Kunduz-coalitie goed nieuws voor links

Het is helemaal niet zo’n gek idee van D66, GroenLinks en de CU om het stokje over te nemen van de PVV. Ten eerste kunnen ze wat scherpe randjes van het varkenspakket afknorren, ten tweede kunnen ze giechelbek Rutte een kans geven om zelf óók een klein beetje over zijn schaduw heen te springen.

Tenslotte zullen ze er vermoedelijk zo impopulair van worden dat kiezers volgende keer wel drie keer nadenken voor ze op zo’n Kunduz-partij stemmen. Dit biedt mogelijkheden voor zowel SP als PvdA om bij de volgende verkiezingen de grootste partij te worden en het voortouw te nemen in de formatie.

Natuurlijk moeten er wat impopulaire maatregelen genomen worden, en een begroting is ook niet verkeerd, om het met een understatement uit te drukken, maar wij gaan graag zien of Pechtold er voor gaat tekenen om 1 miljard weg te roven van chronisch zieken, terwijl ik hem gisteren nog hoorde over 11 miljard die te halen was in de HRA. Een schaduw waar hij wel even ongemerkt overheen zal springen.

Nou zijn D66’ers doorgaans welvarende, gezonde mensen met bijbehorende plaat voor de kop à la VVD (= denken dat iedereen gezond en welvarend kan zijn als-ie maar wíl) dus de kans bestaat inderdaad dat Pechtold de chronisch zieken de duimschroeven gaat aandraaien.

We noemen het Kunduz-coalitie vanwege de sprookjesverhalen van Sap en haar mede-GroenLinksers over die zogenaamde civiele missie in Afghanistan waar zij voor stemden om te laten zien hoe regeringsgeil ze zijn. Dit heeft destijds de nodige GroenLinksers doen stikken in hun eigen braaksel, om over verstandige mensen nog maar te zwijgen.

Het is aan Sap c.s. dus wel toevertrouwd om uit te leggen hoe noodzakelijk het is dat mensen op bijstandsniveau die afhankelijk zijn van medicatie om in leven te blijven (ja “succes is een keuze”-
types, dat bestáát), 9 euro per receptregel te laten betalen voor medicijnen.

Met andere woorden: gun die collaborasitie-partijen (oppositie hebben we afgelopen anderhalf jaar niks van gemerkt) GroenLinks, D66 en CU gewoon even hun moment van genot. Laat ze even aan de macht ruiken.

Geef ze de kans om te laten zien hoe ellendig ze het kunnen maken voor de mensen die het nu al het slechtst hebben. Beetje Verelendung is precies wat we nodig hebben.

“Sociaal-liberaal” heet dat hè jongens? Even onthouden.

Laat de burger maar even kreperen. Gaat helemaal goed komen.

20 gedachten over “Kunduz-coalitie goed nieuws voor links”

 1. De D’66 -Groen Blerghhh zelfmoord commando coalitie .. Ik zeg : DOEN 😀

 2. het was toch heel groenig om te zeggen ziekzyn zit tussen je oren???

  Ongeacht door welke praatjes onze beroepspolitici op hun puchen bankjes kwamen;;;
  nummer 1; blyven zitten en flink verdienen.

 3. Bij de Kunduz-coalitie zit een addertje onder het gras ingebakken, qua kosten gesproken.
  De VS hebben reeds aangegeven dat ze verwachten dat de Westerse NAVO coalitiepartners in Afghanistan zouden vanaf dit jaar minstens een kwart van de kosten voor deze occupatie moeten gaan voorschieten.

  Elke jaar in Afghanistan is beraamd gemiddeld op 4 mlrd. aan kosten.
  Een kwart ervan betekent 1 mlrd aan kosten die voortaan naast onderhouden van eigen mankrachten, moet erbij opgehoesten worden.

  Bedankt Jolanda.

 4. Sinds wanneer is GroenLinks links ? Omdat er Groen en Links in hun naam staat ?
  Tsja, een partij die GroenRechts zou heten zou de verkiezingsdrempel niet eens halen.

  Maar GroenL is toch echt alles behalve links.
  Als je weet dat die alleen maar belasting verhogingen zijn en nog meer kosten voor de argeloze burger dan weet je het wel.
  Ecotax, ekoheffing, energieheffing.
  Ze doen ook helemaal niks voor het groen.
  Laat staan voor dieren.
  Tsja, en Kunduz is een op zich staand geval.

 5. Jammer dat deze site alleen maar een soort van spiegel-forum van elsevier is (al zijn de artikelen leuker geschreven). Mensen schijnen te vergeten dat een 76 meerderheid van SP en PVDA, als het al werkelijkheid wordt, ook slechts de helft van de Nederlandse kiezers vertegenwoordigt. Een beetje nuance schijnt bij geen enkele Nederlander meer mogelijk te zijn.

 6. Er staat niet “meerderheid” er staat “grootste” en “voortouw nemen”. Verder dank ik elke dag God op mijn blote knieën voor het bestaan van deze site.

 7. @6 “al zijn de artikelen leuker geschreven”,hoe vaak moeten we het nog zeggen; itt wat zij zelf denken, rechts heeft geen en ik herhaal geen gevoel voor humor! Jvdheuvel,hierbij dank voor je vele waardevolle bijdragen. 😀

 8. Hm?? “Die zogenaamde civiele missie in Afghanistan waar zij voor stemden om te laten zien hoe regeringsgeil ze zijn”?

  Die Kunduz-missie was juist een voorstel van de 2de Kamer-fractie van GroenLinks zelf hoor, samen met die van D66.

  Het zou wel erg gek zijn als een 2de Kamerfractie van een partij zelf tegen een voorstel zou stemmen dat ze zelf had ingediend:

  dat steunen van het vervolgens verder door de CDA-VVD-regering uitgewerkt plan voor de Kunduz-missie lijkt me dus eerder consequent handelen te zijn geweest dan een zogenaamd “regeringsgeil” zijn.

  Maar voor kalme en genuanceerde opvattingen moeten we niet op het internet zijn?

 9. @9 voor verraders van hun wortels verraders van hun wortels noemen wel .. samen met D’66 . dat zegt genoeg …Daarom vertrekken de stemmers , de Linkse naar de SP , de vroegere studentjes naar D’66

 10. #6, “Een beetje nuance schijnt bij geen enkele Nederlander meer mogelijk te zijn.”

  Zeker, maar die is volledig verloren gegaan met het aantreden van de regering van haters Verhagen, Rutte, Wilders want die hebben het postulaat hoog gegrepen dat de helft van de Nederlandse bevolking doet niet toe. Alleen het eigen clubje – dus dat is het beeld dat er nu van Nederland gespreid wordt.

 11. @6 &@12
  Wat heeft nuance ons gebracht ??: Neo-liberale verraderspartijen als PvdA en Groen Blergggghhh , Politieke Stoephoeren als CDA , VVD en D’66 , de in genuanceerdheid geaccepteerde Neo-Fascistische PVV .. , het zeer genuanceerd opgeven van het solidariteitsprincipe … , Het genuanceerd omgaan met vervolging ( de nuance , rijk mag alles , onze rechtse vriendjes zoals Hirshi Whatever mogen alles , Arm en andere asielzoekers mogen niets )

 12. “We moeten zo radicaal zijn als de werkelijkheid”, schreven we vroeger, een kreet die sommigen hier zich vast nog wel herinneren:p

  Ik onderschrijf volledig wat Al Bakrastani zegt. Waar ik dan nog aan toe wil voegen dat de Tweede Kamer er niet zo veel toe doet. De kaders worden bepaald door financieel-economische conglomeraten, die zich van niets en niemand wat aantrekken. Zelfs Roemer durft zich niet buiten die kaders te begeven.

  Als ik nog zou stemmen, zou dat zijn op een partij die zegt zich niets aan te zullen trekken van de 5%-norm en daarnaast verklaart lak te hebben aan de afspraken die gemaakt zijn in het Europees fiscaal pact.

 13. @Al Bakrastani
  Volgens jou en de meeste reageerders hier is alles wat rechts van de SP staat slecht en verdorven. De termen die je gebruikt zouden niet misstaan bij die andere extreme partij (de PVV).
  Tekenend is het gevoel van jaloezie en het minderwaardigheidscomplex dat zowel extreem links als extreem rechts verbindt…. Jullie willen allemaal ook zo graag die optimistische, bourgondische levenstijl maar durven het niet hardop te zeggen. Ik zou zeggen steek eens je handen uit de mouwen, zoek een (echte) baan, ga een studie doen die er toe doet en verwacht niet dat vadertje Staat altijd maar je broek moet ophouden voor jou. Eigen verantwoordelijkheid schept kansen voor alle mensen!
  Ik ga nu het haardvuur aansteken en samen met mijn liberale Groen Links, VVD en D66 buren een heerlijk wijntje drinken en toasten op een zonnige en dus liberale toekomst.

 14. @15 en ik bewaar een heerlijk wijntje om te toasten wanneer GroenRechts haar eigen graf heeft gegraven.

 15. @15 weer typisch neo-liberaal gelul “Ik zou zeggen steek eens je handen uit de mouwen, zoek een (echte) baan” Lult als een VVDr .. Fulltime baan in ploegendiensten , is dat echt genoeg werk voor je ?? Vadertje staat houd mijn broek niet op …

 16. @Al bakrastani
  Voor alle duidelijkheid: ik ben absoluut geen VVDer!
  Mijn opmerkingen waren niet aan jou persoonlijk bedoeld…. Ook ik ken het fenomeen full-time ploegendiensten omdat ik jaren in een melkfabriek (op de werkvloer), een wasserij en KLM (grondpersoneel) heb gewerkt. Ik heb zelf gezien en zelf ervaren hoe moeilijk het is om rond te komen van weinig geld. Wat mij tegenwoordig vaak stoort als ik op feestjes of in de kroeg met PVV of SP aanhangers spreek is dat zij in overgrote meerderheid verzuurd zijn en alle schuld geven aan andere mensen waarom zij niet hebben wat anderen wel hebben. We zijn een rijk land en met een beetje goede wil zou IEDEREEN in ons koude kikkerlandje het goed moeten kunnen hebben. Dat betekent voor mij dat we niet gaan schelden op anderen, niet anderen de schuld geven, maar samen de schouders er onder zetten en opbouwen ipv afbreken.

 17. Altijd knap van die mensen die weten wat ‘wij’ willen, ik ben er zelf nog niet eens achter na deze turbulente week.

  Raar ook dat die mensen zo gefixeerd zijn op hun eigen werk dat ze de overtuiging hebben dat mensen die een andere mening uitdragen of kritiek hebben waarschijnlijk ook geen werk hebben.

  Meneer #15 wees gerust er zijn gelukkig ook nog zat mensen mét een baantje die zich wel zorgen maken of vadertje staat de broek van de minder gelukkigen een beetje fatsoenlijk op kan houden.

Reacties zijn gesloten.