VVD campagne is zielig gejank

calimero(2)Begrijpelijk dat de VVD een prijs heeft gewonnen met hun campagne. Gezien hun zetelaantal in de peilingen hebben ze er duidelijk een gevoelige snaar mee geraakt.

De VVD won de prijzen voor ‘beste campagne algemeen’ en ‘beste campagnespot’ omdat deze partij er volgens de jury „het beste in is geslaagd een compacte, heldere en overtuigende boodschap te formuleren. Bovendien is de partij er in geslaagd om de verkiezingen tot een referendum over de eigen boodschap te maken”. (Telegraaf)

Persoonlijk vind ik de verzameling verongelijkte huilsmurfen die de VVD weet te presenteren in hun campagnefilmpjes gewoon dieptriest en zielig. Daarnaast suggereert de VVD dingen die helemaal niet bestaan.

Neem bijvoorbeeld het spotje over de hypotheekrenteaftrek; daar suggereert een man op klaaglijke toon dat “het geen vetpot is en dat hij er niet aan moet denken wat er met zijn gezin gebeurt als ze ook nog eens de hypotheekrente gaan afschaffen”. Dat is je reinste stemmingmakerij zoals ik eerder al hier beschreef.

Maar ja er trappen een hoop mensen in dus sjappoo voor een verdiende prijs.