Mark Rutte (VVD): I am not a crook

Hoe kun je herkennen of een VVD’er liegt? Easy. Hij doet zijn mond open. En aangezien de VVD nu met de campagne begonnen is is het grote liegen dus ook begonnen, zoals ik op 1 juli j.l. al opschreef in mijn berichtje met de titel “VVD bewaart grootste leugens voor het allerlaatst”, en ik quote:

Ondertussen probeert de VVD de verkiezingscampagne zo lang mogelijk uit te stellen. Zowel het verkiezingscongres als de presentatie van het verkiezingsprogramma vinden plaats in augustus. Rond die tijd zal de VVD ook de media overspoelen met valse verkiezingsspotjes vol ongegeneerde leugens en ranzige insinuaties, zoals we van ze gewend zijn. Het journaille zal dat media-offensief liggend op één oor uitmaffen, en de alternatieve media zullen te weinig tijd en exposure hebben om de leugens te ontmaskeren. Precies zoals dat altijd gaat bij een verkiezingscampagne waar de VVD aan mee doet. De andere partijen zouden er goed aan doen om startklaar te zitten met een team van VVD-leugen-debunkers met type-machines en fax-apparaten.

Allemaal waar dus. Niet nu ineens verrast zijn.

Ik zou hier nog aan willen toevoegen: de andere partijen zouden er goed aan doen om keihard pertinente onwaarheden en valse insinuaties terug te brallen, bij voorkeur ook dwars door Frits Wester heen, want dan ben je een goed debater en zo gaan we met elkaar om hier in dit land. Overigens hoeven het niet eens leugens te zijn want de werkelijkheid is al erg genoeg. Maar er moet ook meer geframed worden, bijvoorbeeld “de drie prestaties van het kabinet Rutte: 1 caviapolitie oprichten 2 130 rijden op de afsluitdijk en 3 caviapolitieopheffen”. Dit soort frames heb je klaar voor de momenten wanneer je een vraag wordt voorgelegd waar je geen antwoord op wil geven.

Rutte doet dit ook en scoort ontzettend hoog bij zijn aanhang, juist vanwege deze kwaliteit. Je hoeft er niks voor te kunnen, je gaat gewoon een ochtendje brainstormen en een middagje repeteren.

Wanneer Rutte jou bijvoorbeeld aanvalt op de degelijkheid van je voorstellen dan antwoord je bijvoorbeeld “meneer Rutte wil 2 miljoen uitgeven aan boerka-politie voor de 3 boerkadraagsters in dit land, dat is zijn goed recht, maar wij maken andere keuzes”.

Wanneer vervolgens de waarheid van jouw uitspraak betwist wordt door politieke tegenstanders en de 2 wakkere journalisten die we hier nog hebben in Nederland dan zeg je dat het staand beleid is van Rutte en dan begin je over de bijdrage van VVD’er Bolkestein aan de massamoord gepleegd met Nederlands gifgas. Factcheck this, suckers.

Dit koppel je dan naadloos aan de uitspraak die je onlangs uit de mond van prominent VVD’er A.J. Boekestijn hebt mogen optekenen, namelijk dat menselijkheid de kortste weg naar de Hel is.

Vervolgens kijk je glimlachend naar de camera met het rode lampje.

Waarom heet dit bericht eigenlijk “I am not a crook“? Oh ja, Rutte ontkent zijn leugens. Leugenachtig weer, inderdaad, maar schijnt een kernkwaliteit van een premier van dit land te zijn.

13 gedachten over “Mark Rutte (VVD): I am not a crook”

 1. Met #2 eens.

  Binnen het VVD concept van “communicatie waardigheden” die op “leugentjes om best wil” is gebaseerd, wordt je nooit op een of twee(drie-vier-vijf-zes-zeven-enz) leugentjes aangekeken. Zo werkt het voor hun en dat is onderdeel van het VVD cultuur.

  Daarom begrijp ik ook de reactie van Mark Rutte.

 2. Deze brief van een Anti VVDer die zich even in een VVDer verplaatst heeft zegt zoals het is als de VVD mag doorgaan met hun rampenplan.

  BRIEF AAN RUTTE:

  Als VVD stemmer ben ik blij met u! Gelukkig komt er versoepeling van het ontslagrecht. Al die grijze fossielen in mijn bedrijfje zou ik er nu toch graag een keer uitwippen. En reken er maar op dat ik ze in de toekomst niet weer aan een baan help. Sterker nog, onder uw beleid komen ze toch nergens meer aan de bak.

  Moeten ze maar mooi gaan leven van hun pensioennetje. Nouja, pensioen, daar houden ze niet veel van over want het gros moet u natuurlijk gebruiken om de vrienden van de EU te onderhouden. En dat begrijp ik ook wel. Mijn bedrijf draait op volle toeren sinds we bij de EU zitten. En gelukkig weet u, heer Rutte, dat u het geld niet bij ons weg moet halen maar bij die opvreters die ‘zogenaamd’ ziek zijn of gehandicapt.
  Ik ben blij dat u mij als rijke ondernemer toch ongemoeid laat en het lef hebt de minder bedeelden goed en keihard aan te pakken. Want zeg nu zelf….Ze hebben het toch zelf verdiend!?

  Verder, heer Rutte, wil ik u bedanken voor het feit dat de eens zo goedkope ziektekostenverzekering nu net zo duur is geworden van dat tuig wat voor een minimumloontje werkt als voor mij, een succesvolle rijke ondernemer.
  Laat ze maar bloeden voor dat geld. Al ben ik rijker, de centjes zijn van mij en ik ga niet meer dokken voor dat arme spul onder mij. Nogmaals dank Rutte.

  Ik verhuur tegenwoordig ook pandjes. Aan studenten.
  Met u heer Rutte, kan ik de huur weer lekker omhoog knallen. 3 baantjes moeten die studenten naast hun studie hebben om de huur te kunnen betalen!
  Ha! Weten die onderkruipsels ook eens wat werken is!

  En als klap op de vuurpijl geeft u ze een langstudeerboete als ze niet snel genoeg zijn, geweldig!

  Mooi ook hoe u nooit iets positiefs zegt over al die zwartjoekels in ons land. Iedere keer als men u vraagt of u wat op heeft met immigranten zegt u zo slim “Prima, maar we hebben geen ruimte voor gelukszoekers”….
  En zo is het maar net. Weg met dat spul.
  Had eens een joch aan het werk wiens vader en moeder waren afgemaakt in zijn geboorte land. Hij deed hier gymnasium, sprak goed Nederlands en was erg geliefd door de mensen om ons heen.
  Ik prikte er gelijk doorheen….Die zwarten moet je nooit vertrouwen….En u? U had het ook door. Hoppa zonder pardon eruit getrapt. Heer Rutte ik ben trots op u.

  Met vriendelijke groeten,

  Een rijke ondernemer en trouwe VVD stemmer

 3. Grappig ook dat dit op nujij.nl met veel plusjes is bekroond en daarna een slappe anti SP immitatie van een echte VVD fan met heel veel minnetjes.

  Men weet landelijk ook wel dat Roemer een eerlijk oprecht mens is en dat de VVD, het CDA en de PVV staan voor leugens. Hoe kan het ook anders met the GOP der lage landen.

 4. Plasterk heeft een tweet rondgestuurd met een foto van pinokkio-Rutte, meldde het journaal. Vreemd dat de vermaarde wetenschapper niet rept over een mogelijke genetische afwijking. Want een man met een corpus cavernosum in zijn neus is toch echt wel heel bijzonder.

 5. Helaas. De SP lijkt alweer te zakken.
  Leugenaars winnen het altijd en overal.
  Amerika is er groot mee geworden.
  Samsom gaat over de rug van Roemer naar Rutte toe.

  Het is niet anders.

 6. @7, je maakt een kapitale denkfout, door te stellen dat “de leugenaars” winnen, vanwege een of andere peiling. Neem die peilingen toch eens met een vracht zout, man. De peilers zelf, geven al aan dat het maar om peilingen onder een bepaald aantal Nederlanders gaat. In het geval van TNS-nipo, ging het om ruim 1400 Nederlanders. Hoeveel Nederlanders gaan er gemiddeld naar de stembus? En hoever zitten deze peilers er naast, nadat de definitieve uitslagen bekend zijn geworden? Leer gepaste afstand te nemen van de berichten die jij consumeert, zodat je verschillende denkvermogens rationeel blijven. Lastig, maar zeker niet onmogelijk. Het vergt enkel wat moeite.

  Het boeit werkelijk niet welke partij, volgens de diverse peilingen, een zeteltje wint of juist verliest. Dit gaat op voor alle partijen. Incl. die, waar je mogelijk niets mee hebt.

 7. Goh….. Wel apart dat hier nergens staat dat er meer politica gelogen hebben….. Bijvoorbeeld Samson…

Reacties zijn gesloten.