Hoeveel VVD’ers heb je nodig om een poster op te hangen?

VVD’ers zijn kleine scharrelaars met een grote bek. Zonder uitzondering. Ze hebben de mond vol over ondernemers en ondernemen maar zelf ondernemen ze geen ruk. Normaal gesproken hebben ondernemers een bedrijf waarmee middels innovatie in een reeds bestaande vraag wordt voorzien, en soms wordt deze vraag zelfs gecreëerd. Op die manier ontstaan nieuwe producten en technieken, en werkgelegenheid.

Ondernemen VVD-stijl houdt iets heel anders in. Voorzover er al ondernemers actief zijn binnen de VVD hebben die boterzachte kwijnende webwinkeltjes of adviesbureautjes waarmee ze elkaar adviseren bij door de belastingbetaler gesubsidieerde VVD-instellinkjes. Vaak beunen ze dan ook nog bij als “interim-manager” bij een vriendje of zo, dat heet dan “ZZP’er”, en de rest van hun inkomen vullen deze “ondernemers” dan aan met een leuk plekje ergens in een gemeenteraadje, en af en toe houden ze ergens een toespraakje. Dit noemen VVD’ers dan “ondernemen”.

De succesvolste VVD-ondernemer aller tijden was denk ik vleesberg Ton Elias. Deze man bedacht de slogan “Europa, best belangrijk”. Dit leverde hem miljoenen op. Op zich een fantastische prestatie natuurlijk maar om nou te zeggen dat het echt ondernemend of innovatief was, nee. En het was natuurlijk gewoon belastinggeld.

Maar goed het ondernemen zit de VVD’er blijkbaar in het bloed. Het is althans de bedoeling dat wij dat geloven.

Dus bedachten ze de slogan “uitkeringstrekkers moeten kapot” of zoiets. Dit hebben ze op een poster laten drukken en deze poster moet nu opgehangen worden want er komen verkiezingen aan.

Moest alleen nog het probleem opgelost worden “hoe benutten we maximaal het ophangen van zo’n poster”. Nou dat doe je dan door met zijn allen het momentum feestelijk te vieren. 1 persoon, zal wel een of andere Pool zijn of zo, hangt die poster dan op en vervolgens gaan alle VVD’ers met de eer strijken. Hieronder een kleine greep. Ik had er ook nog retweets bij kunnen plakken dan was dit artikeltje helemaal krankzinnig (lang) geworden maar helaas ontbreekt het mij aan de tijd.

Verder wordt het ophangen van de VVD-poster nog vermeld in krantenartikelen en op de televisie.

15 gedachten over “Hoeveel VVD’ers heb je nodig om een poster op te hangen?”

 1. “Handen uit de mouwen” toch echte een Volkspartij, dichtbij het volk bedoel ik 😆

  Waar hangen ze, die fraaie posters? #snodeplannen #schilderdrift #bijwerken #overplakken #shredder

 2. Merde, heb ik net een moie foto in Oegstgeest gemaakt, hank er hier al een :mrgreen:

 3. “Handen uit de mouwen ipv handen ophouden”
  Mooi VVD gaat eindelijk de bankensector aanpakken!

 4. Eerlijk gezegd vind ik het een schandalige tekst, ze hebben bij de VVD kennelijk geen idee hoeveel uitkeringsgerechtigden dolgraag iets nuttigs (of in ieder geval: iets wat meer geld binnenbrengt) zouden willen doen.

  Mensen die zonder blikken of blozen dit soort posters durven op te hangen, zou ik willen aanraden om te proberen een jaartje van de bijstand te leven en in die tijd hun baan beschikbaar te stellen aan zo’n “handophouder” (er zit vast wel iemand bij met de juiste kwalificaties).

  O ja, en een gesprekje met de huisarts of je medicijnenpakket (zowel van de apotheek als van de plaatselijk drank/drugsdealers) aan herziening toe is lijkt me ook wel een strak plan.

 5. @4: DSW:

  Er zijn overal posters down te loaden ( zeg je dat zo?) die je er keurig naast en omheen kan plakken. Zoals hier op deze site. Mag allemaal, vrijheid van meningsuiting. 😉

 6. @5 Maar ik kan het dus niet in kleur… als ik ze er dan omheen zou plakken, denken alleen zwartkijkers dat het echte VVD-posters zijn.

  Hoewel, ik kan natuurlijk iets maken met “16 miljoen kleuren of 256 tinten grijs. VVD, vooral nu!” (Nee, ik denk dat die voor de gemiddelde SGPVVDCDA-stemmer te moeilijk is.)

 7. “En de eerste poster hangt in Etten-Leur! Nog geen andere partij te zien ;)”

  dat grinnikje erbij hilarisch, niveau: ‘ik ben lekker ee-heerst (misschien idee om de tweets erbij te hangen…)

  een kortzichtig grinikje want vele eersten (de graaiers) zullen eens de laatsten (de paupers) zijn
  waarschijnlijk is het oranje-blauwe vod nu reeds stevig overplakt
  terecht!

 8. Hier bij mijn trailerpark hangen alleen tomaten en een roze affiche met “Alles van waarde is weerloos” (PvdD? Spirit? Mysterieus, wel mooi)

 9. Een VVD’er die “De eerste hangt” blaat heeft ongetwijfeld geen weet van de bloedig-revolutionaire traditie van het liberalisme

 10. jan vdheuvel heeft wel gelijk als ie stelt dat er werkelijk mensen zyn die amper minimum verdienen als zzp er of hoe dan ook en heel trots zeggen “Wy willen geen uitkering”
  Dat de grote politici geen moeite hebben nog jarenlang een forse uitkering voor hun matige inspanningen als “pensioen”te ontvangen ontgaat hen.

  Dus by de VVD ook goedwillenden die niet willen onzien hoe we allemaal genaaid worden door hele slimme ryke boeven en bralpraters.

 11. Nou nou,

  Dit is wel erg subjectief, de mening is er flink ingegooid en er wordt een beeld geschetst van dat de VVD rijke kakkers zijn ( toegegeven dat zijn het ) maar het zijn wel slimme mensen met verstand en dat kan ik van deze schrijver niet zeggen, doe is kalm man, het stuk gaat over mensen die geen werk zoeken en op de bank blijven, en dat is nou eenmaal verkeerd, wen er maar aan. Het is crisis mensen meer mensen moeten werken en we kunnen alles wel op Griekenland afschuiven maar daar verandert de situatie toch niet mee,

  Niet huilen jongens zoek maar een baan desnoods vrijwilligerswerk.

  En sta niet als een stel watjes te roepen dat het niet goed gaat als je zelf niets doet

 12. @11 ter info: jij krijgt per direct een permanente ban wegens overtreding van huisregel L conform de voorwaarden waar jij je mee akkoord hebt verklaard door hier te reageren.

 13. M’n uitspraak van 11 was omtrent de Nederlanders die de uitkering misbruiken, niet gericht aan de reaguurders mocht dat daaruit op te maken zijn bied ik daarvoor mijn welgemeende excuses aan, voor de rest, blijf ik bij m’n uitspraak en vind ik dat zolang je er niets tegen doet behalve flauw posters bewerken, je geen kritiek mag geven op EEN van de mensen van de vvd

Reacties zijn gesloten.