Anti-islam politiek bedrijven met dode dieren

In het kader van het beschavingsoffensief van de superieure westerse cultuur tegen de moslimbarbaren komt het steeds vaker voor dat de tegenstanders van de islam hun argumenten kracht bij zetten door middel van het plaatsen van (restanten van) dode dieren bij moskeeën. Zo was er onlangs in het nieuws het dode schaap, met daarop (in het kader van de vrijheid van meningsuiting) de leus: “no mosk”.

Op internet circuleert een lijstje van vernielingen bij moskeeën, op deze site ook wel eens “de nationale hobby” genoemd.

Racisme “mag je het niet noemen” (het gaat hier immers niet om “ras”); dit is “religiekritiek” en moslims zijn geen “ras”. Dit is althans de uitleg die er door menig “islamkritisch” persoon aan wordt gegeven. Dat zijn ook vaak dezelfde mensen die het ophangen van een dood beest uit protest (hoewel ik “ter intimidatie” een betere benaming zou vinden) een legitieme daad vinden, ja sommigen vergelijken het zelfs met verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog.

Ik ben zelf ook geneigd om dit geen racisme te noemen, al weet ik dat de Verenigde Naties een definitie van racisme hanteren waar dit wel degelijk onder valt. Ik noem het “etnicisme”, dat is een paraplu waar e.e.a. volgens mij beter onder past.

Het feit dat etnicisme een ander woord is dan racisme, wil niet zeggen dat het minder erg is. Het feit dat je in Nederland ongestraft met dode schapen over straat kan wandelen om je vrijheid van meningsuiting uit te oefenen doet zelfs mij een klein beetje verlangen naar meer blauw op straat, althans op de plaatsen en momenten dat dat een beetje nut heeft.

Ik vraag me ook af wat de straf is die je kan krijgen voor zo’n actie? Is het uberhaupt strafbaar? Het heeft natuurlijk weinig zin om dit soort daders te vervolgen als je toch niet van plan bent om een straf uit te delen.

De lakonieke wijze waarop de overheid omgaat met dit soort daden (zie ook Joop Danens column bij Joop) doet wat dat betreft het ergste vrezen.

De instemmende reacties van veel Nederlanders op het gebeuren doen nog erger vrezen, 5 minuten googelen levert o.a. het volgende op;

Omroep Brabant:

15-05-2010 om 16:10 uur | limbo
Als het zo door gaat zijn er straks meer moskee’s dan kerken in Nederland, 1 voordeel naar de moskee gaan de geloviggen nog naar toe, de kerken staan allemaal leeg en worden amper bezocht.
15-05-2010 om 18:00 uur | gino02
groot gelijk! !
15-05-2010 om 18:09 uur | magic4life
na 9 juni wordt alles anders
15-05-2010 om 19:36 uur | kees40
jaja maar ga ook eens na waarom. het is veel mensen een doorn in het oog gezien daar al maanden alles opgebroken ligt een weg zelfs omgelegd word enz enz, dit terwijl er andere wijken zijn die al jaren erom vragen dat er wat gebeurd of opgeknapt word maar voor zo een rot moskee mag wel alles gebeuren

http://www.omroepbrabant.nl/Default.aspx?news/136580852/Schaap opgehangen op locatie moskee.aspx

Spitsnieuws:

gewoon een varkens boer overhalen zijn varkens daar een dagje te laten rond rennen dan willen ze er geen moskee meer hebben.
En natuurlijk is dat allemaal zonder geweld en zonder dat je iemands leven in gevaar brengt of bedreigd
Iets waar die m.*.tjes stemmers wat van kunnen leren.
menotyou | 15-05-10 | 18:00
De acties worden harder. Toch prefereer ik de handelswijze van de EDL. www.englishdefenceleague.org…
Zolang het het politiek correct establishment geleid door idioten als Cohen. Bakellende en Pechtold zullen de acties alleen maar harder worden.
Weisse rose | 15-05-10 | 18:05 (opmerking jvdh: zie je dit is zo’n ”verzetsheld”)

http://www.spitsnieuws.nl/archives/provinciaal/2010/05/dood_schaap_tegen_moskee.html

FOK:

raiderxxx 15-05-2010 @ 16:40
Boodschap is duidelijk en ik ben het er 100% mee eens.
Opzouten met die moskeeen.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/385373/1/1/50/dood-schaap-aan-gevel-van-pand-roosendaal.html

Telegraaf:
De Telegraaf kent zijn pappenheimers en zet bij dit soort gebeurtenissen de reacties maar gewoon dicht.

Dagelijksestandaard:
Bij dagelijksestandaard noemen ze het “smakeloos” en vermoeden ze verder een “false flag” (i.e. de moslims doen het zelf)

NuJij (870 reacties, die ga ik niet allemaal lezen, dus kleine selectie):

20 – 1 dag 17 uur geleden door mirtje
Het is zielig voor de schaap, maar laten we eerlijk zijn, nederland komt waarschijnlijk in opstand!

Tig procent is het zat!
128 – 1 dag 16 uur geleden door Positivos
@119 wanneer snappen jullie nu eens dat het nu wel eens genoeg is voor de autochtone medemens. Wij moeten alles goed vinden, wij moeten ons steeds meer en meer aanpassen aan de ste eds verdergaande, vromer wordende Moslim.
Alles heeft zijn grenzen. En dan mogen de linksen alles goedvinden wat de allochtonen doen, allochtoongeilheid hebben, er komt een moment dat Nederland een tijdbom wordt en dan krijgen we een burgeroorlog, gebeurt vanzelf.
Links moet niet raar opkijken als diezelfde mensen die alles van kinks gedaan kregen, links links laten liggen…

http://www.nujij.nl/tegenstanders-moskee-hangen-dood-schaap-op.8660334.lynkx?pageStart=1

14 gedachten over “Anti-islam politiek bedrijven met dode dieren”

 1. We moeten in deze sterk terughoudend zijn. Dit schijn het werk te zijn van extreem (s)linkse lieden te zijn. Alles om wilders in een kwaad daglicht te zetten. 😆

  Ik heb me ook altijd afgevraagd of dit strafbaar is. Hooguit als het op heterdaad is, krijgen ze een proces-verbaal voor de verstoring van de openbare orde en gaat men heen.

 2. @1, dat hangt er van af hoe je het interpreteert, of eigenlijk hoe het OM het interpreteert.

  Is het een ludiek protest? Dan krijg je waarschijnlijk een proces-verbaal, mits je de openbare veiligheid (Q-koorts!) niet in gevaar hebt gebracht en het schaap er niet speciaal voor hebt geslacht.

  Maar is het bedreiging? Ik vind het nogal dreigend overkomen, zo van: schaapjes die naar de moskee gaan, dit wordt jullie lot! Dan wordt het wel ineens van een heel andere orde.

 3. @2 Ook uw 2e punt is multi-interpretabel. Ik vind het een grijs gebied. Kent u nog die student van de Wilderspop?
  Die had een pop opgehangen met een mes die door de foto van Geert Wilders stak. Ook dat kon als bedreigend worden gezien en de rechter heeft dat ook meegenomen in zijn overweging. Desondanks is hij vrijgesproken.

 4. Test het eens uit, en hang een varkenskop aan een synagoge. Dan weet je het meteen.

 5. @3 Ik geloof dat de hoofdreden van de vrijspraak van die pop was dat er continu iemand naast stond om uit te leggen wat precies de betekenis was van de pop, en dat dat geen bedreiging inhield. En dat DUS Wilders zich niet bedreigd heeft kunnen voelen.

 6. @Chef, natuurlijk is het multi-interpretabel. Daarom hebben we ook rechters, die die wetten en jurisprudentie moeten interpreteren.

  Met kunst kom je overigens doorgaans veel verder dan met activisme. Zo niet, dan was Hans Teeuwen al vervolgd wegens racisme (“de joden waren ook geen lieverdjes”) en Theo Maassen voor doodsbedreiging (dat liedje dat hij ooit maakte).

 7. de pop moest een moslim voorstellen. zak over zijn hoofd en opgehangen door Wilders en/of volgers.

  wat was de bedreiging voor Wilders? heel veel mensen over de rooie door de pop en Wilders onmiddellijk aangifte doen.

  ze hadden de foto niet eens goed bekeken. ik heb er een copy van. heel duidelijk te zien.

  een opdracht en dit gemaakt door een eerste jaars student van een kunstacademie. die er een voldoende voor kreeg. die komt nog ver. meteen beroemd. 😛

 8. hier: #5. Tegenstanders moskee Roosendaal hangen dood schaap op

  Door jvdheuvel op May 15, 2010 om 5:24 pm

 9. Nee niet gemist, wel vergeten. Moet ik er iets mee doen dan? Dit heet toch “vrijheid van meningsuiting” en nog on topic ook. Eigenlijk een modelcommentaar.

 10. #10. jvdh – ik had er geen probleem mee en gewoon antwoord gegeven. maar dacht dat je het niet gezien had. dus ook hier 🙂 hahahaha.

 11. Ik zat zelf te denken aan een meeuw ergens op spijkeren , maar ik ben een softie dus kan dat een dier niet aandoen , zelfs niet als het een symbool voor PVV/NSB is …

 12. dit is nu wat ik een goed artikel noem
  staat nu ook op zaplog

 13. Lol @ de ‘false flag’ samenzweringstheorieën. Op Spitsnieuws was dat ook de verklaring van een reaguurder. Hij vond het heel opvallend dat er een schaap was gebruikt i.p.v. een varken. Dat moesten dus wel ‘mohammedanen’ zijn geweest die de PVV zwart willen maken. Van enig gebrek aan creativiteit kan je ze in ieder geval niet beschuldigen.

Reacties zijn gesloten.