Telegraaf, hoe moeten we dit zien?

Aangezien iedereen moord en brand schreeuwt over het feit dat de Telegraaf met de enige overlevende van de vliegramp in Tripoli, het jongetje Ruben, gebeld heeft besloot de Telegraaf hoofdredactie toch maar een verklaring af te geven;

De hoofdredactie respecteert de oproep van het kabinet om terughoudendheid te betrachten in de contacten met nabestaanden. (Telegraaf)

Tot nu toe was de Telegraaf heel consequent (lees: alles doen, maakt niet uit wat, om maar aan artikeltjes te komen) maar nu wordt het een beetje raar. Hoe kan je nou tegelijk de oproep van het kabinet respecteren en ondertussen ook die Ruben bellen?

Ik blijf in verwarring achter.

Uw trouwe lezer,

jvdheuvel

P.S.: wordt het zo langzamerhand niet weer eens tijd voor een nieuw onderwerp in de krant?

13 gedachten over “Telegraaf, hoe moeten we dit zien?”

 1. Ik werd op spits net uitgescholden over dit onderwerp omdat ik zei dat het ongepast is die foto te plaatsen. 😀

 2. Hoe we dit moeten zien? Zoals ik de telegraaf altijd al heb gezien. Sensatie gaat boven respect, een zogenaamde ‘scoop’ gaat boven de gevolgen die dit kan hebben voor het slachtoffer en de nabestaanden. Hoe ze durven,zo’n jonge jongen bellen, nog in schock..ik heb het niet eens gelezen maar vind een zin als:
  De Telegraaf: ”De hoofdredactie respecteert de oproep van het kabinet om terughoudenheid te betrachten in de contacten met nabestaanden”. Echt iets voor hen. Op donderdag is gevraagd terughoudendheid te betrachten, op vrijdag belt die trut van een zogenaamde verslaggeefster en dan plaatst die krant dat ook nog? Schande voor journalistiek Nederland.
  mariska

 3. Mosterd na de maaltijd Telegraf. Ik snap niet hoe je erbij komt een klein kind te misbruiken omdat je een primeur wil hebben. 😥

 4. De Telegraaf had sowieso de naam van het jongetje niet moeten publiceren. Dit is een kind dat nog geen besef heeft van de consequenties, zich ook niet kan verdedigen. En de telegraaf heeft daar misbruik van gemaakt. 😥

 5. ja een stagiaire, vast teruggefloten (maar niet heus).

  een onbeschofte, onfatsoenlijke, leugenachtige, foute, rotkrant. zelfs voor niets aangeboden weigerde ik die krant. hier in Istanbul zag ik hem vorig jaar nog te koop, ook met de kop van Wilders erop. maar nu zie ik hem nergens meer.

  dat jongetje staat nog veel pers ellende te verwachten bij terugkomst (buiten hetgeen hij al te verwerken heeft, en krijgt).

  vieze sensatie kranten gaan over lijken. en er zijn mensen die er van smullen. want ja, ergens moet je je leven mee opleuken. helaas mensen genoeg die liever stom blijven, hun leven lang.

  boos 😈

 6. de Tele had zeker te weinig tijd om te vragen of hij al wist dat zijn “ouders en broertje” dood waren.

  de smeerlappen. 😈

 7. verder valt mij op dat de berichtgeving minder smerig is dan na de ramp met Turkish Arways.

  of ik lees te weinig op het moment, op internet.

  toen waren er nog leuke grappen en grollen over Maatschappij en Piloten.

 8. excuus, geen bewerken knop hier.

  maar voornamelijk Tr. passagiers was natuurlijk van een andere orde dan Nederlandse.

  het feit dat men het over mensen heeft ontgaat velen dikwijls.

 9. Lakeman kreeg met zijn openlijke oproep op TV voor elkaar dat de DSB bank falliet ging.
  Prem heeft de start gegeven bij DWDD door morgen allemaal het abonnement van de Telegraaf op te zeggen.
  Nu is het aan Nederland; opzeggen, geen advertenties meer plaatsen en vooral negeren van deze krant.
  Onze gezond-verstand-macht maakt dat deze krant nooit meer deze fout zal maken door nu te handelen binnen onze macht en binnen de wet. Zorg dat ze na dit weekend nergens meer over te schrijven hebben dan hun eigen werkeloosheid en faillisement. Schrijven ze eindelijk eens de waarheid, en dat is pas echt nieuws!

 10. @ John

  Het is een hele mooie oproep, maar niet haalbaar. Er zijn heel wat mensen die uit zijn op sensatie. Het is niet voor niks dat die krant zoveel verkocht wordt.

 11. Wat een brak vodje is het toch, eerst nog kwijlend van al dat leed alles op straat fl*kkeren, en vervolgens een beetje hypocriet het braafste jongetje van de klas uithangen. Het Telegraf staat voor alles wat er mis aan het gaan is met dit landje. Handel is handel, ethiek en moraal worden vooral de politici ingewreven maar zijn voor de redactie vieze woorden voor zover het het eigen nest betreft.

 12. #4. Sjef

  de Telegraaf niet? dan een ander pulp blad wel. GB, een ander land?

  #9. John. nu het abonnement opzeggen van de Tele? wie heeft er een abonnement op die krant? dit is hun normale manier van “nieuws” verzorgen. nix nieuws onder de zon.

  voor het jongetje kan men hopen dat hij een andere naam krijgt, dat de familie onderduikt en een nieuw leven begint.

  dat wordt nog jaren uitgemolken. in komkommer tijd kan men vertellen hoe het met hem gaat.

  behalve de trauma van het ongeluk,en het verlies van zijn ouders verwerken, kan hij ook nog misbruikt worden door pulp bladen. men kan er nog jaren op teren.

 13. toevoeging: en dit is een Nederlands kind.

  hoeveel kinderen zie je niet uit andere landen? met ellende, dood en meer. daar is verder weinig verontwaardiging over. dan is men niet zo zorgvuldig. privacy telt niet voor iedereen. leed van een ander wordt graag gezien en besproken.

Reacties zijn gesloten.