Einde Bruine Bralregering in zicht

Grote kans dat het Limburgse CDA het megalomane gedrag van de PVV vanaf het begin van de samenwerking met de PVV als onverdraaglijk heeft ervaren. Maar ja “het land moest geregeerd worden” hè? Dit was de mantra van de VVD en het CDA in Den Haag. Dus restte de CDA’ers in Limburg niks anders dan zich schikken in hun lot.

Maar wie gisteren het debat in de Provinciale Staten gevolgd heeft, het is overigens hier in zijn geheel terug te bekijken, zag gebeuren hoe het CDA stapsgewijs de PVV dwong om zich verder te isoleren en zich dieper in te graven in de schuttersputjes.

De CDA-fractievoorzitter stelde de ene na de andere vraag aan de PVV-fractie, terwijl hij dondersgoed wist dat het antwoord zou uitblijven. Binnen een paar uur bouwde hij een zaak op van een weigerachtige en horkerige PVV waar niet mee samen te werken was. Puur en alleen door middel van het stellen van een paar vragen. Kijk zelf maar.

Uitstekend dat hij dat gisteren gedaan heeft, maar dat had hij een jaar geleden bijvoorbeeld ook kunnen doen. Als jij in een coalitie wilt blijven samenwerken met iemand dan ga je die geen vragen stellen waarvan je zeker weet dat ze niet beantwoord zullen worden. Dat het CDA dat gisteren ineens wél deed, betekende dan ook het einde van de Bruine coalitie in Limburg.

Het CDA in Limburg heeft de coalitie dus op vakkundige wijze de nek omgedraaid, op een moment dat het CDA dit opportuun leek. Dat moment was kennelijk nu aangebroken.

Het CDA in Limburg is overigens niet zomaar een CDA, maar het is zo’n beetje HET CDA. Er is no way dat deze overduidelijke, onherroepelijke breuk van het Limburgse CDA met de PVV zonder gevolgen blijft voor de landelijke politiek.

Het wachten is nu op een gelegenheid voor het CDA van Maxime (Limburger) om zonder al te veel gezichtsverlies het Bruine experiment te kunnen ontvluchten. Die gelegenheid hoeft niet bijster ingewikkeld te zijn, dat heeft de toestand in Limburg wel bewezen. En het moment is nabij. Het startsein is gegeven.

Op slinkse wijze de stekker eruit trekken is aan Maxime Verhagen wel toevertrouwd. Daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

Na het beëindigen van het Bruine experiment kan de Tweede Kamer even gezamenlijk, zonder PVV-gezeik, wat noodzakelijke opdrachten voor de demissionaire regering formuleren en kunnen verkiezingen worden uitgeschreven.

Want dat het land geregeerd moet worden, dat klopt, maar dat kan ook prima met een demissionaire regering en zonder achterlijk gelazer met die idioten van de PVV.

Update Laurent: Geert Wilders en Fleur Agema blijken zojuist het Catshuisoverleg verlaten te hebben, misschien betekent dit inderdaad het einde van dit kabinet, en blijken Verhagens streken niet nodig.

Update jvdh: wie zegt dat dit geen Verhagenstreek was

59 gedachten over “Einde Bruine Bralregering in zicht”

 1. twee langstudeerders achter het spreekgestoelte elkaar joviaal op de schouder slaand dat het niet aan hen ligt dat dit land naar de knoppen gaat maar aan Wilders onderwijl met de wachtgeldcalculator berekend hoelang ze nog demissionair willen zijn.

 2. En maandag besluiten ze vanwege koste wat kost te voorkomen dat de PvdA het landsbelang om toch nog een laatste poging te wagen?

 3. EO-er met humor:
  [via twitter]
  Tijs van den Brink ‏ @TijsvandenBrink
  Ik snap wel dat Wilders Turkije niet bij de EU wil hebben. Levensgevaarlijk. Komt er 1 Turk langs, valt meteen het enige PVV-college.

 4. Yes en ik denk dat Hare Majesteit stilletjes erg blij zal zijn. Ik dus ook, alleen heeft de rest van de Wilders fans nog niet begrepen dat ze van kakkebed naar pissebed zijn gegaan met de stem op Wilders. Op de telegraaf site wensen ze niet te begrijpen dat krijssie, krijssie Stassen echt niet spoort. Ze zijn gedemoniseerd, ik hoor nu jarenlang dat gezeik en gezeur over demoniseren (wat zelfs Marten Fortuijn te ver ging) en ik heb er 1 oplossing voor, BOOTCAMP, in de rij, tijgeren, marsen tot je er een ons van weegt, zo´n sergeant die alleen maar tegen je brult en tegen de tijd dat je geestelijk en lichamelijk wat spiertjes hebt ontwikkeld mag je naar huis. Jan Salie mentaliteit maar dat vond Lodewijk Bonaparte van ons toen ook al.

 5. Na 7 weken gekonkel in het Kletshuis is het resultaat nul komma nul. Het zwarte pieten is begonnen, Wilders staat huilie-huilie te doen in het bos, en Rutte c.s. kunnen nu met hangende pootjes terug naar de Tweede Kamer. Nu zijn ze plots wel goed genoeg om mee te beslissen, na eerst maanden genegeerd te zijn. Ik voorspel dat hen dat zwaar op gaat breken, maandagmiddag zal waarschijnlijk al het eerste debat zijn.

  Arme SGP, waren ze zó dicht bij de macht, worden ze nu weer verwezen naar waar ze horen; in de hoek.

 6. Poe poe, ik ga ’t allemaal es laten bezinken, lekker naar de Griek nu en een leuke avond maken.
  Ook voor jullie allemaal gewenst.

 7. Eerst de AOWers naaien op de avond van de verkiezingsuitslag, nu de martelaar van Henk Sr & Ingrid Sr spelen.

  Geert sprak de woorden “waarvoor we zijn opgericht”. Waarschijnlijk koninklijk meervoud.

  PVV richting oppositie, nu is het tijd voor fatsoenlijk beleid

 8. Wilders is weer behoorlijk gek aan het doen met zijn tong. Zie dit wel vaker bij coke gebruikers…

 9. Stekker is er nu definitief eruit! Wilders/PVV zaten in een hoekje waar ze niet meer uitkwamen.. Het gebral van De Mos over de Hedwigepolder, het vertrek van Drinkman en het grandioze optreden van Uringa en het CDA Limburg! In de bewoordingen van kriessie kreissie Stassen….

  PVV…. WEN ER MAAR AAN!!!!

 10. Geert zegt dat hij er voor de PVV kiezer (enkelvoud) is. Laten we het hopen.

  Hij gaat ons bewijzen dat hij een prima verkiezingsprogramma kan schrijven zonder EU, 3%, koopkrachtgevolgen, werkloosheid, etc.

  Een beetje het idee van de Fuhrer die vanuit zijn bunker niet bestaande divisies aanvoert in april 1945. Het gaat niet om de fascistische waanwereld van de PVV, op schrift gesteld in Sein Kampf het verkiezingsprogramma, het gaat om echte oplossingen voor de crisis waar we al jaren mee te maken hebben en waar dit gedooggedrocht niets aan heeft gedaan

 11. Rutte herinnerde ons er nog even aan dat hij historicus is.

  Een langstudeerder die er niets van heeft opgestoken.

 12. En nu herstellen wat klootviolen hebben aangericht. Wie nog bruine taal dient uit te slaan is een looser 1e klas, het afval 1e klas. Nu op naar de beschaving (als die nog te herstellen valt). Henk en Ingrid hebben het flink gevoeld in hun portemonnee, dus dag Wilders. Er wordt al gespeculeerd dat hij richting Amerika bij de Neocons gaat, net als Hirsi Ali ( maar die is ´m al afgevallen publiekelijk) of naar Israel. Zolang ie maar oprot.

 13. Geert heeft belangrijker dingen aan zijn hoofd. Koffer pakken, keppel niet vergeten. Ticket ligt klaar. Op naar Amerika, Obama voor dhimmi uitmaken, thee drinken met de Tea Party, z’n hand ophouden bij zijn nazistische financiers en zichzelf als een Ali G-achtige bleke Hirsi Ali met een klein piemeltje, lange tenen en een grote mond presenteren.

  Optiefen en niet meer terugkomen.

 14. @18,
  Ik kan het evenmin bevatten. Wilders had in dit kabinet de kans om invloed uit te oefenen. Dit was eens maar nooit weer. Vooral na de ontploffing van de PVV in Limburg zal er weinig vertrouwen meer zijn in Wilders. Ik heb geen idee wat zijn voordeel is aan het laten struikelen van het kabinet.

  Desalniettemin hoera!

 15. Het is alleen zuur, dat Prof. Ir. de Mos en Fleurtje c.s riant wachtgeld krijgen voor het willen slopen van ons land.

 16. @32 Nou die kunnen ze gewoon blijven “verdienen” in de 2e K hoor. De lijst wordt wel kleiner maar zo klein wordt ie nou ook weer niet.

 17. Ik heb het al eerder gezegd….gewoon geduldig zijn ze blazen zichzelf op:)
  En nu maar hopen op een linkse regering en ik wil die grijnsbek nooit meer zien.

  Ik ben vandaag zo vrolijk
  Zo vrolijk zo vrolijk
  Ik ben behoorlijk vrolijk
  Zo vrolijk was ik nooit!

  Ik was wel vaker vrolijk
  Heel vrolijk, heel vrolijk
  Maar zo behoorlijk vrolijk
  Was ik tot nog toe nooit

  Soms ben ik ongelukkig
  Ontzettend ongelukkig
  Soms ben ik ongelukkig
  Dan sterf ik van verdriet!

  Soms ben ik wat neurotisch
  psychotisch en chaotisch
  labiel en neogotisch
  maar vandaag dus niet

  Vandaag ben ik zo vrolijk
  Zo vrolijk, zo vrolijk
  Ik ben behoorlijk vrolijk
  Zo vrolijk was ik nooit!

  Soms ben ik ongelukkig
  Ontzettend ongelukkig
  Soms ben ik ongelukkig
  Dan sterf ik van verdriet!

  Soms ben ik wat neurotisch
  Psychotisch en chaotisch
  labiel en parasotisch
  maar vandaag dus niet

  Ik ben vandaag dus vrolijk
  Zo vrolijk, zo vrolijk
  Ik ben behoorlijk vrolijk
  Zo vrolijk was ik nooit

 18. Geert zit wel met een dilemma. Wie moet op de winkel passen terwijl hij handtekeningen gaat uitdelen in de VS?

  Bij terugkomst zal hij glimmen. Hij is te groot geworden. Waarom NL redden als je de wereld kunt redden.

  Een warm onthaal door zijn fractie is zijn deel. Ze zullen hem allemaal gaan likken en kietelen in de strijd voor de plaatsen op de kieslijst.

  Zijn ego zal tot ongekende hoogte stijgen. Dwepen met zijn eigen gelijk en het ongelijk van de rest van de wereld. Don Knieschot heeft de Nederlandse windmolens allemaal overwonnen. In zijn fantasie. De Europese windmolens zijn hem te min. Hirsi schuif eens op, er is nog wel ruimte in een of andere denktank voor een geflopte havist. Van ambtenaar tot politicus tot professionele proefballonnenvuller. Geert ga eens je eigen boontjes doppen. Een supermarktje zoals dat Limburgse haram zwijn of een beetje handelen als Jhim. Of toch maar boekverkoper

 19. Het is een vooropgezet spelletje, wat al eerder was aangekondigt. Als hij op een geloofwaardige manier een zondebok kan vinden om te groeien zodat er straks een VVD-PVV regering kan komen met hooguit GEDOOGSTEUN van het CDA of SGP… dan proberen ze hem te grijpen. Kijk maar het CDA staat op bijnda 37 zetels en als hij zijn verlies met wat ombuigingen op het CDA en de EU kan schuiven… ..

 20. Vanaf mijn oranje kratt-stoeltje aan de linker kant van het veld kijk ik naar rechts:

  t Is stil aan de overkant
  ’t is stil aan de overkant
  ’t is stil aan de overkant
  ’t is stil aan de overkant

  Waar je ook bent, wat je ook doet
  Blijf altijd zingen, dan voel je je goed
  Maak toch plezier, het leven is kort
  Zorg dat het nooit stil om je heen wordt
  Bij het catshuis, na een zwaar verlies
  Dan moet je, dat is mijn advies,
  Je land weer steunen als één man
  Vergeet Geert , die toch niet zingen kan

  ‘t Is stil aan de overkant
  ’t Is stil aan de overkant
  ’t Is stil aan de overkant
  ’t Is stil aan de overkant (x4)

 21. De Nederlandse staat betaalt momenteel 90 miljoen/dag aan rente, dat weet ik, jullie, maar Wilders natuurlijk ook.
  Stel je even voor dat dit een jaartje doorsuddert, dan kan de Nederlandse staat niet meer de dingen
  veroorloven die ze gewend zijn.
  De problemen liggen momenteel bij de overheid niet zozeer bij de burgers.
  Het wordt gewoon tijd dat de overheid in zijn eigen vlees gaat snijden en niet de midden en onderklasse
  uitbenen.

 22. Ik voorspel dat Minister Leers volgend jaar weer ergens Burgermeester wordt. Waarna hij als burgermeester de brieven krijgt van Minister Leers, en deze dan totaal niet begrijpt

 23. Het beste nieuws sinds tijden! Geweldig, eindelijk verlost van het bruine tuig. Tijd voor een feestje. Proost!

 24. Zou Wilders een internationale carrière ambiëren? Z’n nieuwe boek ‘Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me‘ is vooral op de Amerikaanse markt gericht en niet op Nederland.

  Een andere verklaring is dat na al die jaren de liefde voor z’n bewakers over is. Hoewel Wilders een ramp is, wens ik niemand continu zo’n gezelschap toe.

  Of zou er zich in de TK-fractie nog een Brinkman, een afvallige, bevinden? De PVV-Limburg en de PVV-NH zijn in stukken gebroken. In de raden van Almere en Den Haag loopt het evenmin lekker. Dus waarom niet in de TK-fractie, of misschien in de EK-fractie?

  Ik probeer maar wat uit om het op het eerste gezicht onverklaarbare te verklaren.

 25. @51 Vind ik een beetje ver gaan zo`n opmerking

  Als er inderdaad verkiezingen komen zal dat waarschijnlijk pas rond september zijn.
  Dat betekend dus dat er nog heel wat maanden zijn waarin mensen van gedachten kunnen veranderen en dat is dus wel verontrustend. Hoe sneller de verkiezingen, hoe meer zetels het de PVV zal kosten.
  Ik zeg; “morgen verkiezingen?”

 26. Neuh stef hierboven die wil morgen verkiezingen. lachen allemaal zie de clown van Verhagen op TV

 27. @56 dan moet die man wel een Oscar krijgen voor beste acteur in een realitysoap, want hij hád me toch een gezicht als een oorwurm bij die persconferentie…

 28. Kunnen ze voortaan bruine gedrochten ’s avonds laten vallen? Is niet goed zo vroeg aan het bier.
  Kop als een bushokje hier, maar wel lol gehad.

 29. @#58 Hahaha, ja zaterdagmiddag om 4 uur , misschien wel een afspraak met horeca nederland, ik zoek intussen overal iets achter 🙂

Reacties zijn gesloten.