Gevonden: een journalist die het WEL begrepen heeft

wilders-150x150Mathijs Bouman schrijft een stuk over “regeren met de PVV” in de Groene, het begint met de ontmaskering als nep-journalist van EO-er Van de Brink door Humberto Tan;

Het was duidelijk dat hij bijval verwachtte van de andere gasten aan de tafel van Knevel en Van den Brink. Maar Maxime Verhagen, Henk Kamp en Jan Marijnissen hielden hun lippen stijf op elkaar. Ook de twee EO-presentatoren gingen er niet op in. Ze vroegen zelfs niet aan de VVD’er Kamp – die kort daarvoor nog had verteld hoe goed hij vroeger met Geert Wilders had gewerkt – of etnische registratie een breekpunt in de formatie zou zijn. In plaats daarvan keken de aanwezigen zwijgend voor zich uit. (Groene Amsterdammer)

9 gedachten over “Gevonden: een journalist die het WEL begrepen heeft”

 1. Goed van De Groene. Maar wel een beetje (te) laat. En als abonné van De Groene heb ik dan ook gereageerd als volgt:

  Huib Riethof, Brussel 15 jun 17:01

  Helemaal eens met bovenstaand artikel. Het is bepaald niet te vroeg, om de racistische en demagogische punten eens uit het PVV-program te lichten.
  Schrijver heeft misschien één heel belangrijk punt vergeten. In hoofdstuk 9 “Cultuur”, wordt verlangd dat artikel 1 van de grondwet wordt aangevuld met een “wortel”-paragraaf. Alleen wie zijn “wortels” heeft in “de joods-christelijk-humanistische” cultuur, is een echte Nederlander. De anderen zijn op z’n minst verdacht.
  Anders dan Wilders het steeds doet voorkomen, is daarbij niet de religieuze overtuiging van belang, maar je “wortels”. Die wortels blijken geografisch-etnisch bepaald. Een moslim uit de VS mag Nederland in, een christelijke Palestijn niet. (Uitspraak Wilders in een ander TV-program).
  Mensen discrimineren op grond van hun afkomst, heette dat tot nu toe niet “racisme”?

  Enfin, steunen wij de zwakke stemmen van de weinigen die nu eindelijk tonen dat ze fatsoen in hun dondder hebben.
  Waar blijft Geert Mak trouwens al deze tijd?

 2. De vraag die mij maar blijft bezighouden is in hoeverre het politieke programma van de PVV dermate fascistisch is dat het basis van de grondwet verboden kan worden!

 3. Een programma dat niet strookt met de grondwet verbieden is wel wenselijk?
  De grondwet kan worden aangepast, in het ergste geval gaat dat gebeuren in een bruin kabinet. En wel zodanig dat de partijprogramma’s van bv groen links en de SP plotseling verboden zijn.
  De politiek maakt wetten, en dus ook de grondwet.

  Nee, wat mij pas zorgen baart is dat er van de 10 miljoen kiezers er kennelijk 1,5 miljoen achter een foute partei aanhobbelen, kennelijk zonder zich af te vragen wat nou echt de bedoelingen van het opperhoofd zijn. En wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn.
  Want dat al die 1,5 miljoen mensen nou zou fout zijn, dat wil er bij mij niet in. Dom…okay, maar fout??? Ze zullen het niet geweten hebben…

 4. Oh, in bovenstaand voorbeeld bedoel ik dus dat we ook weer de kans moeten krijgen een “foutief” gewijzigde grondwet te corrigeren.
  En dat lukt niet als je partijprogramma’s verbied op grond van de grondwet.

 5. Volgens mij weten ze dondersgoed dat ze fout zitten. Hoe fout maakt ze niet uit; dat bepaalt De Leider.

 6. Dhr. Wilders zal bij eventuele registratie van etniciteit ook geregistreerd worden als als allochtoon of geen ‘volbloed’ nederlander. Zijn roots liggen hoogstwaarschijnlijk in het katholisisme wat als geloof in onze voormalige kolonie Ned.Indie door de meesten toen aangehangen werd.Hij is een ‘pinda’ ofwel een indo….

 7. @Tess: Natuurlijk is iedereen vrij om voor te stellen, om de grondwet te veranderen. Maar we zijn ook vrij om het daarmee oneens te zijn. Waar het hier om gaat, is, dat niemand het gewaagd heeft, om voor de verkiezingen die punten uit het PVV-program ter discussie te stellen. Behalve Krapuul.

Reacties zijn gesloten.