Hoe ze ons kapot willen maken en hoe dat niet gaat lukken

Ooit liep dit margeblogje als een tierelier op een huis- tuin- en keukenpakketje van flexwebhosting. En dat was in de hoogtijdagen van Bruin I, hetgeen betekent: drie keer zoveel bezoek als nu. Dat was in de tijd dat ik dagelijks fanmail kreeg. Gelukkig bestonden wij, dat was de toon. Maar goed, het goedkoopste hostingpakketje kon ons dus makkelijk aan.

Tegenwoordig draaien wij op iets totaal anders. Namelijk op de duurste hosting oplossing die ik sinds mijn eerste voetstapjes op internet heb meegemaakt. Echt extreem superduur. Sinds Lodewijk Asscher zijn hooivorkbrigade opdroeg om ons te mollen zijn we wekenlange denial of service attacks, een bijna gesloopte hostingprovider, en duizenden euro’s verder. En toch gingen we gewoon door.

Aldus het onderzoek van Trouw, naar de anti-moslimhetze op Trouw, waren wij de eersten die de fantasieverhaaltjes van Perdiek Ramesar in twijfel trokken. In 2010. Niet onze woorden, maar staat in een een zeer hooggeleerd onderzoek door wetenschappers in opdracht van Trouw. Maar goh, niet geheel toevallig zijn wij door voormalig VERZETSBLAD Trouw (waarvoor tientallen VERZETSSTRIJDERS zijn afgeknald in de duinen) belasterd op de walgelijkste wijze denkbaar. En toch gingen we gewoon door.

De op een na belangrijkste man in Nederland ging ons wel even slopen. Zo’n man kan dat gewoon. Wij zijn geen partij voor hem. Winnen we niet. Toch gingen we gewoon door.

Bloeddorstige “journalisten” van het allerlaagste allooi hebben geprobeerd middels ranzige smaad- en lastercampagnes ons kapot te maken. Toch gingen we gewoon door.

Werkgeverbellers van de meest NSB-achtige soort zijn er in geslaagd om ons dusdanig in diskrediet te brengen bij google dat ze niet bij ons willen adverteren als er een verkeerd plaatje of een verkeerd woordje in een artikel staat. Toch gingen we gewoon door.

Van ons eigen belastinggeld zijn we zwart gemaakt en belasterd door Veronica en door de Vara. Dat steekt. Toch gingen we door.

Iets minder erg, want we hoeven het zelf niet te bekostigen: in de Telegraaf stond dit jaar dat wij liefhebbers zijn van de Islamitische Staat. De hoofdenzagers. Toch gingen we door.

Blijkbaar zijn onze tegenstanders bijzonder hardleers. Jarenlang belasteren, stalken, criminelen op ons afsturen, werkgevers bellen, justitie op ons afsturen, het heeft allemaal geen zin. Want we zijn er nog steeds.

Hoe ingewikkeld is deze les? Hoe moeilijk is het om dit te begrijpen? Hoe achterlijk kan je zijn? Hoe hardleers ben je, als je nu nog steeds niet beseft dat wij NOOIT zullen zwijgen. NOOIT.