Een beetje respect voor het krapuul graag

smileWaarom krapuul? Ik had destijds ook het domein “fijngesprek.nl” kunnen registreren, kan nog steeds trouwens zie ik. Ik had ook, in navolging van sommige van onze concurrenten deze site “nederlandsecourant.nl” kunnen noemen of iets dergelijks, ik had er een semi-beschaafd tintje aan kunnen geven. Ik denk dat daar veel mensen ingetrapt zouden zijn.

Inderdaad houdt de term “krapuul” een waardeoordeel in. Meestal komen hier geen zaken aan bod omdat we ze verschrikkelijk tof vinden. Toch is dit niet helemaal waar, want als ik zelf bijvoorbeeld iets erg goed of leuk vind, meld ik het ook op deze site.

Maar ik ben milder geworden. Ik moet namelijk de eerste club of groep mensen nog tegenkomen waar geen sprake is van krapulistische motieven en gedragingen. De term “krapuul” past uitstekend bij ons, als mens. Ik ben krapuul, jij bent krapuul.

We zijn allemaal wel een beetje krapuul en, ik spreek nu voor mezelf, als ik een waardenoordeel uitspreek over iets of iemand probeer ik mezelf daarmee niet vrij te pleiten.

Vaak wordt het presenteren van feiten gezien als het uiten van een mening, zeker als er het stempel “krapuul” op staat. Een gepresenteerd feit met een “snufje” mening wordt dan gezien als een demoniserende haatcampagne, uitgevoerd door samenzwerende fanatieke krapulers, met bloeddoorlopen ogen, opererend in extremistische haatkelders met giftige drukpersjes.

Het echte ware krapulisme is echter het presenteren van keiharde leugens als feit, zogenaamd zonder dat er een mening is.

Pas daar maar voor op. Dat gebeurt namelijk overal (behalve hier natuurlijk 😉 )

12 gedachten over “Een beetje respect voor het krapuul graag”

 1. @ jvdh

  Ik weet niet precies meer hoe ik op krapuul terecht ben gekomen. Maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het waarschijnlijk had weggeklikt als de site “nederlandsecourant.nl” had geheten. Dat klinkt zo algemeen. :mrgreen:

 2. ik vind dat mensen die anderen doorlopend beledigen en uitschelden voor alles wat vies en voos is, best voor Krapuul uitgemaakt mag worden.nog een nette benaming in vergelijking met hetgeen het krapuul eruit kraamt.

  gevonden bij een blog waar EZwembad wel eens schrijft.
  hij gaf aan waar te vinden en ik heb het ijverig gepromoot bij Nujij. een juiste plek voor Krapuul om gelezen te worden. misschien hebben mensen er iets aan gehad. hoewel de meeste inderdaad niet verder komen dan de kop van een artikel.

 3. De meeste mensen bij NuJij komen volgens mij niet verder dan de naam “krapuul”.

 4. de naam is ook pakkend omdat er toch mensen zijn die zich aangesproken voelen 😛

  misschien stemt het tot nadenken?, want wie wil er nu bij krapuul horen?

  Het echte ware krapulisme is echter het presenteren van keiharde leugens als feit, zogenaamd zonder dat er een mening is.

  vervelende van de krapullekes is dat velen het zien als “het staat geschreven, dus is waar”. vanuit de Krapuulhoek dan.

  wat er verder geschreven wordt is een leugen, onwaarheid, demonisering, en meer.

  kom daar maar eens doorheen. 😎

 5. #4. jvdH dat denk ik ook.

  dat was in jan. febr? nog anders. maar het feit dat hier de eis gesteld wordt dat alleen schelden, een persoonlijke aanval, een oneliner,of afzeiken, niet voldoende is, daardoor is de animo minder geworden om hier te posten. denk ik.

 6. #6. beetje rare zin, ff anders.

  nu ja, bedoel, het feit dat hier verwacht wordt dat je iets te zeggen hebt over het onderwerp, of over de inhoud, en dat zeiken, persoonlijke aanval of meer niet geapprecieerd wordt. wel dat maakt de belangstelling voor de oneliner om hier te posten ook minder.

 7. @6 nee wat ik bedoel, dat zie ik nog steeds regelmatig, is dat wanneer er iemand iets van deze site op nujij zet, er onmiddelijk een paar mensen op het bericht duiken om te vertellen wat een vreselijke site dit is, en zelden gaan ze in op het bericht zelf. Maar dat maakt niet uit want een bericht daar een beetje goed scoort gumt de redactie het toch wel weg. Dus ik wil verder met Nujij niks te maken hebben.

 8. #8. ja, bekend

  Nujij heeft de topic’s en bezoekers die ze wensen.
  veel zinnigs valt daar niet meer onder.

  dus terecht dat je er niet meer plaatst. sommige anderen hebben een hele lange adem. maar ook die topic’s verdwijnen snel.

  dus waarom tijd verspillen daaraan?

 9. goed, niet van belang. maar dacht dat er vorige week nog een krapuul geplaatst was.

  een oogopslag op de Nujij site en het is te zien als volstrekte tijdverspilling. daar is trouwens jaren aan gewerkt om het juiste Jip en Janneke’s niveau te krijgen.

  ben alleen blij dat hier gesproken kan worden over Wilders.

  en veel gelezen natuurlijk ook :-).

 10. In het dorp waar ik geboren ben betekende het woord Krapuul: uitschot of iemand die in een achterbuurt woont. Tenminste dat dacht ik mij te herinneren.

  Krapuul, ja ik hoor het mensen tegen elkaar zeggen.

  Het was een krachtig woord.

Reacties zijn gesloten.