Edith Schippers (VVD) en haar onrendabele bejaardenprobleem

Dat moet Schippers overigens niet persoonlijk opvatten, die titel. Zo zijn nu eenmaal VVD’ers. Mensen tegen elkaar opzetten. Ja ouderen zijn duur. Mag het gvd? Nou dat mag dan op zich wel, van Schippers (VVD), als we ons maar goed realiseren dat het erg duur is, die zorg voor ouderen.

Is ook niet rendabel. Stel ik hou een oudere een paar jaar in leven? Wat levert dat op? Gouden tanden zitten er meestal niet meer aan tegenwoordig. Nee nu ik erover nadenk, een zorgbehoevende bejaarde is eigenlijk alleen maar een kostenpost.

Wat dat betreft heeft Edith Schippers volstrekt gelijk. Ouderen moeten gewoon KAPOT. Oh pardon, ouderen moeten voortaan verzorgd worden door hun sociale netwerk. U kent dat wel, die sociale netwerken van bejaarden, vaak een beetje uitgedund (immers bejaard), dat wel, maar vaak ook is er best nog wel wat over van dat sociale netwerk dat ooit ontstond in de jaren 50 van de vorige eeuw.

Out of the box denken
Nou en dát sociale netwerk dus. Die luitjes kunnen wel even die dementerende bejaarden opvangen die 24 uur per dag verzorging nodig hebben. Vroeger gebeurde zoiets in “een grote instelling”, maar dat is te duur. Nee, nu is het buzzwoord “sociaal netwerk”.

Er zijn ook mensen die wonen in kastelen, en grote villa’s. Vaak met zo’n knus koetshuisje erbij. Likje verf en pa en ma kunnen er zo intrekken.

Nee, dat plan van Edith Schippers (VVD) is zo gek nog niet.

Nou en voor de mensen die écht niemand hebben in hun sociale netwerk is er altijd nog de gemeente. Die krijgt weliswaar minder geld maar die hebben dan als voordeel dat ze kunnen bepalen wat je écht nodig hebt. Maatwerk.

Dan ga je naar zo’n gemeenteambtenaar met je demente zorgbehoevende kreperende pa of ma en die bepaalt dan wat je nodig hebt. Oh mevrouw kan nog lopen zie ik. Zo zo mevrouwtje. En u had “zorg” nodig? Weet u wel wat zoiets tegenwoordig KOST??

Schuldbewust knikt de kreperende bejaarde. Je wil geen kostenpost zijn. Of wel soms?

Zeker niet bij de gemeente. Daar werken allemaal van die vlotte “handen uit de mouwen” types die op hun netwerkborrels horen wat dingen zoal kosten. Vervolgens gaan ze een eindje zeilen en verzinnen ze oplossingen. Zoals burgers dwingen om te verhuizen. Of burgers zelf hun straat laten vegen. Of zorgbehoevende krepeergevallen “prikkels geven” zodat die paupers zich eindelijk eens gaan realiseren wat ze nu eigenlijk kosten.

Die flitsende jongelui in hun krijtstreepje hebben namelijk een droom: de olympische spelen naar Nederland halen in 2028. Goddelijke, flitsende jonge lijven die TOP-prestaties leveren.

TOP! SUPER! WAUW!

14 gedachten over “Edith Schippers (VVD) en haar onrendabele bejaardenprobleem”

 1. En zo is ’t maar net!
  Die sociale netwerken, dat heeft iemand uitgevonden, dat hoor je nu ineens overal terugkomen, niet alleen bij gemeenten maar ook zorgverzekeraars en uitgenaste zorginstellingen die zich jarenlang he-le-maal suf hebben verdiend lopen nu ineens met kilo’s boter op hun hoofd de verzekeraar na te beppen over dingen oplossen in je eigen omgeving, gatverdamme.
  Lekker vangen aan de éne kant en de maatschappij vervolgens aanspreken op een verantwoordelijkheid die eigenlijk de jouwe is.

 2. Ja en geen woord over hoe het komt dat het plotseling zo duur is en ook geen woord over wie daar de afgelopen decennia voor verantwoordelijk is geweest.

 3. http://www.vgn.nl/artikel/13602
  Ik heb hem vorige week al een keer vermeld, maar hier een duidelijk beeld hoe een verzekeraar de zaken kan opkloppen.
  Alleen al het feit dat er 50.000 euro reserve wordt geeist, houdt in dat er voor 50.000 euro geen zorg geleverd kan worden door zo’n kleine aanbieder.
  Ze kunnen een transparante boekhouding en bedrijfsvoering eisen of een raad van toezicht, daar kan ik enigzins inkomen. Maar de aanbieder is afhankelijk van de verzekeraar en die eisen een reserve 😕
  Zo wordt de boel mooi op slot gehouden voor het old boys netwerk.
  Ik zou wel eens de waarheid achter de AWBZ willen weten inderdaad, waarom is die zorg zo duur?

 4. Op dit soort argumenten reageert een CU kamerlid heel eenvoudig met “kletskoek”. Waarom, dat is niet duidelijk, misschien omdat Rouvoet zo’n beetje zorgbaasje speelt. De inhoud van dit stuk geeft prima de stand van het land weer. er is werkelijk geen speld tussen te krijgen en toch lukt het de dames en heren politici telkens weer hun onzinnig gebral voor een of ander voetlicht te krijgen. Voor zover ik dat kan overzien heeft alleen de SP momenteel een redelijk alternatief te bieden, maar in mijn optiek is de enig juiste oplossing afbreken en een zorgstelsel bouwen op sociale fundamenten. Dat gaat ten koste van de kapitalistische elite die momenteel de mensen dom en ziek wil houden. Het is niet anders, het moet gebeuren. De waarschuwing van Schippers, dat als zij dit allemaal niet verzon Griekse toestanden zouden ontstaan is niets meer of minder dan een walgelijke poging angst te kweken en een grove onderschatting van de kracht van onze maatschappij. Goed stuk, duidelijk ook!

 5. De volksgezondheid-heks, bejaardensloper is blijkbaar al op de goede weg met onze oudjes, gezien dit alert.

  …goede voeding in onze verzorgingshuizen en ziekenhuizen één van de eerste dingen waar op bespaard wordt. Dit heeft een ongelukkige en ongezonde patiënt tot gevolg.”

  http://goo.gl/KWKZc

 6. Ja leuk hé , na 50 jaar reclame voor de individualisering moet er plotseling weer een netwerk zijn …

 7. Zouden we een deel van die oudjes niet naar de vivisectie kunnen brengen? Dan brengen ze nog wat op en tegelijk voorkomen we een boel rattenleed. Win-win toch?

 8. @#9 Bill Hicks had ook zo’n soort oplossing mensen in de terminale fase als stuntmensen in de film.
  Wil je oma laten verkommeren in een verpleegtehuis aan allerlei draadjes door haar dunne adertjes, of wil je haar kennis laten maken met Chuck Norris?

 9. Edith Schippers. Arrogantie ten top. Rechts. Associaal. Ondeskundig. Liegen. Draaien. Graaien en vooral de zwakkeren naaien.

  Roemer zei stop eens met mij en de partij zwart maken en val ons aan op de inhoud. Dus geen MAO, Stalin en Korea vergelijkingen maken. Maar puur de inhoud.

  Nou jongens en meisjes (dit zou op school geleerd moeten worden) dit kan rechts niet. Inhoudelijk het debat aan. Net als de Republikeinen in Amerika kunnen ze niet inhoudelijk het debat aangaan omdat ze weten dat ze dan verliezen of nog erger dat het blijkt dat ze totaal niet deskundig zijn en de materie totaal niet kennen.

  Rechts vertoeft namelijk graag in ivoren torentjes en weten alleen hoe ze geld als managers zijnde bijelkaar kunnen harken in bijv. Zorginstellingen, Verzekeraars en Pharmamafia. Wat er omgaat bij de gewone mens dat zal ze een biet zijn of ze weten het niet eens.

  Zoook deze GEVALLEN minister Schippers.

 10. Oh en voor Nederland vergeet nooit aan welke kant Rechts stond tijdens WO II. Is geen oude koeien maar geeft gewoon aan waar zij staan als het om de medemens gaat. Want rechts benaderd dat regime eerder dan Roemer het regime van Stalin. Zeker met die marktwerking in de zorg. Vallen gewoon doden door dus moordadig.

  Zit ze in het bloed.

 11. Ik ben 77 jaar. Ik heb sinds 1969 premie betaald voor de AWBZ, zeker meer dan € 100.000 bij elkaar, rente niet meegerekend. Ik heb een beetje spaargeld en als ik straks zorg nodig heb, kan ik het zelf gaan betalen. Wat wij de jongere generatie niet aan willen doen, willen wij blijkbaar de ouderen wel aandoen. Ik hoop dat ik euthanasie kan krijgen op het moment dat ik zorg nodig heb, anders wordt het eind van mijn leven onnodig een lijdensweg.

  (Lena, De moeder van Pr1ns)

Reacties zijn gesloten.