Laatste kans voor Mitt Romney

Mitt Romney

Vannacht zullen President Obama en Mitt Romney de eerste van in totaal 3 debatten met elkaar voeren.

Met slechts 34 dagen voor de verkiezingen, kijkt Mitt Romney tegen een duidelijke achterstand in de peilingen aan. Volgens Real Clear Politics, de Amerikaanse variant van de Peilingwijzer, heeft Romney landelijk een achterstand van 3%. Bekijk je het echter staat voor staat, dan zijn de problemen voor Romney veel groter. Volgens Real Clear Politics kan Obama vrijwel zeker rekenen op 269 van de benodigde 270 kiesmannen om de verkiezingen te winnen.

Na de conventies heeft Obama duidelijk afstand genomen van zijn rivaal, eerst door wat ze in de VS noemen een “post convention bump”, maar vervolgens doordat Romney blunder op blunder stapelde. Of het nu ging om de aanval op de Amerikaanse ambassade in Libië, of dat hij 47% van de kiezers afschreef, of dat hij niet weet of hij voor of juist tegen universele gezondheidszorg is, Romney bevestigt steeds het beeld wat Obama van hem schetst; een rijke weirdo die niets opheeft met de problemen van de gewone man en alleen president wil worden door de status die het ambt hem zal geven.

Iedere campagne heeft een breekpunt, dat is het moment dat zelfs je eigen aanhangers niet meer in de goede afloop geloven. Zeker in de VS is dat funest, want je campagnedonaties storten dan in, want waarom zou je geld doneren aan een dood paard? Ook zullen bevriende politici zich van je distantiëren, want zij moeten immers zelf ook herkozen worden.

Het eerste debat is dus cruciaal voor Mitt Romney, hij moet Obama duidelijk verslaan, een goed alternatief op tafel leggen t.o.v. van de plannen van Obama en sympathiek overkomen.

Obama moet op zijn beurt geen grote fouten maken, maar zeker ook niet in neutraal blijven hangen. Obama kan eens en voor altijd afrekenen met Mitt Romney, terwijl die zich op zijn beurt weer terug kan vechten in de wedstrijd. Hoe dan ook een zeer spannende avond voor de heren.

Randy Snoyl

6 gedachten over “Laatste kans voor Mitt Romney”

  1. Mooi verslag van het voorafgaande. Je zou inderdaad zeggen dat Obama het moet kunnen winnen, ook al omdat hij een betere debater is. Van de andere kan was Gore ook een betere debater dan Bush en toch ‘verloor’ hij (althans, dat werd door een opperrechter zo beslist).

  2. @ Laurent, daar ligt ook het risico van Obama. Hij kan eigenlijk alleen maar teleurstellen tov de verwachting. Maar ik verwacht dat Obama flink de aanval zal zoeken over het belastingplan van Romney.

  3. @3 Hij staat volkomen los van de wereld van mensen met minder dan een gigantisch inkomen.

  4. Maakt het veel uit of het Obama of Romney gaat worden, de wereld zal er niet meer of minder of beter op worden. Het zelfde als de strijd nu tussen VVD en PVDA om de boel rond te krijgen en een coalitie te vormen. Liever Obama dan Romney voor mij, zeker’s, maar Obama heeft het ook allemaal niet waargemaakt wat hij beloofde. Politieke poppenkast………..

  5. @ Luc wat denk je zelf Romney is een psychopaat. Net als die mevrouw hoe heet ze ook alweer. Oh jah Sarah Palin. Die hele GOP is vergeven van gevaarlijke gekken. Veelal blanken die menen dat Amerika hen toebehoord door god gegeven. Geef mij maar Obama die veel linkser is dan hij zich moet voordoen dit omdat er nu eenmaal nog een GOP is die alles saboteert.

    Liever de USA dood dan dat een Neger het land red. Net als Hitler toen hij verloor dat hij zei dan moet dit land en volk maar sterven. Ze bleken toch niet zo superieur te zijn als hij altijd deed voorkomen.

Reacties zijn gesloten.