Over hele en halve waarheden gesproken

klapklap

in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni heeft De Pers extra oog voor mooimakerij, fabeltjes, hele en halve waarheden. (De Pers)

Zo benoemt De Pers hun serie “Pinocchio”. In bijgaande link controleren ze 2 beweringen in Wilders’ campagnespotje en eindigen het artikel vervolgens met de conclusie:

Het eindoordeel.

De door PVV-leider Wilders gedane uitspraken in het spotje zijn waar.

De conclusie zou moeten zijn: we hebben 2 beweringen gecontroleerd en die zijn waar.

Het “Pinocchio” artikel in De Pers lijkt me een typisch voorbeeld van een “halve waarheid” waar De Pers zelf naar eigen zeggen zogenaamd “extra oog” voor heeft. Goed dat er nog een beetje kritische journalisten zijn. 🙄

5 gedachten over “Over hele en halve waarheden gesproken”

  1. Een plaatje van de persoon die dit artikel uit haar duim gezogen heeft:

  2. Het is niet genoeg dat de uitspraak klopt met de feiten. De feiten moeten ook relevant zijn. En daar gaat het hopeloos mis.
    1) Verdacht is niet hetzelfde als schuldig. Gezien de huidige sfeer in het land, is het waarschijnlijk dat Marokkanen vaker ten onrechte verdacht worden dan autochtone Nederlanders.
    2) Uit het artikel blijkt dat het gros van die allochtone uitkeringstrekkers ouder dan 65 is. Dat zijn dus geen profiteurs, maar uitgebuite gastarbeiders die nooit een fatsoenlijk pensioen hebben kunnen opbouwen.
    Oftewel, deze uitspraken zijn wel degelijk ernstig misleidend.

  3. Klopt. Dat is een aspect wat hier inderdaad nog niet eens aan bod is gekomen. Dus bedankt voor de aanvulling.

Reacties zijn gesloten.