Kandidaat-burgemeester Jaap Nawijn (VVD) lapt regels aan laars – Steun van diverse VVD-maatjes

Er is ophef in de gemeente Hollands Kroon rond burgemeesterskandidaat Jaap Nawijn (VVD). Deze man werd in een besloten raadvergadering onder leiding van VVD’er Jan Swaag uitverkoren tot de ideale kandidaat. Een publicatie van de Schager Courant leert echter dat Nawijn, die nu burgemeester is in Heemskerk, daar niet geheel onomstreden is. Zo woont hij al 5 jaar in Ouderkerk aan de Amstel in plaats van Heemskerk. De verplichting voor burgemeesters om binnen 12 maanden na benoeming naar de nieuwe gemeente te verhuizen is kennelijk op dit heerschap niet van toepassing.

Best wel triest: de arme man kan namelijk zijn villa van een miljoen euro niet verkopen.

Hij verwacht overigens wel snel te kunnen verhuizen naar Hollands Kroon. Je zou denken wat een zelfopoffering van deze VVD’er maar nee er is een regeling die dubbele woonlasten dekt van zielige VVD-burgemeesters die hun dure villa’s niet op tijd kunnen verkopen. Wikipedia leert overigens het volgende “Nawijn kwam in januari 2009 politiek onder vuur te liggen toen bleek dat hij tegen de regels in met toestemming van de gemeenteraad een gemeentelijke vergoeding kreeg voor zijn dubbele woonlasten, nadat hij in Ouder-Amstel reeds voordeel had genoten door een lening van Ouder-Amstel tegen een lagere dan gangbare rente ( zgn. burgemeestersregeling).[1]” wat best grappig is in deze context dus.

Zie ook de reactie onder het artikel, over Jan Swaag (VVD) en Remkes (VVD):

VVD’er Jan Swaag, voorzitter van de vertrouwenscommissie, heeft (nog) niets aan de voordracht veranderd. Hij schuift de verantwoordelijkheid af op de commissaris van de Koningin: die had deze kandidaat dan niet voor moeten schrijven. Hij behoort tenslotte onderzoek te doen naar de kandidaten, zo is zijn opvatting.

Een merkwaardige conclusie van deze voorzitter van zowel de vertrouwenscommissie als de VVD fractie, te meer omdat zij geacht worden over al die (kwalijke) informatie te beschikken en dus bij hun bekend moet zijn geweest.

Zo blijkt weer opnieuw hoe uitstekend VVD’ers voor elkaar en vooral voor zichzelf kunnen zorgen. De belastingbetaler is er goed voor!

Dit was overigens een artikel in de serie over liegende, bedriegende, graaiende, snaaiende en/of draaiende VVD’ers. De selectie voor deze artikelen werkt als volgt: ik tik “VVD” in op google news en kijk dan welke VVD’ers op dit exacte moment in het nieuws zijn die aan dit profiel voldoen. Het is iedere keer raak.

We hebben ook een essay-wedstrijd over liegende, bedriegende, graaiende, draaiende en/of snaaiende VVD’ers.