei, toch?

 4. Sorry hoor, maar ik vind dat als je een “hoge boom” bent geworden je heel duidelijk alle woorden moet wegen, of het nu in de sociale media is of in de krant of tijdens een spreekbeurt. Dat geldt voor links en rechts. Wat ik wel goed vind is dat er meteen gereageerd is en duidelijk ook en niet beetje bozig doen of een jaar later eens ingrijpen, dat spreekt voor de SP en daar kan de PVV een stuk of wat puntjes aan zuigen.

 5. @4: Dus vind ik grote delen van het verhaal nogal zielig verongelijkt:

  “In de sociale media en op diverse fora kom je dit soort dingen zo vaak tegen. Dus waar lullen we over zou je denken”

  “Dat werkt dus als volgt: de man is een vertegenwoordiger van de SP en brengt met zijn uitspraken dus de SP in diskrediet”

  “Want hoe misbruikt rechts een incidentje als dit? Die zeggen dingen als “de SP is weer aan het bedreigen”, “typisch SP”, “de kogel kwam en komt nog altijd van links””

  “De rechtse jankerts, inclusief hun eigen (veroordeelde) rabiaatbruine bedreigers, op twitter hadden natuurlijk een field day met deze domme actie”

  De flauwe manier waarmee een redelijke mening (“Zeg nou niet dit soort stomme dingen”) naar voren wordt gebracht komt weinig volwassen over. Leuk voor een provocerende column, minder geschikt als je wijs en volwassen lijkt over te willen komen. Er zijn genoeg manieren om boven ons gestelden verbaal aan te pakken zonder met puberale bedreigingen te komen die je een kwartier later weer moet herroepen …

 6. @3 dit is een linkse site he;), daarom staat bedreigend ook tussen haakjes nu het een SP-er betreft.

 7. @8 , Ja en waarom dat is ?? Omdat ondanks het domme gelul van rechts over van links komende kogels NIEMAND in Nederland om “Linkse Redenen ” is vermoord … Pim Fortuyn vanwege “beestjes bescherm redenen ” , Theo van Gogh door een Moslim wiens denk wereld politiek ergens ter hoogte van de SGP opereert .. en dan hebben we de doden gehad van de laatste 40 jaar.. Maar rechts heeft er verschillende op de kerfstok staan , Racisme is een typisch Rechtse eigenschap omdat die in de lulverhalen over suprieure culturen ect ect geloven .. Na Kerwin zijn er alleen geen liedjes meer over geschreven .. en de media vinden het niet interessant ..

  Links tegen personen gericht geweld …. Uitgezonderd wat taarten en eieren .. Niet voorgekomen .. wel tegen bezittingen zoals door RARA maar dat valt in het niet bij alle aanvallen op Moskeeën en Scholen .. Rechts tegen personen gericht geweld ?? Haast dagelijks .. Laatst weer in Den Haag , twee dove Turkse zusjes door een Nederlandse mishandeld .. ook al weer de aandacht van de media niet waardig … Afgerukte hoofddoekjes en spuwpartijen … Moslima’s doen geen eens meer aangifte want de politie doet er toch niets mee 😥 Dus dreigementen tussen haakjes , gezien de ervaringen HEEL TOEPASSELIJK !!!!

 8. @10

  ook schooljeugd overziet de gevolgen van twittershit niet volledig, zoals Maxima zou zeggen: “een beetje dom”

  voor domme mensen is voldoende ruimte in de politiek

 9. @7 Als dit toontje al niet mag…

  Hierbij mijn Pascalletje: het spijt mij als ik in mijn voorgaande post badinerend overkwam. Dit was niet mijn bedoeling, had ik wellicht moeten kunnen voorzien, maar ik reageerde onbezonnen.

  Ik besef nu dat ik enkele regels van dit forum heb overtreden. Niet handig als beginnende bezoeker. 😉

 10. @13 regels zijn hier flexibel , slechts één is in steen gehouwen 😉 maak de hoofdredacteur niet te vaak sjagerijnig ( eens per maand is meestal wel veilig , eens per week word riskant , dagelijks gevaarlijk , meer dan een keer per dag is een ban 😀 )

 11. @16 … Hoop niet dat die opmerking voor mij bedoeld is .. Ben geregistreerd allergisch voor “normaal ” .. Krijg al uitslag van “ingepast ” ….

 12. Ik blijf maar bij de eerste gedachte die bij mij op kwam, naar aanleiding van dit bericht: een verdwaalde pvv’er.

 13. Wat is het probleem?
  Wilders heeft menig Nederlanders met een knietschot bedreigd en nooit zijn worden hoeven herroepen of spijt betuigen. Kreeg hij ook bijval van rechts.

  Nogmaals, wat is het probleem in deze door Rechts Nederland reeds geschapen zieke sfeer?

 14. @18
  Precies, daarom mijn vergelijking met Bosman. Je kunt in Nederland de domste en gênantste beledigingen roepen, inclusief een oproep tot geweld (als aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt), van uitgekotst halalvlees tot knieschoten. Vrijheid van meningsuiting is sterker dan het recht niet beledigd te worden.

  Roepen dat (als jij aan de macht komt) bepaalde criminelen bepaalde lijfstraffen krijgen mag, en schijnt hier en daar zelfs wervend te werken. “Uitgekotst halalvlees” knakt een politieke carrière in de knop. Bedreigen met de dood en wensen dat iemand anders het doet valt echter niet (alleen) onder de vrijheid van meningsuiting, maar ook onder bedreiging. Ik denk dat dat het verschil is…

 15. “Vrijheid van meningsuiting is sterker dan het recht niet beledigd te worden.”

  Vrijheid van meningsuiting is geen vrijheid om te beledigen. Want dit is de interpretatie dat Rechts Nederland hier aan bindt. Het zou iets met cultuur en opvoeding te maken hebben.

  “(dood)wensen dat iemand anders het doet”..

  Dit valt nog altijd onder (negatieve) wensen, met nadruk op wensen en is derhalve niet strafbaar onder democratische jurisdictie. Videla denkt anders hierover.

 16. @20 Ik bedoelde eigenlijk dat er überhaupt geen recht om niet beledigd te worden bestaat, vanwege de subjectiviteit bij het vaststellen van schending van het recht.

  Vrijheid van meningsuiting verengen tot het recht te beledigen is inderdaad een beetje armoedig, maar je treft het zowel ter linker als ter rechter zijde aan. Alleen de doelgroep die beledigd moet kunnen worden verschilt.

Reacties zijn gesloten.