Columnklootzakkenrondje Zondag

Je moet tegenwoordig met een bouwlamp en een vergrootglas zoeken naar een fatsoenlijke column en dan vind je nog niks. Ja afgezien van onze site dan waar zoals altijd keihard doorgewerkt wordt door de die-hards. Maar goed ik vind dus niks dus hebben we vandaag geen columnrondje maar een klootzakkenrondje.

Jan Bennink:
Een iegelijk die nog niet wist dat je VK (bij ons op de site doorgaans “bruine bode” genoemd) moet mijden als een enge ziekte, leze bijgaande column van Jan Bennink, @superjan op twitter. Jan Bennink is een achterbakse klootzak die bovengemiddeld bedreven is in het op zeer slinkse wijze belasteren van personen. Daarnaast lukt het hem vaak om zijn volgers in te zetten om namens hem wraak te nemen op hem ongevallige mensen op twitter. Ook is hij oprichter van Powned en reclameman, en tegenwoordig dus columnist bij de VK, alwaar hij oproept tot chaos en “revolutie”;

Weg met de angst en de beschetenheid. Laten we stemmen op de piraten van de Piratenpartij, de meiden van de Dieren, de partij van Johan Vlemminx, de in het echt best leuke mannenbroeders van de SGP, de zachte knuffelaars van Nieuw Nederland, de Partij voor Mens en Spirit of Moed, de Partij van Bart Wisbrun die vindt dat de wereld beter moed (vk).

Dan krijg je chaos en een onbestuurbaar land (of een land met een gristelijke sharia) maar dat is lachen, aldus de “columnist bij de VK”, Jan Bennink. De gratis columns van Rita Verdonk waren een toonbeeld van intellectuele super-rekenkracht vergeleken bij het gebrabbel van @superjan, die vindt dat de wereld beter moed.

Genoeg over deze idioot, en op naar de volgende.

Nausicaa Marbe:
Marbe houdt een juichbetoog over het supervonnis van de rechter die pedofielenclub Martijn verbiedt wegens hun streven naar zaken die in strijd zijn met de algemeen geldende fundamentele waarden in Nederland, en geeft gelijk “links” een veeg uit de pan:

De pedofiel wordt in dit tumult beschermd door hen die hem vooral willen zien als slachtoffer van populistische razernij. Ineens is hij ideologisch bruikbaar als ‘andersdenkende’. Zijn slachtofferschap achten zij kennelijk interessanter en maatschappelijk relevanter dan de bedreiging die hij vormt voor kinderen. In deze prioriteit schuilt een pretentieuze koketterie die eerder aan nieuwe taboes doet denken dan aan vrijheid en tolerantie (VK).

Ook dit is een fraai staaltje superdenkwerk wat je tegenwoordig in de Volkskrant vindt.
Exact dit zelfde betoog zou je ook kunnen houden als we in dit land zouden besluiten om in het vervolg pedo’s zonder tussenkomst van de rechter levenslang op te sluiten. Het belang van het kind gaat immers voor alles. Grote kans dat driekwart van de Nederlanders dat een prima plan zou vinden. Iemand die daar tegen zou protesteren (ik bijvoorbeeld) zou je dan pretentieuze koketterie kunnen verwijten. Het ergste is dat, stel dat ik hier de moeite zou nemen om uit te leggen waarom het een kutplan zou zijn, dit vergeefse moeite zou zijn. Dus doe ik dat niet en laat het verder aan jouw fantasie over.

Volgende klootzak:

Theodor Holman;
Theodor Holman is een hysterische gek. Voelt zich naar eigen zeggen “verwant met Breivik” en schrijft ridicule columns in Het Parool. Laatst trof ik er een aan waarin hij het gehandicapte kind van Samsom inzette als een willoos wezen dat op valse wijze door Samsom wordt “misbruikt” als munitie in het PvdA-campagnespotje:

Onsmakelijk omdat die gehandicapte dochter onderwerp wordt in een verkiezingsstrijd. Ze wordt een argument, want één van de boodschappen in die reclamespot is: als ik Nederland niet goed verander, als ik andere, rechtse partijen de kans geef, loopt het slecht af met mijn dochter. Ongeacht of Samsom gelijk heeft of niet: hij moet dat niet doen. Het is niet alleen een sentimenteel, maar ook een vals argument. Vals omdat je als kijker toch niet anders kunt denken dan: vervelend zeg, voor de familie Samsom, dat ze een gehandicapt kind hebben. De zieligheidsfactor gaat een rol spelen (Parool).

Het enige wat daar vals aan is, is de uitleg van Theodor Holman, die niet wil weten dat gehandicapten bestaan anders gaat de zieligheidsfactor een rol spelen. En dat mag niet van Theodor Holman, die met deze column wel een leuk “frame” heeft weggezet voor andere proleten om de, overduidelijk oprechte, boodschap van Samsom te kunnen diskwalificeren.

Ter illustratie van dit laatste een twiet van GoosR, die schrijft voor het gratis blaadje Sp!ts en die eerder na “werkweigering” door Joshua Livestro uit de redactie van de dagelijksedwerg is geschopt;

10 gedachten over “Columnklootzakkenrondje Zondag”

  1. De teneur van dit stukje is: als niet denkt zoals ik denk, dan ben je een klootzak. Daarom leven we in een vrij land en mag je het met elkaar oneens zijn. Maar daarom hoef je niet gelijk een klootzak of zo afgedroogd worden, overigens ben ik het Marbee eens. Pedofilie en koketteren er mee, is wel degelijk iets anders dan opkomen voor de rechten van het kind. Je vergeet trouwens Ephimenco op te nemen, die heeft hier een satirisch stukje geschreven voor de Trouw, het recht om een partij op te richten voor kannibalen.

  2. Ik leg duidelijk uit waarom het klootzakken zijn. Er staat niet bij dat het komt omdat ik het niet met ze eens ben. Jij loopt dus de boel te belazeren en bij deze krijg jij van mij een bindend advies om daarmee op te houden.

  3. @1 Een organisatie die euthanasie voorstaat zou zo’n 20 jaar gelden ook makkelijk op deze gronden verboden kunnen worden , alsmede het COC zo’n 30 jaar terug .. gevaarlijk vonnis dus ….

  4. @2, er is een wereld van verschil tussen die 2 voorbeelden. Dat gaat over volwassenen en niet voor een club die het normaal vindt om te propageren dat sex tussen volwassenen en kinderen normaal is. dat hierbij de rechter opkomt voor de rechten van een (klein) kind wordt schijnbaar abnormaal bevonden. Ik kan me niet voorstellen dat het over 20 jaar bon ton zal zijn en geaccepteerd.

    En over Samson vallen meerderen niet vanwege zijn gehandicapte dochter, maar dat hij het all american in de verkiezingen gaat doen.

  5. @ de rechter heeft vanuit Maatschappelijke normen vonnis gewezen , dus niet om ” het kind te beschermen ” maar omdat Henk en Ingrid Martijn een onplezierige club vinden , een héél gevaarlijke reden .. waarvoor 20 jaar geleden de vereniging voor vrijwillige Euthansie , 30 jaar geleden het COC en 50 jaar geleden de NVSH ook verboden hadden kunnen worden …

  6. @5 Als maatschappelijke normen belangrijker zijn dan het recht op vereniging ken ik nog wel een politieke partij of twee die verboden kunnen worden. Tenzij “Doe es normaal man!” maatschappelijk normaal is.

  7. Is best normaal om tegen iemand “doe eens normaal” te zeggen hoor ……. liegen is erger! Door een politieke partij dan he …..

  8. @Bettina Het maken en verspreiden van kinderporno en het misbruiken van kinderen is al bij wet verboden. Als een clubje pedofielen over pedofilie wil praten is daar niks strafbaars aan, Dat verbod is dus volkomen misplaatst. Die rechter had inderdaad een ‘Henk-en-Ingrid-momentje’

Reacties zijn gesloten.