Nederland gefeliciteerd!

Wat de Bruine Brallers exact heeft doen besluiten om de pijp aan Maarten te geven zal wel nooit tot in detail bekend worden, maar dat maakt ook niet uit. Het is het resultaat dat telt.

En het resultaat is een Rutte niet langer met een platte smile op zijn vuile bek. Het resultaat is een modder gooiende Maxime Verhagen. En het resultaat is een Wilders die zich zogenaamd zorgen maakt over de koopkracht van de AOW’ers en die voortaan kennelijk inzet met een ongeloofwaardig SP verhaal.

En het belangrijkste resultaat: de PVV is exit. Er is nu niemand die ooit nog iets met het tuig van de richel van de PVV te maken wil hebben.

De onderbuikstemmers, de ontevredenen, de couch potatoes, ook wel Henk en Ingrid genoemd, zullen hun hoop moeten vestigen op een nieuw op te richten Bruine Bralpartij, met een geheel vernieuwde en verbeterde Super-Leider, want Wilders heeft voorgoed afgedaan en in het kielzog van Wilders kwam er bepaald ook niet veel soeps mee, om het met een understatement uit te drukken: het experiment PVV is over.

Kon men na het LPF-debacle nog “links” de schuld geven, dit keer is het toch echt eigen schuld dikke bult. Want wat blijkt? Als je een bende horkerig proletengespuis regeringsmacht geeft dan krijg je een horkerige proletenregering. Wat een verrassing.

Laat rechts elkaar nu lekker afslachten en met modder bekogelen. Hoeven wij verder niks aan te doen.

Nederlanders gefeliciteerd! Met deze rotzooi hebben we nu bijna afgerekend.

Maar De Strijd Gaat Door! Geef je volksvertegenwoordigers een schop tegen de luie reet want er is werk aan de winkel.

Op naar een rechtvaardige en werkelijk vrije samenleving, met gelijke kansen voor iedereen.

33 gedachten over “Nederland gefeliciteerd!”

 1. Het wachten is nu op de CDA-openbaringen van ‘hoe we vanwege het kabinetsbelang werden gedwongen tot het ondersteunen van besluiten waar we het helemaal niet mee eens waren’.

 2. Misschien dat Nederland, nu we van bruin zijn verlost de imagoschade, opgelopen in het buitenland weer enigzins kan herstellen. Op zich een felicitatie waard.

 3. En Leers gaat er maandag eens even lekker voor zitten, want er lagen nog wat schrijnende gevallen in de dubbele bodem van een burolade (verstopt voor Geert want je weet maar nooit).

 4. Crisis…. Welke crisis?
  Het ergste moet nog komen…
  En wie krijgt dan de schuld…
  Mi de volgende (linkse?) regering…
  Hoor ik een haan de victorie kraaien…

 5. Ben ik verdomme met een nederlandse vlag en een blik Heiniken om het plein aan het rijden hier in de buurt om e.e.a. te vieren krijg ik een bekeuring voor onnodig toeteren ……..

 6. Ik zie net gladjanus Maxime naast Rutte staan voor de zoveelste keer. Zou Maxime voor het CDA geen punten ingebracht hebben waar Rutte het niet mee eens was. Misschien kunnen CDA en VVD fuseren dan …. lijkt me geweldig. En Samson kan er misschien ook nog bij aanschuiven na de verkiezingen ….

 7. PVV in de oppositiebanken, gorilla-glas er omheen en laat ze maar tieren. Voortaan onschuldig volksvermaak dat onze democratie niet meer schaad.

  Proost! Een feest voor de democratie.

 8. De crisis is hier om te blijven. Uiterst Rechts – en daar reken ik nu VVD en CDA hebben geprobeerd gunstige voor bepaalde elite maatregelen te nemen en de rest van de maatschappij met de gevolgen ervan te laten stikken. Dit was elitair rechts beleid. Nu moet er socialerevoplossingen voor komen.

  Er moet en Snelrechtprocedure voor het bestrijden van Discriminatie, Racisme, xenofobie, uitsluiting in onze maatschappij komen net als voor de vietbalvandalisme en terreur.

 9. Stel dat er verkiezingen komen, stel dat rechts wat minder zetels krijgt, stel dat we een soort Paars zoveel krijgen (God verhoede dat het CDA weer meedoet, maar ik ben daar wel bang voor) dan zijn de verhoudingen in de Eerste Kamer nog belangrijker. Daar zitten dan een stel nukkige PVV’rs nog pakweg twee jaar de boel te verstieren.

 10. Ik zou Wilders voorlopig nog niet afschrijven. Zijn verkiezingsresultaten zijn consequent onderschat. Leren we het nou een keer? De PVV is een sectarische club met blinde liefde voor zijn leider, dat zal niet zomaar als sneeuw voor de zon verdwijnen.

  Waarschijnlijk wil hij zijn handen vrij houden voor zijn boekie dat immers binnen twee weken wordt gelanceerd, en voor het geval dat zijn naam valt gedurende het Breivik proces. Damage control.

  Het enige waar we wél zeker over kunnen zijn is dat de macht Mark Rutte allengs minder zoet is gaan smaken. Gottegot, wat was-ie blij anderhalf jaar geleden. Het was hem gelukt hoor. Hij zou het wel eventjes allemaal gaan omtoveren. Want bij de VVD, daar hébben ze me toch verstand van economie!

 11. Waar ik nu wel bang voor ben is het geheugen van Henk en Ingrid, de verbroken beloftes, het gedraai en gelieg, waarschijnlijk zijn ze het al vergeten, waarschijnlijk blijft hun geheugen steken bij het moment waarop geert de stekker er uittrok, slim gekozen, op zaterdag, bijna iedereen krijgt het mee.
  En ik vrees dat ik de komende tijd weer steeds vaker te horen krijg: we praten niet over politiek, maar mijn persoonlijke campagne tegen geert en zijn pvv gaat nu weer op volle toeren draaien.
  Mijn raad: stem nooit rechts en zeker niet bruin rechts.

 12. Intussen heeft M de Hond een supersnelle peiling gedaan, de belanrijkste uitkomsten:
  • De PVV komt in die peiling uit op 19 zetels, 5 minder dan in 2010
  • De VVD zou 33 zetels halen, een winst van 2 en de SP zou verdubbelen naar 30
  • Het CDA scoort 11 zetels (10 minder dan in 2010). PvdA haalt 24 zetels (min 6)
  • D66 15 (plus 5), GroenLinks 5 (min 5), de ChristenUnie 6 (plus 1)

  Maak daar maar ’s een progressief links kabinet van…

 13. Zitten we een jaartje zonder kabinet. En dan? Het is inmiddels een open deur, maar België is daar niets minder van geworden. Geen kabinet=geen hervormingen=geen verdere afbraak verzorgingsstaat=een goede zaak.

  Overigens schrijven mensen Wilders nu veel te snel af. Die is gisteren met zijn campagne begonnen en dat deed hij helemaal niet zo slecht als alom geroepen wordt.

 14. #15 @BorF
  Een volgend kabinet zonder VVD lijkt bijna niet mogelijk zo. Waar is Hans Dijkstal (RIP) als je hem nodig hebt.

  #16 @pyt van der Galiën
  Normaal in NL is dat wanneer je breekt, wordt je daar bij de volgend verkiezingen op afgerekend. Bij de PVV met z’n debiele kiezers zie ik dat nog niet snel gebeuren.

 15. JvdHeuvel, superbedankt voor je podium en alle inspiratie en medestand de je hier vindt.
  Hier is het afgelopen anderhalf jaar meer oppositie gevoerd dan in de kamer denk ik wel es, ik weet zeker dat je een hoop mensen aan ’t denken hebt gezet.
  En we blijven ze in de gaten houden!!

 16. @18: Jan:

  Ja, en ook alle reageerders en andere schrijvers enzo. We doen dit met zijn allen, toch?
  In zijn eentje zou het voor J ook maar zielig zijn 😉

 17. Ja ik overwoog eerst even een geroerd bedankwoordje voor iedereen maar ik had het afgekort tot 🙂 maar ik bedoelde iedereen. Zeker een aantal superharde werkers jullie weten wie je zijn. Die ga ik later nog voordragen voor een lintje want dat hebben ze wel verdiend.

 18. @24: Jan:

  Is het eerste wat ze doet in haar peignoir als haar hoofd nog niet stijf is gemaakt door de haarlakken. Ziet er niet uit gewoon 😉 maar dat weet ze niet want dat mag nooit iemand tegen haar zeggen.
  “Mens doe eens wat aan je haar” Stel je voor -P

 19. @#25 Laat ze maar schuiven, ik zou niet eens gek opkijken als ze nog ergens hand in had, volgens mij was ze geen fan van het hele circus.

 20. Net Brandhout gekeken en alle gasten waren het er eigenlijk wel over eens: de PVV ist kaputt.
  Je kunt je site wel opheffen vd Heuvel 🙂

 21. #27, PVV ziet nu niet best uit, maar zijn kiezers blijven. Ook al zou Wilders voor kiezen om eventueel naar het buitenland te vertrekken om een betere leven daar op te bouwen. Want dat is wat uiteindelijk gaat gebeuren.

  De bruine cohorten blijven en zullen de volgende Lijder oproepen om ze aan te voeren.

  Daarom moeten we aanvaarden dat wat tientallen jaren uit rechtse en linkse politieke correctheid steeds onder het tapijt gewogen werd: onder de Nederlandse volk, net als bij alle West Europese volkeren is er een groep van minstens 15-20% extreem xenofoben, racisten en mensen met uiterst rechtse opvattingen.
  Dit is de realiteit en daar moeten we leren mee leven zonder ze salonfähig proberen te maken, wat de inspanning van Rutte, Verhagen, Wiegel, Bolkestein en de rechtse spectrum de laatste jaren probeerde te doen.

  Zoals Melenchon zei: ” We zijn de enigen die duidelijk frontaal tegen Le Pen ( en extreem rechts) zijn aangegaan in naam van het hele volk”

 22. Tja, ik ben natuurlijk blij.
  Maar maak mij ook grote zorgen.
  Er zal een oplossing moeten komen voor het begrotingstekort.
  Zijn onze politieke partijen daartoe in staat, om ondanks hun tegengestelde belangen, nu eindelijk goede maatregelen te treffen.
  De rente voor Nederlandse staatsleningen is al aan het stijgen.
  Tevens vind ik het zeer wrang, dat de linkse partijen de grote gevolgen van de inschattingsfout van Rutte en Verhagen, nu mogen oplossen.
  Wat een kneuzen zitten er toch in deze regering.

 23. Het stupide geplease van de onderbuikers is in ieder geval voorlopig even voorbij. Kunnen we weer wat nuttigs doen in dit land.

 24. @# 30 – Inderdaad, je ziet nu pas in volle glorie hoe Rutte en Verhagen met vuur hebben zitten spelen.

  Dat de democratie maar snel moge herstellen van deze stomme egoïstische mispikker en dat iedereen er lering uit trekt.
  Sinds professor Pim heb ik al dat gevoel van laat ’t maar eens zien dan, ik hoop dat we dat met dit experiment eindelijk eens achter ons kunnen laten.
  Je zou zeggen dat we nu met LPF en PVV wel ruim in de referenties zitten voor toekomstig onderbuikgebral.

 25. Intussen meldt Markje zich nederig bij roverhoofdvrouw Bea, op zoek naar troost. “Kom maar bij het baasje hoor jongen, Bea weet wel wat goed is voor de onderdaantjes.”

Reacties zijn gesloten.