PVV-perikelen leiden af van het ware geboefte, de VVD

Onlangs las ik een briljant artikel van die geestelijk gestoorde Theodor Holman in het parool.
Die ziet namelijk in de kaping van Wilders’ persco door twee van zijn rancuneuze proleten de hand van de geheime dienst.

Is het niet super? Ja super-idioot. Zoals we van Holman gewend zijn.

Als we het toch over complotten hebben dan kunnen we beter die andere toevallige samenloop van omstandigheden in ogenschouw nemen: het genot voor de VVD dat er zoiets bestaat als een PVV.

Er bestaat namelijk een fascinerende ijzeren wet op rechts: hoe ranziger een partij is, hoe beter het rechtse volk dat vindt. Minstens even fascinerend is hoe het gekrioel van het PVV-gepeupel de aandacht weet af te leiden van de Firma List & Bedrog, de VVD.

Dit is niet terecht.

De VVD heeft een “solide programma” (pdf-alert) gepresenteerd, naast de standaard douceurtjes voor zichzelf en hun rijke vriendjes, en investeringen in meer en harder auto rijden, gaan ze het als volgt doen:

Netto blijft zo een bezuiniging van 21 miljard over, onder meer in de sociale zekerheid, de zorg en door te snijden in het aantal ambtenaren. Ook moet het budget voor ontwikkelingshulp met 3 miljard gekort worden (nu).

Dit lijkt een summiere weergave van het VVD programma maar in het VVD programma zelf staat nauwelijks meer.

Over zorg schrijven ze, naast het standaardverhaaltje dat zo’n beetje alle partijen wel hebben, namelijk over de bureaucratie in de zorg, bijvoorbeeld dit:

De VVD wil het basispakket kritisch tegen het licht houden. Alles wat niet echt nodig is, wat niet werkt en waar goedkopere alternatieven voor zijn, moet uit het pakket.

Dat wordt een leuke verrassing straks dus. Gaat de VVD 9 miljard voor inboeken of zoiets.

Over de overheid waar ze nog meer miljarden willen scoren schrijven ze dat de overheid minder regeltjes moet bedenken. Alsof er één partij is met een programma waarin staat dat de overheid méér regeltjes moet bedenken. Maar goed, daar boeken ze ook miljarden voor in. Versobering wachtgeld, geen deelgemeentes meer en nullijn ambtenaren tot 2014 en nog een paar kruimels. Hoe daar miljarden gaan worden bezuinigd is een groot raadsel. Dit levert natuurlijk geen drol op. Ja die 3 miljard in de min op ontwikkelingssamenwerking is dan weer wél concreet.

Nou we zijn er bijna met de super-operatie van de VVD voor de 21 miljard, alleen nog even de Sociale Zekerheid. Daar staat dat iedereen die kan werken, moet werken. Dat levert volgens de VVD 9 miljard op. Over hoe ze dat willen bereiken geen woord.

Tot zover het “solide”, en “financieel onderbouwde” super-masterplan van de VVD voor het Nederland van de 21e eeuw.

Misschien dat het journaille daar de pijlen eens op kan richten in plaats van op brievenbuspissers die niet meer op het PVV lijstje mogen.

6 gedachten over “PVV-perikelen leiden af van het ware geboefte, de VVD”

 1. Vrijwel datzelfde beleid was de afgelopen jaren zo succesvol dat nederland er nu geweldig voorstaat. Niet dan?
  De VVD zal met deze plannen makkelijk weer de grootste worden zodat ze soepeltjes het begrotingstekort en de staatsschuld verder kunnen wegwerken. Niet dan?
  Die economische malaise waarover we dagelijks in de kranten lezen is alleen maar linkse propaganda. Toch?
  Met de ‘one percent’ gaat het tenslotte nog steeds prima.

 2. Die Holman is volgens mij niet helemaal lekker in zijn bovenkamer.

  Oh maar wacht, hij verzin het niet! Het staat allemaal op internet! Dan is het vast waar. Maar wie zijn die AIVD-watchers? Bronvermelding voor deze schokkende onthulling is blijkbaar iets teveel gevraagd. Ik heb z’n donkerbruin vermoeden dat ze net zo betrouwbaar zijn als ‘Islamwatchers’.

 3. Ik ben bang dat iets voer het hoofd hebt gezien bij Holman wat toch wel essentieel is en op groot formaat naast de column staat.
  ” Ik verzin dit niet, dit staat voor iedereen toegankelijk op internet. ”

  Wanneer je reacties bij Elsevier bekijkt op het nieuws over de Kortenoeven en Hernandez dan lees je de meest idiote complottheorieën met vooral het idee dat andere partijen deze twee heren op de loonlijst hebben staan en meer van dat soort waanideeën

 4. DE VVD gaat inderdaad heel erg over rechts met zijn programma. Afhankelijk van het aantal zetels na 12 sept neemt de partij daarmee een groot risico. Een kabinet bruin2 wordt verdomde moeilijk met dit programma. D66 zal niet aansluiten, SGP heeft zijn bekomst en de PVV wil heel wat terug hebben om nog een keer aan te sluiten. Hou je over CU die kansen ziet, GroenLinks omdat Sap regeergeil is en misschien Krol met 50plus omdat hij als ex-VVD voorlichter kennis van de VVD-krochten heeft. CDA dan misschien erbij? Daar sluit het programma van de CDA nou niet bepaald mee aan en is Buma zo regeerfahig nog?

 5. Het zou allemaal niet zo’n verrassing mogen heten, Wiegel bedreef in de jaren 70 zowat precies hetzelfde populisme als Wilders nu en het VVD-gebral is in al die tijd niet echt anders gaan klinken. Hooguit wat harder en er is minder jenever voor nodig.

 6. Grappig ook hoe mensen die zichzelf rechts noemen op diverse fora de VVD soms te links noemen of zelfs de PVV te links vinden (heb ik het niet over het gejatte SP programma waar ze enkel kiezers mee lokken).

  Met andere woorden. Een associale hufter zijn in hun ogen is niet voldoende je moet echt als een ware KLOOTZAK door het leven aldus dit soort rechtsdenkenden. Werkelijk hoe bot kan je zijn hoe onsympathiek en zonder mededogen kun je zijn. Schijt aan een ander ieder voor zich weg met de Natuur. Money ! Money ! Money! Macht ! Macht ! Macht ! en alles Blank en Ubermensch.

  VVD, CDA en PVV 3 geharde criminele organisaties.

Reacties zijn gesloten.