Zijn de PVV en NSB met elkaar te vergelijken – eens kijken wat zo’n PVV’er daarover vindt

Dit is al het derde bericht dat ik aan dit onderwerp besteed, het middagje Mussert, oftewel de vraag: zijn de PVV en de NSB met elkaar te vergelijken. Fascinerende materie natuurlijk, ik vind trouwens dat je altijd alles met elkaar moet kunnen vergelijken. Waarom niet?

Eigenlijk is iedereen het wel met dat laatste eens; je moet altijd alles met alles kunnen vergelijken. Alleen Tweede Wereldoorlog-vergelijkingen, die kunnen niet. Dat zijn Godwins. Een Godwin is, nou ja, iets wat niet mag.

Ondergetekende wordt te pas en te onpas beschuldigd van het constant maken van Godwins, niet soms, nee altijd. Altijd maak ik Godwins je zou het bijna….. “tendentieus” noemen.

Als ik dan vraag welke Godwin bedoel je precies dan geven ze niet thuis. Ten eerste zijn ze altijd te laf om hier op deze site in het betreffende topic wat ze deed schuimbekken de vinger op de zere plek te leggen. Ik wens ze dan trouwens altijd veel succes met zoeken. Maar ze weten eigenlijk niet eens wat een Godwin is. Ik ga het ook niet nog een keer uitleggen, zoek het eens op.

mussert Maar ik dwaal af; de PVV en de NSB met elkaar vergeleken, hoe denkt een PVV’er daarover? Voorzover je van “een PVV’er” kan spreken natuurlijk want voorzover ik weet bestaat er maar 1 PVV’er en dat is Geert Wilders. Van de PVV kan je namelijk geen lid worden en van de (wat dat betreft democratischere) NSB kon dat wel. Zie hier een Godwin-achtig verschil.

Bij het middagje Mussert was dus aanwezig Gidi Markuszower, de man die niet tegen het “negatieve vergrootglas” gericht op zijn persoon kon. Hoe ziet een Gidi Markuszower nou die vergelijking met de NSB?

Uit zijn uitspraken in bijgaande video distilleer ik eigenlijk de volgende twee kritieke gaten die hij schiet in onderhavige stelling:

1 De vergelijking betreft twee mannen in een donker pak, Wilders en Mussert, en dat is een onzinnige vergelijking.
2 De NSB vertegenwoordigde Het Absolute Kwaad en de PVV wil alleen maar een verbeterslag brengen in de Nederlandse maatschappij.

Dat is echt het enige wat PVV’er Gidi Markuszower over dit onderwerp te melden heeft.

Als bestrijder van de vergelijking PVV en NSB is deze Gidi Markuszower dus [X] Ongeschikt. Ten eerste omdat echt nog niemand die de NSB met de PVV vergeleek het heeft gehad over de donkere pakken van Mussert en Wilders. Hiermee vervalt dus zijn eerste argument.

Het tweede wat ik graag even wil ontzenuwen is het volgende; de NSB vertegenwoordigt misschien NU het absolute kwaad (voor veel mensen, niet bij mij overigens ik ben heel mild tegenwoordig) maar vroegah, in de beginjaren van de NSB, was de NSB een hele frisse club vol met vernieuwende ideeën om verbeterslagen aan te brengen in de maatschappij. Net zoals in de beginjaren van het fascisme, de fascisten een best wel respectabele club mensen waren. Net zoals Adolf Hitler en zijn Nationaal Socialisten alleen maar het beste voor hadden met Duitsland. Zo was het gewoon. Dus wie hier zit hier nu weer te Godwinnen? Gidi Markuszower toch zeker. Of niet soms?

Overigens, tijd voor weer een cursief relativerend zinnetje a la Frontaalnaakt, mensen die Adolf Hitler “links” noemen, zouden voor de gein eens een beetje Mein Kampf moeten lezen, er is een Nederlandse vertaling op het internet.

3 gedachten over “Zijn de PVV en NSB met elkaar te vergelijken – eens kijken wat zo’n PVV’er daarover vindt”

  1. “De vergelijking betreft twee mannen in een donker pak, Wilders en Mussert, en dat is een onzinnige vergelijking.”

    Misschien ben jij wel [X] ongeschikt :mrgreen: om Gidi Markuszower te analyseren, want dit is niet wat hij zegt.

    Wat Markuszower zegt is dat hij de vergelijkingen dermate slap en vaag vindt, dat ze “van het niveau” donker pak vs. donker pak zijn.

Reacties zijn gesloten.