AOW-Leeftijd – Henk Kamp (VVD): bedrieger of goochelaar?

Gisteren weer een intrigerend artikeltje in de kranten. Onze supervolksvertegenwoordiging had weer eens supervragen gesteld aan onze superregering en wel als volgt:

Het verhogen van de AOW-leeftijd leidt niet tot nauwelijks tot banenverlies voor jongeren. Een hoger arbeidsaanbod zorgt op langere termijn niet voor meer werklozen. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken heeft dat maandag aan de Eerste Kamer geschreven. Die moet zich uitspreken over het plan van het kabinet om al volgend jaar te beginnen met de verhoging van de AOW-leeftijd (nu).

Laten wij deze superbewering eens onderwerpen aan een superanalyse. Henk Kamp (VVD) zegt het en het staat in de krant dus het klopt. Daar gaan we vanuit.

Dit is een VVD’er. Dus dan weet je eigenlijk wel genoeg.
Nou laten we eens beginnen met stap 1. De langer doorwerkende bijna-gepensioneerde. Rekent u mee?

Stel er zijn 170.000 65-jarigen (dat was zo in 2011).

Stel ongeveer de helft van die mensen werkt, okay 37 procent dan. 63.000 banen onthouden dus.

Nu wordt het complex, zeg maar de supertruuk van de Kunduzcoalitie, we gaan die mensen langer laten werken. Heeft u die 63.000 banen onthouden? Hou dit vast.

Het volgende “gegeven” dat we in de kranten vinden is dat het aantal banen bij jongeren gelijk blijft. Ik ga er tenminste uit dat het een gegeven is want niemand, geen politicus of journalist of whatever, stelt hier een vraag over. Dit moet dus De Waarheid zijn.

Nou ik had u er al op voorbereid, u moest iets onthouden: 63.000 banen. Weet u wat dat zijn? Dat zijn 63.000 banen die Henk Kamp (VVD) gegoocheld heeft! Is het niet knap?

Het zijn 63.000 nieuwe banen!

Dit is natuurlijk maar gekheid. Iedereen snapt dat er door dit goocheltruukje van de neocons van GL/D66/VVD/CDA en CU geen tienduizenden nieuwe banen ontstaan.

Wat er ontstaat zijn tienduizenden ontslagen dure arbeidskrachten vlak voor dat ze met pensioen gaan. Zodat de werkgever tienduizenden jongeren voor een prikkie kan aannemen.

Het ontslag van die 65-jarigen kost dan ook geen drol meer, dankzij de fantastische superversoepeling van de ontslagregels die we ook al aan die super-Kunduzcoalitie te danken hebben.

En die 65-jarigen, die krijgen nog wel een (piep)klein vergoedinkje mee, maar die mogen ze gebruiken om zich “om te scholen”.

En dan gaan ze zich vlak voordat ze met pensioen gaan omscholen en nieuwe banen zoeken.

Dat wordt nog een heel gezoek dan. Tenzij natuurlijk Henk Kamp (VVD) toch die fantastische goochelaar blijkt.

Of houdt Henk Kamp ons een beetje voor het lapje?

Henk Kamp heeft zijn partij, de VVD natuurlijk niet mee. De VVD staat ook wel bekend als de Firma List & Bedrog. Een VVD’er die iets zegt of schrijft, liegt. En eerder vroegen wij ons al af of het bij de VVD dood-ordinaire pathologische leugenaars zijn die zich bewust zijn van hun eigen bedrog, of dat we bij VVD’ers te maken hebben met confabulatie.

We houden het in de gaten maar hou er rekening mee dat Kamps verhaaltje niet voor de volle 100 procent klopt zeg maar.

9 gedachten over “AOW-Leeftijd – Henk Kamp (VVD): bedrieger of goochelaar?”

 1. Indien de rekensom verder uitgewerkt wordt, komt het erop uit dat de staat opdraait voor de extra bijstand, maar dat de pensioenfondsen minder hoeven uit te keren.

 2. @#3 – AOW, de 1e pijler, komt ook gewoon uit de schatkist, ik denk dat ze liever mensen naar de bijstand hebben.
  Bijstand wordt handig op het bordje van de gemeenten geschoven die zich intussen tot zeer behendige afwimpelaars aan ’t ontpoppen zijn.
  Bijstandgerechtigden zijn voor deze jongens een makkelijker prooi dan iemand die aanspraak maakt op een algemene volksverzekering. (zie topic over dwangarbeid)

 3. Er zouden zoveel meer mensen aan het werk kunnen zijn en blijven als we die VVD overhead eens zouden weg zou saneren.

  Walgelijk. Alles maar voor het geld en de macht.

 4. een waarheid als een koe
  kan dus niet vaak genoeg worden herhaald:

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  De VVD (FLB) staat ook wel bekend als de Firma List & Bedrog. Een VVD’er die iets zegt of schrijft, liegt. En eerder vroegen wij ons al af of het bij de VVD dood-ordinaire pathologische leugenaars zijn die zich bewust zijn van hun eigen bedrog, of dat we bij VVD’ers te maken hebben met confabulatie.

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Reacties zijn gesloten.