Toch wel gek, dat de mensen die het hardst om een sluierverbod roepen, zelf hun identiteit versluieren

Wilders-vs-IslamHet Belgische burka-verbod haalde het vorige week nog op de valreep in het wegens naderende verkiezingen op ontbinding staande parlement.

Om te voorkomen, dat de maatregel zou lijken op iets wat met discriminatie te maken heeft, leunt de ontwerp-wetstekst aan bij verbodsbepalingen op het dragen van maskers en andere dingen, die de herkenbaarheid van bij voorbeeld demonstranten kunnen belemmeren.

Daarom worden uitzonderingen voorzien op momenten, dat het bij voorbeeld Carnaval is. Dan mag het wel.

Dietmar Näher, de Stuttgartse luis in de pels van de haatblog PI, had vandaag een briljant idee. Wat zouden al die anonieme (pseudonieme) blog-auteurs en -reageerders, die zich zo opwinden over de onherkenbaarheid van burka-draagsters, ervan zeggen, als ook het versluieren van je identiteit op het internet verboden zou worden?

Voor mij hoeft het niet, hoor.

Maar de redenen die de burka-vijanden opgeven voor de noodzaak om het dragen van het ding te verbieden, kunnen net zo goed worden toegepast op henzelf.

Anoniem blijven, is een uiting van onderdrukt-zijn door het sociale systeem. En dat hoeft toch helemaal niet meer hier, nu we de volle vrijheid van meningsuiting hebben? Het is een restant van de bekrompen ideologieën die heersten, toen de Verlichting er nog niet was. Dat hoort in onze vrije westerse maatschappij niet meer thuis.

Anoniem schrijven en schelden is zich onttrekken aan het toezicht van de democratische orde- en wetshandhavers, die we immers zelf hebben gekozen en met macht hebben bekleed, om de democratie, die we met zoveel moeite bevochten hebben, te beschermen tegen anonieme onverlaten?

  Dietmar voorziet een heftige actie voor behoud van het anonimiteits-recht van de kant van de burka-bevechters, mocht het ooit tot een dergelijke maatregel tegen een achterlijke gebruiken als schuilnamen komen.

  Maar het zou ook een idee kunnen zijn, om te bepalen, dat het ALTIJD carnaval is. Dan ben je in één keer van het probleem af.

  Dat zou niet eens origineel zijn. In de woelige tijd aan het einde van de Middeleeuwen bepaalden de carnavalsvierders in het Franse Romans en (in 1511) in de toenmalige hoofdstad van de bourgondische Lage Landen, Brussel, dat het gewoon carnaval bleef. Prins Carnaval verving de plaatselijke autoriteit op blijvende basis. En de uitgelaten burgers stoeiden rond zoals je op schilderijen van Bruegel nog kunt zien.

  En, trouwens, wat te doen met die 49 PVV-kandidaten, die dwang-versluierd door het leven moeten gaan? Ze dragen allen een virtuele burka.

  Als ze wat zouden mogen zeggen, zouden ze zeggen, dat ze het vrijwillig doen. Maar dat zeggen burka-draagsters ook.

  Het is een kwestie van cultuur, een oude paternalistische-, tribale- zwijg-cultuur. Zoiets als de maffia.

  (Huib Riethof heeft makkelijk praten. Hij leeft van een klein pensioentje in een zwaar beveiligd Brussels huis. Ja, dan kan je makkelijk een lange neus trekken tegen Henk en Ingrid! Het is een wonder, zo zei een -anonieme- reageerder onlangs, dat hij nog niet tot de sharia en het kalifaat bekeerd is.)

  5 gedachten over “Toch wel gek, dat de mensen die het hardst om een sluierverbod roepen, zelf hun identiteit versluieren”

  1. Ja, deze column wordt heftig getweet, overgenomen op websites en op medium4you. De Engelse versie gaat de wereld rond. Vlamingen reageren in hun beste Engels. De verzamelsite Agoravox publiceerde de Engelse versie. De Franse versie verscheen ook op medium4you en doet de ronde op meerdere sites. Een Duitse vertaling is in de maak. Maar, hier, 0,0 commentaar!
   Zijn we dan toch die geborneerde individualisten, waarvoor veel buitenlanders ons houden?

  2. Mercator wou reageren maar die zit nog steeds in het spamfilter tot hij zijn excuses heeft aangeboden.

  3. “”Toch wel gek, dat de mensen die het hardst om een sluierverbod roepen, zelf hun identiteit versluieren””

   Nou Ik Had Anoniem Getuigenis van Schandelijkste misdaden door joden en collaborerende semieten en afrikanen tegen Kinderen in Buurten en op scholen , op Internet Geplaatst en resultaat was Niet van “”Dank Je , Wát Goed , We Gáán ze Arresteren””….Néé…iets van 7 moordpogingen door joden van uit de staat en regering , diensten en overheid !

   Enkelen van semieten en Zélfs Één dóór Iraniers !

   Ook Had Ik Mijn Getuigenissen op klokkenluideronline , op AIRVD en Meer Websites Geplaatst , Mooi dat via de overheden en wetgevers die joden de Boel kwamen saboteren en die Webmasters Zó Bang gemaakt , Dat ze Nóg Niets van Me Plaatsen , Nu hoeven die boeven enkel maar boe te roepen en Mijn Comments worden al weg gehaald !

   Maar Ja …de daders die Ik beschreef ZÌJN Dán Òok Allemaal rechters , ovjs , politici , Zedenzaken , en ambtenaren , Welliswaar van Enkel joods en semitisch Origine , Maar Ja die mafia regeert Al Láng !

   Maar Anonimiteit , in geval van joden Zal Niet Helpen , die misbruiken massaal en steevast de overheidsmiddelen !

  Reacties zijn gesloten.