Gekaapte herdenking

Na de moorden in Toulouse hadden we heftige discussies hier op de site of deze moorden al dan niet antisemitisch waren.  Waarbij het mijn mening was dat de Zionistische propagandamachine voor een groot deel schuldig was omdat die constant bezig is de stelling Joden=Israël=Joden te promoten waardoor er volgens mij een zekere logica zit in een aanval op Joden door een terrorist die Israel zou willen aanvallen. Onze hoofdredacteur is het hartgrondig met die stelling oneens.

Op 19 april was het Auschwitzherdenking, en wat zie ik op het bijgevoegde plaatje op Nu.nl: een meisje dat zich gehuld in de Israëlische vlag bij die herdenking ophoudt. Voor mij het toppunt van zieke ironie, iemand die zich bij de herdenking van de slachtoffers van een op racisme en haat gebaseerde staat hult in de vlag van een op racisme en haat gebaseerde staat.

Maar het is ook een duidelijk bewijs van hoe dit soort gelegenheden zijn gekaapt door Israël en haar hasbara medestanders   Kijkt u eens naar het bijhorende filmpje  Honderden Israëlische vlaggen, mensen met een bord die Günter Grass vanwege zijn kritiek op Israël met de Nazi’s vergelijken… 

Weet u hoeveel Israëliërs er zijn omgekomen in Auschwitz? nul komma nul! in Auschwitz zijn JODEN omgekomen, geen Israëliërs maar als je naar het filmpje kijkt lijkt het wel of er zes miljoen Israëliërs door de Nazi’s zijn vermoord.

Nu even terug naar het Toulouse argument van enkele weken geleden…  Als iemand naar deze herdenking kijkt, deze herdenking van vermoorde Joden, en al die Israëlische vlaggen ziet  wordt dan niet wéér de Zionistische propagandastelling er in geramd dat Joden=Israël=Joden?? Wanneer dan de een of andere idioot Israël wil aanvallen maken juist dit soort “herdenkingen” welke door Israël en haar vrienden als één groot stuk Israëlpropaganda worden misbruikt elke willekeurige Jood tot doelwit…

19 gedachten over “Gekaapte herdenking”

 1. Mag dit naar MO topic Israel/Palestina /Gaza op Krapuul ?

  Ik kan niet meer tegen zoveel verkapte haat dat ieder dialoog over het gedrag van de Staat van Israel in de weg staat.

 2. Ik word ook ziek van de zionistische propaganda die deze vertekende begrippen de wereld in blijft helpen… maar de moord op een stel joodse kinderen puur omdat ze joods zijn is (ongeacht de kromme redenatie van de dader en ongeacht het aandeel van zionisten in de mindset van deze dader) nog steeds een racistische / antisemitische moordaanslag.

  En waarom kritisch op een bord dat Günter Grass met een nazi vergelijkt? Die kerel was toch ook een nazi?

  Voor de rest klopt het dat alle herdenkingen gekaapt worden door pro-israël lobby’s en zionisten, maar dat betekent niet dat sommige feiten waar ze mee aan de haal gaan niet kloppen.

 3. @1
  Dat werkt natuurlijk naar twee kanten: als Israel zich Auschwitz “toeëigent” deugt dat van geen kant. Maar vrijwel iedereen bij Krapuul is de hele zaak meer dan beu.

 4. @2
  Eigenlijk wil ik hier helemaal niet in betrokken raken. Maar goed.
  Günter Grass heeft laat maar dan toch nog eerlijk gezegd dat hij bij de Waffen SS heeft gezeten (niet aan het front).
  Toen voor het eerst in Israel iets van Wagner uitgevoerd werd was het wereldnieuws.
  Dat de componenten van IG Farben, makers van Zyklon B, allemaal een dochterbedrijf hebben in Israel, wordt niet aan de grote klok gehangen. Toen ik – elders – hierover schreef, met verwijzingen naar de trotse sites van deze fijne bedrijven – werd ik besprongen door niet eens usual suspects dat ik een gore antisemiet ben. Zo werkt het dus.

  Ik denk niet dat ik er meer woorden aan ga besteden.

 5. Zo werkt het ook……
  H et foto.s , beelden van joden hier plaatsen om kracht bij te zetten is eerder gebeurd maar dan in streepjes pyama.s …..

 6. @1 waarom zou dit topic hier niet mogen , is het Rascistisch ?? of Anti-semitisch ?? in de Hasbara opvatting wel natuurlijk , maar heb je naar die filmpjes gekeken ?? Dat de opperrabijn van Tel Aviv de herdenking leid kan ik nog net accepteren .. Maar dan zien ik hem als Joodse leider en niet als Israeliër
  Feit is wel dat uit al die foto’s en filmpjes blijkt dat de herdenking gekaapt is door de Israëliërs… én dat weer de stelling Joden=Israel= Joden word gepropagandeerd … door die vlaggen en door het plakkaat dat iemand ophoud wel Grass vanwege zijn kritiek op Israel met de Nazi’s vergelijkt …… Precies de propaganda waardoor volgens mijn mening de slachtoffers van Toulouse op de “doelwitlijst “van iemand die Israel wilde aanvallen kwamen te staan ….

 7. Echte verzets helden pochen van te voren en achter af nergens op..
  Uw stoere haat propaganda , woord en beeld is misseklijk m akend , maar verder irirelevant

 8. @ 7 Haat propaganda , u beschuldigt makkelijk mevrouw. Geef eens duidelijk aan waar hier sprake van haat is ?? Of staat er in uw woordenboek “Kritiek : In geval van Israel synoniem van haat” … Uw op merking “Ik kan niet meer tegen zoveel verkapte haat dat ieder dialoog over het gedrag van de Staat van Israel in de weg staat. ” is een leugenachtige absurditeit als u rechtmatige kritiek op een door Israel gekaapte herdenking maar meteen op zijn Hasbara als “verkapte Haat ” klasseer … dan bent u zelf degene die iedere dialoog in de weg staat ..

  @2 Wat is de relevantie van het feit dat Günter Grass in zijn jeugd ( zoals 80% van zijn leeftijdsgenoten waaronder wijlen Prins Claus ) bij een niet vechtende Nazi organisatie heeft gezeten ?? Het bord staat daar omdat Grass kritiek leverde op Israel , en heeft bij een herdenking van vermoorde Joden niets te zoeken …..

 9. @Al Bakrastani: Ik snap helemaal wat je bedoelt met de ironie van de aanwezigheid van de Israelische vlag aldaar, maar zo’n vlag op zich hoeft geen bezwaar te zijn. De marslopers willen misschien alleen kenbaar maken dat ze uit Israel komen, zonder nou meteen trots te zijn op het beleid van hun regering. De Israelische vlag staat niet gelijk aan zionistische propaganda – dat zou neerkomen op de stelling ‘Israel=zionisten’. Daarmee doe je de Israelische oppositie tegen dat beleid tekort.

  Günter Grass als nazi en antisemiet afschilderen en aan Auschwitz koppelen is inderdaad te ziek voor woorden. Wie wel eens wat van hem gelezen heeft kan dat toch echt niet met droge ogen volhouden

 10. @9 één vlag , of her en der een kan ik mij dat nog bij voorstellen, maar kijk het filmpje eens , tot op het aankondigingbord van de herdenking zie je die vlaggen …

 11. Het gaat de schrijver van dit bericht gaat niet om hashbara medestanders , Auswitch herdenking , het zien van al die vlaggen, Günter Grass , maar hier om:

  “” Weet u hoeveel Israëliërs er zijn omgekomen in Auschwitz? nul komma nul!””

  Nadat de lezer – het joden dom bestaat na Auswitch niet meer – als normale informatie tot zich had genomen wordt deze
  teruggeleid naar ‘’ het Toulouse argument’’ om te worden doorverwezen “” deze herdenking van vermoorde Joden, en al die Israëlische vlaggen ziet …… Joden=Israël=Joden?? ……..

  en conclusie ……..:elke willekeurige Jood ( na een Auswitch herdenking bestaan ze weer wel ) tot doelwit…

  Het Droste effect van deze gids is eindeloos : Toulouse werd niet revisited maar overgedaan

 12. @11 u begint te brabbelen , Claimt u nu dat na Auschwitz het Jodendom niet meer bestaat ?? of claimt u dat ik dat beweer ?? Of Claimt u dat na Auschwitz Joden=Israël=Joden ?? Er spelen hier twee dingen A) de kaping van Auschwitz door Israël B) de versterking van Joden=Israël=Joden die hier door veroorzaakt word … Door dit soort acties maakt Israël naar mijn mening Joden tot doelwit van hen die Israël willen kwetsen .. Plus dat het naar mijn mening onkies is om je bij de herdenking van de slachtoffers van een racistische staat te hullen in de vlag van een racistische staat ..

 13. Voor de duidelijkheid dat er geen Israelis in WO 2 zijn om gebracht is framing cq Isreali.s zijn geen joden.
  En dan heb ik nog niet eens .over de verholen emotionele leegte en haat in “” nul komma nul! ” in Auswitch omgekomen

 14. @16 wat een verschrikkelijk bullshit argument .. en mij woorden in de mond leggen , dat is pas framing , hasbara style … Veel Israeliers zijn Joden .. Maar geeft hen dat het recht de herdenking van Auschwitz te kapen ?? Om bij een herdenking van omgekomen JODEN te gaan demonstreren tegen Grass omdat die ISRAEL bekritiseerd ?? om de vlag van hun Racistische staat te pas en te onpas te dragen en op alles af te beelden alsof Joden=Israël=Joden ???

 15. #14 Al Bakrastani

  U hoeft mij niets over titel gekaapt , de vlaggen , fot o en meer uit te leggen , dat had ik al meteen begrepen. ,Ik heb uw bijdrage verwerkt, . kop opbouw , kern en conclusie daarvan terug gegegen.

 16. Het welles nietes moment wat je altijd ziet bij discussies over Israël/Joden is aangebroken. Daarom gooi ik dit hier dicht.

Reacties zijn gesloten.