Volkskrant- en Geenstijl columnist Bert Brussen liegt er weer eens op los

Ergens in een donker holletje had HPDeTijd/Geenstijl medewerker Bas Paternotte opgeschreven dat hij heel zielig is want mensen nemen hem niet serieus als hij De Feiten opschrijft over Roemer. Tenminste wat hij dan De Feiten noemt. Want hij noemt ook feiten niet, context ontbreekt en hij insinueert van alles, precies zoals we van deze man gewend zijn. Normaal gesproken is dat ook geen probleem. Behalve als je er wat van zegt want dan heb je een probleem met Paternotte, zoals ik al een paar keer heb mogen meemaken.

Mensen die commentaar hebben op zijn stukje daar reageert hij als volgt op:

Hij krijgt namelijk 2 reacties op twitter die hij niet leuk vindt en dat zijn dan “de stoottroepen van de SP”.

Het stukje van Paternotte staat hier.

Onder het stukje van Paternotte een reactie van Bert Brussen:

Krapuul.nl ook trouwens, daar zitten alcoholisten die de hele dag niets anders doen dan andersdenkenden belasteren, haat verspreiden en oproepen tot geweld.

Zoals gewoonlijk is er niemand die dan aan Bert Brussen vraagt of hij één van deze beweringen kan bewijzen.

Ik weet dat “andersdenkenden belasteren” bijvoorbeeld discutabel kan zijn. Zo zal Bert Brussen dit stukje dat u nu leest categoriseren als “andersdenkenden belasteren”, en stalking.

Maar het oproepen tot geweld wat wij hier de hele dag doen? Ik heb het nog niet gezien. Bert ook niet maar wat maakt het uit.

Bert heeft op Twitter ook duizenden vriendjes die het wel cool vinden, zo’n man die andere mensen vals beschuldigt.

Een van die vriendjes is Volkskrant-columnist Jan Bennink/Superjan. Die noemde mij een tijdje terug “de SA“.

En Volkskrant-columnist Marcel Duyvestijn/Liefdevollid, die schreef vorig jaar dit over ons:

Een tamelijk ranzige bewering als je het mij vraagt. Je zou bij zo’n bewering op zijn minst wat bewijs verwachten. Oh wacht. Daar doen ze niet aan.

Dit zijn dus drie Volkskrant-columnisten. Niet dat dit lijstje van drie volledig is hoor.

Dat maakt voor mij de Volkskrant tot een heel bijzonder blad. Er is op de hele wereld maar één dagblad waar mensen werken die vertellen dat wij hier alcoholisten zijn, oproepen tot geweld, klaarkomen over lijken van kinderen, de SA zijn etc.

De Volkskrant. Koop dat blad! Zou Paternotte zeggen.

Nou niet zo flauw doen om met dat lied van Joop Visser aan te komen zetten.

23 gedachten over “Volkskrant- en Geenstijl columnist Bert Brussen liegt er weer eens op los”

 1. Heeft Flaternotte jou nu eindelijk eens een dagvaarding gestuurd? Ik zit daar nou al tijden met smart op te wachten. Hij zou toch niet gewoon weer eens uit zijn nek hebben zitten kletsen?

 2. Oeps, sorry…ik zal voortaan op mijn woorden letten. Ik bedoelde natuurlijk te zeggen: “heeft Flaternotte weer eens niet geheel conform de feiten gesproken”?

 3. En de Volkskrant heeft natuurlijk ook Marbe, Kluveld en een hele stoet G500-achtige “jongeren” die voor Vergaande Hervormingen pleiten….

 4. off topic: dit zag ik vannacht toen ik er even uit was:

  Zal wel een voorpagina artikel op Geenstijl worden want die hebben zo’n hekel aan geweld.

 5. Als er Linksch had gestaan was het toch krachtiger geweest. Nu is het een beetje slap tweetje van een jochie die ook mee wil doen maar nog te jong is om bij de PVV aan te sluiten. Die zijn namelijk niet zo op de jeugd

 6. Het betreft hier het voormalig katholieke weekblad van de katholieke arbeidersbeweging, dat verworden is tot een antisemitische schandvlek dat een podium biedt aan verdwaasde egotrippers. In de kwalificaties die de slungels Paternotte en Brussen de medewerkers van Krapuul toedichten, kan ik mij met de beste wil van de wereld niet herkennen. Het zegt meer over de beperkte verstandelijke vermogens van dit tweetal en hun verwarde aanhang, dan over mij. Proost!

 7. Mensenkinderen nog eens aan toe, wat hebben Paternotte en Brussen het toch weer zwaar. Het is bijna onmenselijk, de ellende die de heertjes moeten doorstaan. Ik zou bijna medelijden met ze krijgen. Bijna… 😉
  #huilebalken

 8. Ik hoorde trouwens , en gezien het feit dat HPDeTijd een net katholiek blad was kan dat best eens waar wezen , dat een ” PaterNotte ” Oudhollands is voor het jongetje dat op de uitkijk staat als meneer pastoor weer eens een misdienaartje misbruikt ..

 9. @21 Yep! Guilty as charged 😉
  Al ging mijn tweet over een heel ander stukje van Paternotte. Maar ja, eigenlijk zijn alle stukjes van Paternotte belabberd, dus dat mag de pret niet drukken.

 10. Valt me op dat de Volkskrant altijd negatieve stukjes richting de SP schrijft. Waar zijn ze bang voor? Het Volk aan de macht?

Reacties zijn gesloten.