Peiling week 40 – Nederlanders betreuren vertrek Sap

Het was weer keihard aanbikkelen voor ons peil-team gezien de stormachtige ontwikkelingen in de Nederlandse politiek. Maar het is toch gelukt om de meest relevante data op een rijtje te zetten. Gezien de radio-stilte zijn Rutte en Samsom even uit de picture maar er was genoeg spektakel te beleven met GroenLinks dat we konden peilen.

Om te beginnen het vertrouwen in Sap. Dit is ondanks alles tot grote hoogte gestegen. De Nederlandse kiezers zien veel mogelijkheden en carrière-kansen voor Jolande Sap:

Weinig animo voor wachtgeld en burgemeester van Urk

Altijd interessant is om te kijken wat mensen niet weten:

40 procent weet dit niet

Los van de personen is het natuurlijk van belang om te kijken welke partijen klaar zijn voor de fusie met GroenLinks. Verrassende uitkomst is dat alle partijen hier klaar voor zijn. SGP uitgezonderd. GroenLinks heeft de fusiepartners dus voor het uitzoeken. Dit is goed nieuws voor de GroenLinks-kiezer: hun stem is toch van enige waarde geweest.

Alle partijen op SGP na klaar om te fuseren met GroenLinks

Tenslotte blijkt het vertrouwen in Maurice de Hond opnieuw te zijn toegenomen. De 44 procent Nederlanders die hem (nog) niet geloven zijn statistisch te verwaarlozen.

Hoe groot is het vertrouwen in Maurice de Hond

Nu, dit was het weer voor vandaag. Niet niks. Me dunkt dat we hiermede de journaals wel halen. Volgende week weer een nieuwe peiling en bekijk ook even onze vorige peilingen.

2 gedachten over “Peiling week 40 – Nederlanders betreuren vertrek Sap”

 1. @1 strategisch fuseren?
  VVD met SGP is een goede mogelijkheid
  SP met ???
  CDA met ???
  D66 met ???
  CU is fatsoenlijk om strategisch te fuseren
  PvdD met ???
  50plus met ???
  PVV blijft een eenmansshowpartij

Reacties zijn gesloten.