Is de PVV sociaal-economisch wel “links”?

In_the_doorDe PVV heeft een paar “linkse” standpunten die het goed doen bij de achterban, maar afgezien van die paar standpunten is het verkiezingsprogramma van de PVV doodgewoon sociaal-economisch VVD-achtig rechts. Wilders hypnotiseert als het ware zijn kiezers en die kiezers denken voor andere sociaal-economische standpunten te stemmen dan die daadwerkelijk in het PVV programma staan;

Dat de PVV conservatief is op het gebied van alles wat te maken heeft met de Nederlandse cultuur was al langer duidelijk. Maar Wilders wil de schijn wekken dat hij beide is: nationalistisch en socialistisch, zonder die twee expliciet aan elkaar te linken. Hij is niet gek. In haar verkiezingsprogramma zegt de PVV te kiezen voor een sociaal Nederland en als enige op te komen voor het behoud van de verzorgingsstaat. Maar als het gaat om inkomens- en verdelingsvraagstukken blijft de PVV onversneden rechts. Alle linkse retoriek ten spijt. (Volkskrant)

5 gedachten over “Is de PVV sociaal-economisch wel “links”?”

  1. Tja , maar dit zijn feiten en wanneer heeft het type klootjesvolk dat PVV stemt of in het verleden LPF stemde zich ooit door feiten laten beinvloeden??
    “Je neus afsnijden om je gezicht te treiteren” heet zoiets in het Engels , en ach, als je dan een hoop rechten kwijtraak onder een CDA, VVD, PVV regering geef je daarvan toch weer gewoon de Moslims, Allochtonen en/of “Linksch” de schuld..
    Maar voor die groep is verandering ook mogelijk 😕 , kijk maar hoe ze van Jood naar Neger naar Turk naar Marokkaan naar Moslims veranderde als focus voor hun haat … 😥

Reacties zijn gesloten.