VVD-campagne volstrekt inhoudsloos

Het Volk ziet De Afgrond naderen en ondertussen hoor je bepaalde politici ALLES bespreken behalve zaken die er toe doen.

Het is niet zozeer dat ze hun mond houden, integendeel, maar het is het totale gebrek aan inhoud.

VVD’ers zijn brallende leeghoofden, en kleine scharrelaars. Ze rijden graag in auto’s en laten zich graag fotograferen op plezierjachtjes. Het belangrijkste is dat datgene wat ze “te melden hebben” een positieve uitstraling heeft. Maar het gaat echt nooit ergens over.

Zo nu en dan maakt een VVD’er zich “bezorgd'” over de een of andere “misstand”. Vrijwel altijd is dat dan een probleem waarvoor de VVD zelf al decennia, of op zijn minst jaren, (mede-)verantwoordelijk is maar waar voor de schuld dan op “links” kan worden geschoven. Voorbeeld is vandaag de VVD’er die zich zorgen maakt over een twee studenten in Amsterdam die klagen over de ventvergunning die ze moeten hebben voor hun ijswagentje:

Het Amsterdamse VVD-raadslid Maurice Piek is zich een hoedje geschrokken van de regelgeving die het twee studenten onmogelijk maakt hun studiegeld bij elkaar te verdienen met twee ouderwetse ijscokarren (Telegraaf).

Wie zoals ik de kandidaat kamerleden volgt op Twitter ziet dit verschijnsel (inhoudsloos gebrabbel van leeghoofdige kandidaat kamerleden terwijl we over 5 weken verkiezingen hebben) eigenlijk alleen bij de VVD.  Je kan deze bewering controleren door deze lijsten te bekijken. Dit zijn lijsten van alle kandidaat kamerleden.

De kandidaten van andere partijen zijn wel degelijk in meer of mindere mate met inhoudelijke politieke onderwerpen en dus camapagne bezig. De inhoudsloosheid is echt een typisch VVD verschijnsel.

En dat terwijl het toch echt niet erg ingewikkeld is om iets te twieten over waar je voor staat. Neem een voorbeeld aan Geert die terugverlangt naar een Nederland zonder boerka’s:

Ja niet dat dát enige toevoeging is aan wat we al lang van Geert wisten, maar je ziet tenminste wel dat de PVV’ers moeite doen om de mensen te raken met een mening over iets.

Dat kun je van de VVD kandidaten niet zeggen. Ik heb de afgelopen weken gezien dat VVD’ers volop campagnetraining hebben gehad. Kennelijk is ze daar op het hart gedrukt om echt helemaal nergens over te praten. Dat het tijdens deze campagne voor VVD’ers VERBOTEN is om überhaupt over wat dan ook een mening te uiten. Andere verklaring heb ik niet.

Oordeel verder zelf. Bekijk  die lijsten zelf maar eens.

14 gedachten over “VVD-campagne volstrekt inhoudsloos”

 1. @ Helma Nepperus: “Waarom gaan die lampen toch zo snel stuk, jaren eerder dan op de verpakking staat?”

  Spaarlampen gaan vooral stuk omdat ze te vaak worden aan- en uitgezet. Ze zijn dus ongeschikt voor bijvoorbeeld op het toilet en andere plaatsen waar je regelmatig “even” het licht aandoet. Met spaarlampen die het niet meer doen en nog binnen een garantieperiode vallen, kun je gewoon terug naar de winkel, mits je het bonnetje nog hebt.

  Oncontroleerbare zinnetjes op Twitter plaasen die goed bij je politieke mening passen, helpen helaas niet. Beter is bijvoorbeeld: “Net kapotte spaarlamp vervangen. Had helaas bonnetje weggegooid, want had nog 2 jaar recht op een nieuwe.” Aangezien je kennelijk de verpakking hebt bewaard, is het toch een kleine moeite om het bonnetje er op te plakken.

  Daarnaast zijn mensen vooral geneigd om bij het struikelen over tegenvallers de méévallers te vergeten. Heb je een spaarlamp die 2 jaar te vroeg de geest geeft? Ga maar zoeken, je hebt er vast ook wel eentje die al 2 jaar lánger brandt dan de verwachte levensduur.

  Bytheway, Helma… mág jij van je geloof eigenlijk wel spaarlampen in huis? 😯

 2. Inderdaad een redelijk vrijblijvend keuveldraadje….en dat voor een clubje die zo goed is in economie 😕

  Alleen Ybeltje wil nog wel uit haar rol schieten af en toe, hoe je tegenslagen in een crisis om kan zetten in kansen en zo een mooie opkikker voor mensen die hele dagen in de participatieloods tussen de inpakmaterialen rond moeten hangen.

 3. Een eng vrouwtje met een opgeheven wijsvingertje die Helma.
  Bovendien verschrikkelijk blij met zichzelf, ze presteert het om op 1 pagina 37 keer het woordje ‘ik’ te plaatsen.

  De grootste tegenvaller in het voorspoedige – zelfverkozen! – leven Helma:

  “…iedereen zei dat ik met mijn lengte ruim 1.82 vast ver zou komen. Ik heb het gebracht tot het Nederlands team, maar de tegenstandsters uit de oude DDR, Sovjet Unie en Roemenië gingen op de internationale kampioenschappen harder.

  Helma en haar strijd tegen drugs leverde haar zelfs een onderscheiding:

  “In Frankrijk ben ik in datzelfde jaar benoemd tot Chevalier de Mérite. Die onderscheiding heb ik gekregen voor het werk wat ik bij de douane deed in samenwerking met mijn Franse collega in de strijd tegen de drugs in Nederland en Frankrijk.

  http://www.helmanepperus.nl/over-helma/

  Ik zeg: lang leve Helma, de nuchtere liberaal die op onze centjes past 😆

  http://www.sportknowhowxl.nl/vragen-aan/4527

 4. @1 ze snapt het niet dsw .=)

  Helmatweet:
  “Ik gebruik weinig en doe vaak snel een lamp weer uit. Ik zal de LED bekijken, tot nu niet aangenaam licht..”

 5. vvd’er helma nepperus is kennelijk te dom om goede kwaliteit spaarlampen te kopen
  Ze wil kennelijk het gemak van de Staat die alleen goede kwaliteit spullen in de schappen afdwingt

  Of ze koopt en gebruikt er zo weinig dat ze nog geen enkele ervaring heeft me spaarlampen, zonder te beseffen hoe dom zo’n tweet over komt
  Haar achterban zal het niet door hebben.

 6. Als de VVD wat meer inhoud zoekt, mogen ze best wat lenen van GroenLinks.
  Dat kiest duurzame thema’s en inhoud, al jaren geleden begonnen.

  De VVD hoeft zich niet te schamen om inhoud van GroenLinks over te nemen, bijna alle partijen deden dat de afgelopen jaren.

  http://tweedekamer.groenlinks.nl/node/84555

  Je kunt de groene ondernemers partij ook adviseren
  http://tweedekamer.groenlinks.nl/node/86180

  GroenLinks is feitelijk de echte Partij Voor de Vrijheid

 7. Yep henk @8 dankzij het Kunduz accoord heeft mijn Autistische zoontje geen logeerplek meer en is zijn schooltje gekort , minder leerkrachten dus meer uren vastgezet in zijn stoel , dus neem je vervloekte verraderszooitje dat Groen “Links ” heet , vouw het in héél scherpe hoeken en steek het waar de zon niet schijnt 😥

 8. Het jammere van @8 vind ik dat hij het ongetwijfeld oprecht goed meent. En dat is tegelijkertijd – van oudsher – het probleem met GroenLinks: technocratenpartij, groen noch links. Jacqueline Cramer had er net zo goed lid van kunnen zijn.
  Goede bedoelingen zijn tenslotte politiek niet interessant.

 9. @11 wel nee Arnold , gewoon erfgenamen van de CPN horizontalen die de partijkoers steunde wát die koers ook was …

Reacties zijn gesloten.