Hoe gaat de PvdA zichzelf definitief mollen?

De doodsstrijd van de PvdA duurt akelig lang. Al bijna 20 jaar duurt Wim Koks “bevrijdende ervaring” van het afschudden der “ideologische veren”. Sindsdien bezitten de PvdA’ers inderdaad geen veren, maar dons, want het zijn een stel achterlijke domme kuikens.

Ze moesten van Kok “opschuiven naar het midden”:

Volgens Kok is de koers naar het midden onontkoombaar. ‘De sociaal-democratie moet wel een brug slaan naar het midden, kan niet anders, maar zou ook niet anders moeten willen. De PvdA als brede volksbeweging is nog nooit zo actueel geweest.’ (VK)

De “de brug naar het midden” is geslagen. Maar “de PvdA als brede volksbeweging” is iets wat we nooit meer zullen zien. De brede volksbeweging bestaat. Hij heet Eigen Volk Eerst en bestaat uit VVD/PVV/SGP. “Het midden” dat is tegenwoordig schipperen tussen onverbloemd racisme, neo-liberalisme, en “het allemaal uitleggen”. Verbijsterd kijken de PvdA’ers naar zichzelf. Waar zijn we mee bezig? Zie je ze denken. En denken kunnen ze. Neem een Samsom, kernfysicus. Of een Plasterk, doctor in de natuurwetenschappen, Nobelprijs materiaal.

Wat een knappe koppen. En je dan zo laten gijzelen door een hysterisch krijsende onderbuik zodat je alleen nog maar nuttige idioot mag spelen voor amateur-historicus Rutte en de rest van zijn boevenbende. Ja, zo word je geen brede volksbeweging. Wat moet het malen in die gepijnigde hersentjes. Ik zou er stapelgek van worden.

De bewindslieden van de PvdA treden nog een beetje voor het voetlicht, zij het op een tenenkrommend kleuterschool niveau. Neem bijvoorbeeld een Asscher die onlangs n.a.v. een nazi-toespraak van een kale PVV’er een twietje met kopie pasta van artikel 1 van de grondwet kon verzinnen. Dat was het dan. Verder voert hij gewoon PVV beleid uit. Die brug naar het midden moet immers niet alleen geslagen worden, hij moet ook overgestoken worden want Het Volk moet serieus genomen worden. Het eigen volk dan.

Maar weet u behalve Samsom (Bruin II’s grootste groupie) nog een andere PvdA “volksvertegenwoordiger”? Nou ik volg de NL politiek meer dan gemiddeld en ik zou het echt op moeten zoeken. Weet u wie Samsom moet opvolgen wanneer hij eindelijk definitief op zijn muil gaat? Ik ook niet.

Maar Het Land Moet Geregeerd Worden, dus zal alles op alles gezet worden om de “dissidenten” over de streep te trekken. Grote kans dus dat de “dissidenten” straks met een Samsom-stijl lulverhaal alsnog Schippers’ pestwetje door de Eerste Kamer loodsen. De PvdA definitief de nek omdraaiend. En als ze hun verzet tegen de wet volhouden krijgen we een crisis. Met misschien wel verkiezingen, die uiteraard niemand wil. De PvdA al helemaal niet, omdat dat dan het einde is van de PvdA.

Eerder voorspelde ik het kabinet Wilders I, oftewel Bruin II, oftewel Das Dritte Kabinet. Maar een blik in de peilingen leert dat zo’n kabinet niet kan rekenen op een meerderheid. Sterker nog, niet één kabinet dat een beetje geloofwaardig is kan rekenen op een meerderheid. Pechtold I in de Anti Eigen Volk Eerst coalitie misschien. Ook de dromen gaan achteruit, zo blijkt.

1 gedachte over “Hoe gaat de PvdA zichzelf definitief mollen?”

  1. Pingback: De PvdA wordt hoe dan ook gesloopt en dat is een goede zaak | Krapuul

Reacties zijn gesloten.