VVD als redelijk alternatief voor de PVV

smurfDe auteur van bijgaand stuk heeft een punt, en dat is dat alle partijen op het terrein van integratie “naar rechts zijn opgeschoven”, in het bijzonder de VVD, die richting PVV is opgeschoven (het verschil is dat de VVD het op een “redelijke” en “vriendelijke” manier brengt, aldus de schrijver);

Onderzoeksbureau Nyfer berekende in opdracht van Wilders wat de kosten van immigratie zijn voor de Nederlandse belastingbetaler (7 miljard) en Wilders noemde dat ‘schokkend’. De immigratiecijfers haalden het nieuws, maar minstens zoveel aandacht kreeg de PVV-jongerenbeweging die dilettant Hero Brinkman wil oprichten. Wilders zit momenteel te veel in het defensief om de politieke agenda naar zijn hand te kunnen zetten. En een dag later werd zijn immigratieoffensief overschaduwd door de doorrekeningen van het CPB. Een andere reden dat Wilders en zijn moslimstandpunten minder weerklank vinden, is dat Wilders’ oude partij, de VVD, inhoudelijk bijna ongemerkt naar de PVV toegegroeid is. (Column van Peter Kanne, verkiezingsonderzoeker voor TNS NIPO)

Ik ken het programma van de VVD en ik heb er eigenlijk geen hysterische discriminatie in kunnen ontwaren, dit in tegenstelling tot het programma van de PVV. Verder komt het woord “islam” slechts 1 keer voor in het programma van de VVD en wel in een context waar ik prima mee kan leven.

Dus voor iedereen die denkt dat de VVD een “redelijk alternatief” is voor de PVV, be my guest. De echte hardcore hysterische islamofoob kan echter beter op de PVV stemmen.