Lachen met PVV’ers ~ @GraafdeMachiel

Machiel de Graaf is, naast #42 op de landelijke kandidatenlijst van de PVV, ook nog eens #2 in de PVV fractie in Den Haag. In de Tweede Kamer zullen we hem dus nooit terugzien, maar hij heeft duidelijk wel een heel kort lijntje met Wilders. Thomas von der Dunk citeerde hem ooit als volgt;

Het bontst maakt uiteraard de PVV het zelf. Onthullend is de uitspraak van kandidaat-raadslid Machiel de Graaf in de krant gisteren: Knap hoe Abouta­leb zich om hoog heeft gewerkt, maar hij ‘is wel één van de waterdrup­pels van de tsunami van de islamisering. Eerst zie je de moslims in de onderlaag van de samenleving verschijnen, vervolgens in de boven­laag’. Kortom: zijn moslims onaangepast, dan zijn ze een bedreiging – zijn ze goed geïnte­greerd, dan zijn ze het ook. (volkskrant)

Zo’n uitspraak van Machiel de Graaf, over “Aboutaleb die een waterdruppel in de tsunami van de islamisering is”, die is natuurlijk te dom voor woorden. Als dat al iets betekent dan is het alleen maar dat Machiel de Graaf goed naar zijn chef dhr. Wilders geluisterd heeft, in die zin dat hij het woord “tsunami” onthouden heeft. Hij heeft het woord wel onthouden, maar Wilders’ nachtmerrie scenario echter niet begrepen; zelfs de Grote Leider zal niet stilstaan bij een individuele druppel in De Tsunami. Stel dat Aboutaleb een emmer water was in De Tsunami Van Islamisering, dan nog was het niet schrikbarend. Aboutaleb als Hectoliter Water in De Tsunami Van Islamisering slaat misschien een deuk in een pakje boter, maar een druppel? Nou nee.

De uitspraak over onderlaag en bovenlaag, zo kierewiet durft zelfs Wilders himself zich niet uit te laten. Moslims in de onderlaag zijn fout, maar in de bovenlaag zijn ze ook fout. Ze zijn gewoon hoe dan ook fout. Dat horen we Wilders niet zeggen. Maar Machiel de Graaf dus wel.

Vrij serieus allemaal maar nu komt de grap: vandaag gaf @GraafdeMachiel een “cursus PVV’er maken” op Twitter. Niet bijster intelligent maar je kan niet zeggen dat ie geen gevoel voor humor heeft:

GraafdeMachiel_bigger

Cursus PVV’er maken, les 4: Durf onafhankelijk te denken. (Twitter)

11 gedachten over “Lachen met PVV’ers ~ @GraafdeMachiel”

 1. Bovenlaag en Onderlaag is dat net zo iets als Übermensch en Untermensch ???

 2. Jullie van Krapuul hoeven niet te oordelen over intelligentie. Ik denk dat ze bij de PVV donders goed in de gaten hebben hoe het zit. Ik heb de tweets ook gelzen en het zou eerlijk zijn de eerdere tweets ook te vermelen. Daarin zegt Machiel dat het vrij zijn van dogmatiek erg belangrijk is. Dat is onafhankelijk denken en daar zijn jullie van krapuul duidelijk nog niet aan toe. Vandaar jullie zure stukje op deze site. Droom verder, je kinderen zullen je “dankbaar” zijn…

 3. @Koos/Arie de volgende keer dat jij hier met een andere naam reageert krijg je de IP ban die ik je de vorige keer beloofd heb alsnog.

 4. Daag jezelf uit, doen PVV’ers ook!
  2:20 PM May 9th via Echofon

  Wat twittert De Graaf als je opmerking hem niet bevalt:
  Je opm is kwestie van bewust selectieve attentie. Niet zuiver, dus niet geslaagd.

 5. Koos Paddestoel, je hebt het niet begrepen. Wij zijn niet “jullie van Krapuul”, maar voor jou is het “hullie van Krapuul”. BEGREPEN?! Mooi zo, en dan nu weer verder macheren, en natuurlijk bukken voor de Grosse Führer, als je begrijpt wat ik bedoel. 😆

 6. @8
  De islam gaat er vanuit dat ooit de gehele wereld islamitisch zal zijn en iedere moslim word geacht dit te bespoedigen

  Laat mij raden: dat hebben ze u bij islamitische catechisatie zelf verteld!

 7. De essentie van tolerantie is dat je vrijheid ook gunt aan mensen met wie het oneens bent zolang ze zich aan de wet houden. Het maakt dus op zich niet uit wat mensen denken zolang ze anderen geen kwaad doen, niet aanzetten tot geweld, niet aanzetten tot haat en niet aan laster e.d. doen.

  Helaas doen tal van extremistische Christenen in de VS al deze dingen wel. Draag je een pentragram, tulband of ander Heidens teken dan heb je een redelijke kans dat zo iemand je aanvliegt, je bedreigt of je verrot schelt. Ze zijn ook dol op haatzaaien en regelrechte laster. Zo maken ze graag iedereen die niet hetero is voor (kinder)verkrachter uit.

  Ik heb van dat slag zowel Nederlanders als Amerikanen giftige haat naar me gespuwd gekregen. Geloof me het verschil tussen hen en rabiate Moslim fundamentalisten is als volgt. Ze geloven in een iets ander boekje en de Christelijke versie heeft in het Western meer mensen, geld en middelen.

Reacties zijn gesloten.