VVD-malloot eist excuses kunstensector

Het bericht dateert alweer van zowat een week geleden, maar omdat ik nu eenmaal ook moet werken voor mijn brood en daarnaast nog keihard moet participeren in die fijne VVD-samenleving van tegenwoordig heb ik geen tijd om iedere uitgebraakte bal van rechtse mallotige politici stukjesgewijs van passende repliek te voorzien.

Maar goed, een of andere kakelsnuiter van de VVD genaamd Arno Rutte, die op kosten van de belastingbetaler leuk centjes opstrijkt in de Tweede Kamer, iemand die in VVD-kringen ongetwijfeld wordt beschouwd als van grote betekenis voor het land hoewel ik zijn naam nog nooit heb gehoord in verband met iets nuttigs of belangrijks, vindt dat de betogers die in 2011 middels een ‘Mars der Beschaving’ protesteerden tegen de wanstaltige bezuinigingsplannen van staatshalvezool Halbe Zijlstra, excuses moeten aanbieden. Voor dit soort opmerkingen wordt Arno Rutte nu door de belastingbetaler van een riant salaris voorzien, beste mensen.

En waarom zouden die mensen volgens Arno Rutte excuses moeten aanbieden? Omdat de bezuinigingen volgens het Ministerie van OCW niet hebben geleid tot een verschraling van het aanbod.

Nu was ik van plan om uitputtend te gaan uitleggen waarom dit complete onzin is, maar gelukkig vond ik op het internet een prachtige open brief van Grietje Hoogland waarin al mijn punten uitstekend worden verwoord. Dank aan Grietje, want dat scheelt me echt zeeën van tijd.

Ik kan er nog aan toevoegen dat mijn vrouw en ik zelf met kunst- en vliegwerk een kunstgalerie proberen draaiende te houden. Zodoende kennen we erg veel mensen in de kunstensector, zowel galeriehouders als kunstenaars in alle soorten en maten. En ik kan u vertellen dat het Ministerie van OCW glasharde leugens vertelt. Ik ken niemand, maar dan ook werkelijk helemaal niemand bij wie het sinds de afbraak van de kunstensector (want dat is het: pure afbraak) beter gaat. Integendeel, het is nog nooit zo slecht gegaan als dit jaar, en het lijkt alleen maar beroerder te gaan. De ene na de andere galerie gaat failliet en ik zie veel kunstenaars die helemaal niets meer verkopen en noodgedwongen maar ander werk gaan doen of in de bijstand terechtkomen. O ja, natuurlijk, op de TEFAF (een kunstbeurs voor de superrijken uit binnen- en buitenland) werd dit jaar weer prima verkocht. Daar zit het probleem niet. Bij dit soort grootverdieners zit het probleem natuurlijk nooit.

O ja, denkt u niet dat wij subsidie krijgen of zo. Dat is nog zo’n leugen die de VVD en de rest van rechts Nederland graag rondstrooit, dat van de door karrenvrachten subsidie lui geworden kunstenaar. Wel, gelooft u mij maar: de kunstenaars die ik ken werken harder dan dat hele zwikkie rechtse kakelende nietsnutten in de Tweede Kamer bij elkaar.

U merkt wellicht dat ik mij boos maak. Dat klopt. Dit soort braakseltjes van luie, leugenachtige rechtse lanterfanters maakt mij buitengewoon kwaad. Maar goed, ik dank u voor uw aandacht, ik moet nu hoognodig weer verder met werken en participeren.

2 gedachten over “VVD-malloot eist excuses kunstensector”

  1. Pingback: Reactie van Arno Rutte | Krapuul

  2. Pingback: Naar aanleiding van de reactie van Arno Rutte | Krapuul

Reacties zijn gesloten.