SP wordt KEIHARD aangevallen. Door sneue kleuters

Bij de SP kan men zich in de handjes wrijven. Ze scoren goed in de peilingen en hun tegenstanders schijten bagger. Dus zou je verwachten dat alle zeilen bij worden gezet om de SP helemaal kapot te slopen. Nou en die verwachting komt helemaal uit hoor. Paar voorbeeldjes:

Verhoef en Engeldwerg
– Onlangs artikeltje in Elsevier over Roemer die te licht is voor het premierschap. Een tennismaatje van Roemer dat anoniem wou blijven had dit gezegd.
– Op dagelijksedwerg dagelijks oproepen van dat stel oude wijven Engeldwerg en Dwerg Verhoef om bovengenoemd artikeltje uit te printen en overal op te hangen. Maar zelf produceren Engeldwerg en Verhoef ook iets, namelijk een continue stroom prutsstukjes over de marxistische, socialistische, stalinistische en maoïstische marxistische, socialististen, stalinisten en maoïsten bij de marxistische, socialistische, stalinistische en maoïstische SP.
– Superblad HP/DeDwerg had gisteren een enorme superscoop. In 1970 kreeg de baas van de voorloper van de SP, Daan Monjé, een paar ton van China. Maar dat is dus niet de scoop want dat verhaal wordt iedere verkiezing weer opnieuw afgestoft. Nee de scoop is dat Roemer daar niet op wil reageren (!). Roemer was toen weliswaar 8 jaar maar het feit dat hij niet wil reageren spreekt boekdelen. Aldus dit kwijnende blaadje. Een paar retweetjes van types als Gerton van Unnik, dwerg Siebelt en en een enkele verdwaalde VVD’er heeft dit toch wel opgeleverd.
– Tenslotte, bij Trouw dus een artikel van een zogenaamde “SP-watcher”, Ingrid Weel. Deze dwerg is zelfs een heus “politiek redacteur” bij de Trouw. En heeft dusdanig veel van de SP opgestoken tijdens het watchen dat ze constateert dat de SP eigenlijk een ondemocratische partij is (denk nu een horrormuziekje), ik citeer:

Bij de SP kan een club als de G500, met vijfhonderd fanatieke jongeren, geen poot aan de grond krijgen. Individuele leden kunnen immers niet zomaar naar het partijcongres en daar meestemmen. De 150 afdelingen beslissen zelf wie ze naar het congres afvaardigen. Dat klinkt nogal ondemocratisch (Trouw).

Bibber…

Wat daar precies ondemocratisch aan is wordt niet uitgelegd, behalve dat het ondemocratisch schijnt te klinken. Maar ik nodig iedereen van harte uit om mij uit te leggen wat er ondemocratisch aan is als een afdeling, die bestaat uit leden, leden afvaardigt naar een congres.

Conclusie van dit alles: de SP zit gebeiteld. Er is kennelijk helemaal niets op aan te merken. Of de “SP-watchers” zijn gewoon dom en/of blind. Kan ook.

35 gedachten over “SP wordt KEIHARD aangevallen. Door sneue kleuters”

 1. Wat een raar gedoe wat een rare bekrompen mensen.

  Toen de bekendste Nederlandse flutpoliticus een dictatoriale stichting oprichtte om in politiek Den Haag binnen te sluipen, deden dito krantjes alleen ” Hosanna” laten horen.

  Nu dat een heuse, respectabele Nederlandse politieke partij die tevens miljoenen mensen vertegenwoordigt naar alle Nederlandse wetten en democratische maatstaven zijn rechtvaardige plaats in Den Haag wil innemen, schreeuwen deze journalistieke zombies moord en brand.

 2. Het ergste dat de SP kan overkomen is dat het regeringsverantwoordelijkheid te dragen krijgt. De SP zal dan net als alle andere partijen door de spreekwoordelijke mand vallen en eens te meer bewijzen dat principes en idealen prachtig zijn maar dat je er geen land mee kunt besturen.

  Net als alle andere partijen die ooit regeringsverantwoordelijkheid droegen zullen ze dan zoveel concessies moeten doen dat ze daarmee hun achterban ernstig teleur zullen stellen en ze hun geloofwaardigheid voorgoed verliezen.

  Mijn advies aan de SP: Regeer vooral niet mee!

 3. Over het punt van die G500.

  Het zou bijzonder ondemocratisch zijn wanneer een overvalcommando (van G500) op een congres de koers van een partij (met duizenden leden) zou kunnen manipuleren.

  Btw: Het zou de duidelijkheid ten goede komen wanneer de officiële namen – niet per se gelijk aan de echte bedoelingen – van personen en bladen tussen haakjes worden genoemd. Wat is ‘dagelijksedwerg’?

 4. Steeds meer redenen op de SP te stemmen. Dat de G500 (een volstrekt ONdemocratische club) binnen de SP geen poot aan de grond kan krijgen. is nóg een reden SP te stemmen.

 5. @3 Bernard,

  Compromissen kun je uitleggen. Maar dat kan alleen wanneer je zelf als partij een visie hebt. Wanneer je die niet hebt, kun je dus evenmin een compromis verdedigen. Dan kun je hoogstens een maatregel claimen als een overwinning van jouw partij.

  GL is het voorbeeld bij uitstek. Een missie naar Kunduz zorgt voor vergroening van Afghanistan en militairen naar een uithoek van de wereld sturen is erg links. In het Kunduz-akkoord moeten treinreizigers hun reiskostenvergoeding inleveren. Dat is groen, want ze zouden beter thuis blijven zitten en niet gaan werken. En het is links, want de grachtengordelyuppen merken er niet zoveel van – verdienen toch bovenmodaal.

 6. “de dagelijkse dwerg” is het neocon blog De Dagelijkse Sufkop aka De Dagelijkse Standaard.

 7. Dagelijksedwerg = dagelijksestandaard
  Bruine haat en laster bode = Volkskrant
  Superblad HP/DeDwerg = HP/DeTijd
  Dwerg Siebelt = Peter Siebelt
  Superdwerg = Jan Bennink
  Dwerg Paternotte = Bas Paternotte
  etc

 8. HP de Tijd , da’s toch het zelfde blaadje dat opriep tot het zuiveren van oud CPN’rs uit leidinggevende posities ???

 9. Je moet even terugpuzzelen, maar goed.

  Enfin, dat een afdeling leden afvaardigd naar het congres (!) is natuurlijk uitermate onrechtvaardig. Zeker omdat je actief moet zijn binnen je club; in je eigen buurt of stad. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van politiek.

 10. @3 Ik heb dit argument eerder gehoord , iets in de trant van dat de SP door veel water bij de wijn haar geloofwaardigheid / electoraat snel zou verliezen; het argument was verder dat ze als grote oppositie partij om gedegen rekening mee te houden sterker zou staan om haar invloed op het beleid uit te oefenen. Ik weet het niet, volgens mij krijgen oppositie partijen er maar weinig door en komt er een moment dat je je verantwoordelijkheden op je moet nemen, water bij de wijn als democratisch beginsel .
  Het is m.i. evengoed te stellen dat mocht de SP dadelijk genoeg stemmen om haar gewicht in de onderhandeling schaal te leggen verkrijgen maar ze vanwege een hoeveelheid water bij de wijn toch niet ziet zitten, ze haar geloofwaardigheid verliest.
  Reuze spannend en niet in het minst voor de SP wat er dadelijk uit de bus komt , dat wel

 11. Elsevies, HP uit de tijd, WNL, Geenstijl en het immer foute blad De telegrof.

  Rechts bediend zich altijd al van leugens en het zijn doorgaans laffe bange mensen. Spindoctors, factfree politics, demoniseren hebben betrekking op de rechter zijde van het spectrum.

  De wereld zou volgens eng religieus rechts ook een hele lange tijd plat zijn geweest totdat “Links” vrijdenkende wetenschappelijk onderlegde mensen anders bewezen.

  Mijn stelling is dat grote wetenschappers doorgaans ook eerder links zouden stemmen dan rechts als ze zich al met politiek zouden bezighouden. Zeker Beta wetenschappers want dat zijn exacte mensen. De mens van meten is weten en dus feiten en rechts is vooral het omgekeerde fact free. Kijk ook eens naar the GOP in Amerika.

  Als Einstein zou moeten kiezen tussen SP of VVD dan zou hij SP kiezen.

  MIT, CERN en alle Beta faculteiten zijn smeltkroezen van nationaliteiten en culturen en ze spreken allemaal dmv wiskunde, natuurkunde etc…. Dit zijn mensen die baanbrekend werk doen creatief zijn en dus over het algemeen links geoorienteerde mensen. Rechtse mensen die gaan met hun ideeen aan de haal puur om er geld en wapens mee te maken.

  Rechts is ook iets vanuit mannen met een blank superioriteitsgevoel. Jammer voor hen de wereld veranderd het is niet meer dat wij alleen het buskruit bezitten. Amerika is steeds minder blank aan het woorden. China is met een comeback bezig na 4000 jaar “beschaving”. Vooral in Amerika kunnen die enge blanke religieuze anti intelllectuele steeds kleiner en ouder worden de groep rechtse ratten niet met dat feit omgaan.

  Game Over voor Rechts.

 12. Einstein was Links bij geboorte en had dyslexie. Dus VVD had hij nooit in 1 keer goed kunnen schrijven
  Dat was geworden DVV
  Daarnaast heeft Einstein op 43 jarige leeftijd mogen meemaken
  dat antisemieten in 1922 de Duitse Volkse Vrijheidspartij oprichtte dus ik denk inderdaad dat Einstein niet op een Volkspartij voor Vrijheid en Democratie zou stemmen want hij was een man van meten en weten.

 13. Roemer heeft een betrouwbare kop, altijd een glimlach, en de SP heeft een flinke achterban. De SP staat er op dit moment in alle peilingen goed voor. Een partij met idealen die in het verleden speelden, maar ook nu weer van toepassing gaan zijn. Maar gaat de SP de oplossingen bieden in deze economische wereldwijde crisis?

 14. @ 14 Jacop,

  Maar gaat de SP de oplossingen bieden in deze economische wereldwijde crisis?
  Zeker niet!!
  Aangezien de wereld crisis ook aan NL niet voorbij gaat zal Roemer zeer weinig van zijn idealen waar kunnen
  maken.

 15. @15 er ís helemaal geen wereldcrisis .. er is een grote steelpartij bezig waarbij kapitaal met hun (neo) liberale vriendjes iedereen beroven ..

 16. @ 16,

  Oke dat is Uw visie. Maar gaat dat stoppen als Roemer aan de macht zou komen?

 17. @17
  U kunt er in ieder geval op rekenen dat ’t niet gaat stoppen met de andere partijen aan het roer … of de PVDD moet ineens een meerderheid gaan halen op 12 sept. 😉

 18. je hoeft alleen dat opdringerige betweterige giechelende (waar kennen we dat toch van, grinnikend antwoorden op lastige vragen?) glibberige bebrilde carrierejagertje van de 500-club maar te ZIEN om te constateren dat dit volslagen foute boel is. een cordon sanitair zou meer op z’n plaats zijn…

 19. @17 er is ook geen eurocrisis er is een grootschalig onderzoek gaande naar gekloot met rentepercentages, zoek maar eens op LIBOR.

  Zelfs de Rabobank is er bij betrokken.

 20. Ach wat een treurigheid artikel is dit. De maker neemt het vrij hoog op, bijna op het persoonlijke. Ik heb het vrij goede stuk in de papieren Elsevier gelezen en wat die daarin aangehaalde personen beweren klinkt plausibel. Het zijn dan weliswaar of vertrokken personen of personen van een andere kleur partij. Maar echt nare kritiek is het niet. Als Elsevier vraagt of Roemer capabel is dan mag iemand daar twijfels bij hebben. 8 jaar over de havo doen geeft toch ook te denken? Financiën en economie is toch ook niet Roemers sterkste punt. Ieder zelf nadenkend mens ziet dat. Investeren in de economie is toch ook een vrij vaag begrip? ‘De economen zijn het met ons eens’ is toch ook een verdraaïng van wat de betreffende economen werkelijk gezegd hebben?

  Krapuul is daarintegen wel hard en onder de gordel. Blijkbaar zijn de kwalificaties raak en moeten wij onze rode oortjes dichthouden. Ik komt bijna sinds het begin van deze site hier en er is nog nooit een kritische zin geschreven over de SP. Wanneer komt Krapuul er toch eens vooruit een propaganda kanaal te zijn van de SP? Want het begint met de dag meer op te vallen.

 21. @25

  Waarom denk je dat? De Hond ziet zelfs nog groeimogelijkheden voor de SP tot 42 zetels. Volgens mij valt er met name bij de PvdA nog wel wat te halen voor de SP.

 22. Omdat het nog 6 weken duurt. De grote angstcampagne moet nog beginnen. VVD spotjes over dat we allemaal naar de Goelag gaan en zo.

 23. Ik vraag me af of dat veel invloed heeft. Misschien zelfs juist het tegenovergestelde. Er zijn heel wat mensen die angstcampagnes door de VVD juist als een aanbeveling zullen zien.

 24. @28 jvdheuvel

  Dat maoïsten gedoe over de SP is zo dom, dat alleen de PVV’ers daar intrappen. Als de VVD het van zulk angstzaaien moet hebben, lijkt me dat voor geen aanbeveling voor de modale kiezer.

 25. Die maoisten twiet zag ik pas nadat ik @27 schreef. Maar met angstcampagne bedoel ik gewoon het verspreiden van leugens en insinuaties in het algemeen.

 26. Ik heb me vandaag op Twitter kostelijk vermaakt met Kaj Leers. Kaj is nóg leuker dan domrechts. 34/17, Kaj. MUHAHA!

 27. De SP is toch alleen maar overal tegen? Hoe moet dat dan als ze in de regering komen? Dan moet er toch echt meer uit komen als alleen maar “nee” of “ze moeten”.
  Listig!

Reacties zijn gesloten.