Wat hebben Henk en Ingrid met Afrikaans? Vermoedelijk minder dan met Papua

Wat hebben Henk en Ingrid gemeen met dit heerschap?
In de Bruine Bode een artikeltje met licht verwonderde toonzetting van een zekere Gerrit Dusseldorp van de University of the Witwatersrand (Zuid-Afrika). Deze verbaast zich over de aandacht in het PVV-programma voor Het Afrikaans, hetgeen zoals u wellicht weet een op het Nederlands lijkend brabbeltaaltje is uit een grijs verleden. Ver weg ook. In Zuid-Afrika. Je kan je dus afvragen wat een duistere populistische club als de PVV in Nederland ziet in een lobby voor het Zuid-Afrikaans.

En wat hebben Henk en Ingrid daar eigenlijk aan? Nou helemaal niks natuurlijk. Dus ja, je zou hier wat vraagtekentjes bij kunnen zetten.

Wat Henk en Ingrid vermoedelijk nog veel minder interesseert dan het Zuid-Afrikaans is de vrijheidsstrijd van de Papua’s.

Ik ken wel een paar Henken en Ingrids en met Papua hebben ze weinig tot niks.

Toch is de onafhankelijkheidsstrijd van de Papua’s van supergroot belang voor de PVV. Check maar eens dit google opdrachtje Papua PVV: 78.000 results.

Er zijn nog meer volkeren in Indonesië die voor onafhankelijkheid strijden, naast de Papua’s. Maar je ziet Wilders en zijn PVV niet op de bres springen voor bijvoorbeeld de aanspraken op onafhankelijkheid door Aceh’ers, of voor Ahmaddiya-aanhangers.

Nee.

Wie wil weten hoe KEIHARD de PVV gaat voor de onafhankelijkheidsstrijd van Papua, bekijke dit super-optreden van Kortenoeven (inmiddels ex-PVV):

http://www.youtube.com/watch?v=ymEO1W-BsrY

De PVV-fractie heeft met Kortenoeven duidelijk geen groot anglicist verloren, maar dat terzijde.

Kortenoeven was ook die man die die “NSB-vlag” (= de oranje blanje bleu vlag) had hangen voor zijn raam in het gebouw van het parlement.

Dat de NSB die vlag “besmeurd” had, kon hij ook niks aan doen, al kon hij het vermoedelijk natuurlijk wel weten. Ik bedoel zelfs ik wist het en ik ben ook niet bepaald alwetend.

Nee Kortenoeven had die vlag heus niet vanwege de NSB, maar wel vanwege ons fantastische verleden als kolonisator, onderwerper van landen en volkeren, plunderaar van kunst- en bodemschatten en laten we vooral niet vergeten: onze onovertroffen positie als slavenhandelaar.

U weet wel: “De VOC-mentaliteit”.

Daarom is het des te stuitender dat een persoon als Kortenoeven zich omringt met Papua’s (die denken natuurlijk de vijand van mijn vijand is mijn vriend) met veren in hun hoofdhaar, en botten in hun neus, om dan toespraken te houden over ereschuld, bloed, en vlaggen, met 78.000 google hits als resultaat over de strijd van de PVV voor de onafhankelijkheid van Papua, terwijl hij zelf ons koloniale verleden zo superfantastisch vindt dat hij er zelfs een NSB-vlag voor wenst op te hangen in zijn stuitende kantoortje.

En dit alles voor Het Afrikaans. En De Papua. Terwijl iedereen met meer dan 3 hersencellen weet dat Henk en Ingrid zouden schijten op de gemiddelde Afrikaans-sprekende, laat staan op de gemiddelde Papua. stel dat Henk en Ingrid überhaupt van het bestaan ervan op de hoogte zouden zijn.

6 gedachten over “Wat hebben Henk en Ingrid met Afrikaans? Vermoedelijk minder dan met Papua”

 1. “Vroeger mocht je daar nooit iets van zeggen, mooi dat er eindelijk es iemand iets over die hangpapoea’s durft te zeggen die in de stad door de straten zwerven, je dochter kan nie eens meer over straat.”
  “Ja, maar Henk, volgens mij is die gozer vóór de Papoea’s?”
  “Muil houwe Ingrid, geef nog maar een biertje!”

 2. Over de WIldersstichting en het Afrikaans is hier allang het laatste woord gezegd.

  Buiten Nederland is de onafhankelijkheidsstrijd van Papua Barat een zaak die zeer serieus genomen wordt. Het is diep treurig dat deze club (die geen club is) er uit anti-islamitische overwegingen iets aan zegt te doen in Nederland. Enfin

  Wilders heeft ook wel eens wat gekakeld over de Kopten die voor Henk en Ingrid gewoon vieze Arabieren zijn die moeten ophoepelen.

 3. wilders dit en wilders dat.

  gewoon doodzwygen dat is wat\

  maar wel alert op bruinig links

Reacties zijn gesloten.