Ik ben een smerige spinnenmoordenaar

Waar ik tegenwoordig woon stikt het van de paarden. Eigenlijk is dat het enige wat je hier hebt. Niet helemaal waar trouwens, want Het Paard mag dan een edel dier zijn, Het Paard gaat altijd wel vergezeld met een stevige dosis: vliegen.

En aangezien ik vandaag iemand op bezoek krijg heb ik even een rondje door mijn huis gemaakt om te kijken of ik vliegen zag en ja hoor, 3 stuks.

Uit een vorig leven, waarvan ik je de details zal besparen, heb ik nog een spuitbus tegen insecten overgehouden, eigenlijk voor vlooien, maar reken maar dat vliegen dat ook niet trekken. Ik heb ook niks met vliegen. Geen enkel respect. Vliegen zijn ook een soort robotjes of zo. Het schijnt dat als ze half uit elkaar liggen ze daar niks van merken en dan gewoon doorgaan met hun dagelijkse bezigheden, zo goed en zo kwaad als het kan. Het zal een vlieg gewoon niet boeien wat de staat is waarin hij verkeert.

Ik spuit dus wat van dat gore spul op die vliegen en hatsikidee morgen even 3 vliegenlijken opzuigen. Op het plafond zie ik nog een of ander zwart ding en ik denk “is dit nou een vlieg?” dus ik spuit er wat smerig goedje op en vervolgens blijkt het dus een spin te zijn. En onmiddellijk laat deze spin zich met een noodtempo aan een draad naar beneden glijden en stort op de keukentafel.

Op de keukentafel ontspint zich een doodsstrijd waaraan geen einde lijkt te komen. Het kronkelt en het siddert het stuitert. Ik kan het niet aanzien. Ik voel me vreselijk. Ik kan er niet naar kijken. En als ik er naar kijk beweegt het nog. Op een gegeven moment houdt het op. Ik blijf bang dat er nog een stuiptrekkinkje komt.

Ik sla hem dus kapot en gooi hem in de tuin.

Ik voel me schuldig. Een smerige spinnenmoordenaar. Ik heb niks met spinnen. Sterker nog ik verafschuw spinnen. Maar dit was echt een vreselijke nutteloze misdaad.

Het spijt me spin. Dit was echt eens maar nooit meer. Ook met het feit dat wij in dit land per jaar miljoenen zoogdieren en vogels op industriële wijze slachten kan ik voor mezelf niet goedpraten dat ik dit heb gedaan.

Sorry.