Darren kijken op 30 april of u wel normaal met de wc-pot gooit

Onbemande vliegtuigen die op commando van zeer ver af bommen afwerpen op mensen die zich “verdacht gedragen”. Wie of wat verdacht is hangt af van het oordeel van de schrijftafelmoordenaar (toepasselijker is het woord niet geweest tot nu toe), naar richtlijnen en opdrachten van hogerhand. In Nederland zou dat mijnheer Ivo – eh -Opstelten zijn, of Hans Hillen of Liebeth Spies. Echt oordeelsbevoegde types die weten hoe normale mensen zich gedragen.

Ik heb meermalen aan de hekken gestaan van de lanceer- en oefencentrale in de woestijn van Nevada, makkers van mij zijn over de hekken heen gegaan om hun protest stem te geven tot op de basis waarvandaan op huwelijksgezelschappen, zomaar wat dorpelingen en anderen, onveranderlijk tot “terrorist” benoemd na hun dood, wordt gemikt. Mijn makkers worden veroordeeld wegens het “verstoren van de vrede”, zoals het orwelliaanse “rechtssysteem” van de VS het noemt.

De berichtgeving over die Unmanned Aerial Vehicles, UAV’s, ook weer orwelliaans “darren”(werkbijen), drones genoemd, is dagelijkse kost in de Engelstalige wereld. Toen ik vandaag mijn vaste ochtendschermpje opsloeg kreeg ik dit te lezen. Het deed denken aan een tip van huisreageerder GJ_.

De verre woestijn van Nevada – maar dicht bij de Grebbeberg, in het uitverkoren Rhenen waar men preventief geïnterneerd wordt als men zich tegen huiszoekingen verzet, wordt de feestvreugde op Koninginnedag blijkbaar ook vanuit de lucht in de gaten gehouden vanaf een net kantoor. Hoe normaal gedraagt men zich in Rhenen die dag? Nu heet het “citymarketing” (Rhenen! city!), maar in Eindhoven wordt het met 30 april menens:

Ook in de stad zelf worden er verschillende maatregelen genomen om de massa te beheersen. Via een onbemand vliegtuigje met camera is er zicht op de bezoekersstromen en via matrixborden en een stoplicht op Stratumseind worden bezoekers geïnformeerd over locaties die vol zijn.

“Veiligheid” – een veilig gevoel, in de gaten gehouden worden vanuit de lucht maar eigenlijk vanuit een kantoor waar bekeken wordt of u zich wel “normaal” gedraagt.

Site van Nederlandse droneindustrie.

Foto: Actiebeeld uit de woestijn van Nevada, eigen foto

3 gedachten over “Darren kijken op 30 april of u wel normaal met de wc-pot gooit”

 1. Bedankt voor het noemen van onze website, wij hebben inderdaad gevlogen bij de voorbereiding van Koninginnedag 2012 in Rhenen met als doel stadspromotie en het op een leuke manier zichtbaar maken van de route.

  Op Koninginnedag zelf zullen wij niet boven Rhenen vliegen, het luchtruim boven Rhenen is dan een verboden gebied, er kan dus met een gerust hart met toilet potten worden gegooid 🙂 Fijne feestdag!

 2. Vanuit kantoren wordt al van oudsher gekeken of men zich normaal gedraagt. Zoniet dan volgt ontslag.

 3. als de chaos en armoede in USA nog groter worden dan zal men Europa vragen mee te betalen in de oorlog tegen de terreur.
  Weigert bv. Nederland dan is het duidelijk dat onbemande vliegtuigjes dat terroristische staatje zullen bezoeken.

  en iedereen die NIET pro amerika is is dus verdacht.
  we kunnen alleen een betere behandeling krygen wanneer we minstens 10 JSF straaljagers kopen.

Reacties zijn gesloten.