Het ‘complot tegen ons’. Demmink, kindermisbruik, de overheid en de media

De afgelopen dagen gonsde het op nieuwsmedia en sociale media van de berichten en meningen over de kwestie Joris Demmink. De man is sinds 2002 secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Sinds zijn benoeming is hij de hoofdrolspeler in een complot, dat kort samengevat suggereert dat tot in de hoogste kringen van dit land (de ‘elite’) er sprake zou zijn van wijdverbreid kindermisbruik. Demmink zou zich hebben vergrepen aan minderjarige jongens en dit wordt door politiek, overheid en de media in de doofpot gestopt.

Sinds zijn aantreden circuleert er een bonte en groeiende verzameling van berichten, meningen en ‘onthullingen’ op Internet. In 2003 werd hij door de Panorama en de Gay Krant in verband gebracht met seksueel misbruik van minderjarige jongens. De Rijksrecherche concludeerde dat er geen strafbare feiten waren gepleegd en de bladen moesten hun berichten rectificeren. In 2004 werd een inwoner van Venray tot twee maanden cel veroordeeld na een valse aangifte van seksueel geweld. De in Nederland in 1998 gearresteerde en tot levenslang veroordeelde Koerd Hüseyin Baybaşin beschuldigde in 2007 Demmink ervan het strafproces tegen hem te hebben beïnvloed onder druk van de Turkse overheid. Volgens hem werd Demmink door de Turken gechanteerd met berichten over seksuele escapades met jonge jongens. Er volgde een intern onderzoek en de aangifte werd ongegrond verklaard. In 2008 startte de advocate van Baybaşin, Adèle van der Plas, een artikel-12 procedure om de overheid te dwingen Demmink te vervolgen. Het Haagse Hof verklaarde Baybaşin niet-ontvankelijk in de klacht tegen Demmink, andere aanklachten werden als ongegrond verworpen. Baybaşin werd in 1984 in Engeland opgepakt met 11 kilo heroïne en staat te boek als een van de grootste drugsbaronnen in Europa. Volgens hemzelf is hij zakenman, vrijheidsstrijder en slachtoffer van een complot. Zijn broer zit in Engeland vast voor drugshandel.

Nog interessanter dan de kwestie zelf is wat er de afgelopen dagen gebeurde in de media, de kranten, op de websites en de webfora. Er zijn via Google duizenden documenten over deze slepende kwestie te vinden waar dagelijks over wordt ‘gediscussieerd’ door een veelvoud aan mensen. Van Niburu tot NuJij, het is overal iedere dag hèt onderwerp van gesprek. Op veel van die fora valt er uitgebreid te kletsen over andere doofpotten en samenzweringen. Hoofdrolspeler in het gekwebbel over Demmink is de voormalige NRC-journalist Micha Kat, die zich ooit vermomde als Telegraafjournalist en is veroordeeld wegens doodsbedreiging van een collega, geweld en vernieling. Hij werd eerder dit jaar geroyeerd als lid van het Nederlandse Verbond van Journalisten. De bevlogen holocaustontkenner Kat heeft alles bij elkaar geharkt wat hij kon vinden, bekladde het huis van Demmink, en schreef wel vier boeken en talloze artikelen over de leugens van de holocaust, de leugens van 9/11, de EU, de pandemieën, chemtrails, Bilderberg, bankencrisis etc. Een eindeloze aanklacht tegen ‘de elite’, waarbij verdachtmakingen als het gaat om machtsmisbruik, pedofilie of het in diskrediet brengen van de overheid het altijd goed doen bij het brede publiek. Demmink is zijn ding.

Om internationaal aandacht te vragen begon de advocate Van der Plas een internationale campagne, waarbij Demmink instrumenteel is om Baybaşin via de Hoge Raad weer vrij te krijgen. Vrij Nederland (VN) kwam afgelopen week met een artikel over de kwestie Demmink en de rol van Amerikanen in het verhaal. De grote drijfveer achter de Amerikaanse activiteiten is de in 2006 veroordeelde Republikeinse superlobbyist Jack Abramoff die zes jaar cel kreeg voor corruptie, belastingfraude en omkoping. Hij heeft zich nu opgeworpen als de grote bestrijder van handel in en misbruik van kinderen. Amerikaanse conservatieve congresleden en senatoren (rechtervleugel Republikeinen die tegen abortus zijn) zagen ook wel brood in de kwestie. Er werden vragen gesteld in het Congres, de advocate van Baybaşin Van der Plas mocht daar ook haar zegje doen. Er is nu zelfs een Amerikaanse website gelanceerd die eist dat Demmink wordt opgepakt en als ongewenst persoon dient te worden aangemerkt. De website is afkomstig van het Rebecca Project Human Rights in Washington DC, een kleine mensenrechtenorganisatie die aandacht vraagt voor de positie van kwetsbare vrouwen en meisjes in Afrika en de VS en de handel in vrouwen en meisjes. De kwestie Demmink prijkt nadrukkelijk op hun pagina over internationale affaires. De inhoud is vrijwel identiek aan die van de Nederlandse anti-Demmink websites van Van der Plas en Kat.

En nu wordt er door de anti-EU-partij PVV bij monde van Lucas Hartong in het Europarlement geëist dat de EU een procedure start om Demmink te vervolgen, op basis van een artikel in het Algemeen Dagblad waarin nieuwe beschuldigingen worden genoemd. Dat bericht werd vervolgens door het Katholiek Nieuwsblad herverpakt en Twitter deed de rest. #demmink werd bijna worldwide trending, redelijk kritische mensen verwezen naar het Algemeen Dagblad, de Occupy-beweging verstuurde links naar het Katholiek Nieuwsblad, Micha Kat mocht een uur in de microfoon praten bij de design-stoere Echte Jannen van Powned. Zelfs het genuanceerde en kritische artikel in Vrij Nederland werd doorgestuurd door de meest fervente PVV-aanhanger. De Dagelijkse Standaard deed er nog een schepje bovenop door te suggereren dat de Nederlandse media massaal meewerken met ‘de politieke elite’ aan het in de doofpot stoppen van vermeend kindermisbruik. Zelfs de grootste crimineel blijkt nu een mogelijk betrouwbare bron te zijn voor iets waar iedereen bang voor is of iedereen die ook vindt dat  de overheid alleen bestaat om burgers te pesten. Het was een bijzonder weekend waarin links en rechts de handen ineen sloegen om de aanklacht tegen een hooggeplaatste ambtenaar en vermeende kindermisbruiker nieuw leven in te blazen. Waar tien jaar lang rook gezien wordt moet er haast wel vuur zijn.

Er zijn nu kamervragen gesteld aan Ivo Opstelten (VVD), de dienstdoende maar demissionaire minister van Justitie en Veiligheid, waarom er geen onderzoek plaatsvindt, een verzoek dat breed wordt gedragen door het nieuwgekozen parlement. Ondertussen stromen de berichten binnen dat kinderen in pleeggezinnen en instellingen veel vaker misbruikt worden dan in gewone gezinnen. Neemt niet weg dat 80% of meer kindermisbruik in die ‘normale’ Nederlandse gezinnen plaats vindt — logisch, want de meesten wonen in ‘gewone’ gezinnen — maar da’s even niet meer belangrijk. In Nederland wordt immers de anti-pedoseksuelenbeweging aangevoerd door figuren als de voormalige sexclubexploitant nu Bekende Nederlander Henk Bres en is het klootjesvolk al blij dat men onder zijn aanvoering de hele dag de vinger kan uitsteken naar vermeende kindermisbruikers. Dè manier om een ongewenste buur weg te krijgen is een beschuldiging van kindermisbruik. En ongeacht de uitkomst van onderzoek zal er altijd een minderheid zijn die zich weigert neer te leggen bij de niet-gewenste conclusies; de overheid is immers nooit te vertrouwen. Het wachten is nu op de terugkeer van Yvonne van Hertum, die eerder Demmink een pedofiel noemde, al zou zelfs Pim Fortuyn zich daartegen verzet hebben. Als leidinggevende zal Demmink zich nooit kunnen verweren. Complotten kun je nooit met sluitende bewijzen ontkrachten, want die zijn, natuurlijk, onderdeel van dat complot. Je kunt je niet verdedigen tegen iets wat er niet is. Je kunt dit gemakkelijk nog 2000 jaar volhouden.

Wltrrr is gefascineerd door hardnekkige geruchten in de superieure Westerse samenleving. Er is geen enkel bewijs voor Islamisering of een linkse elite die Nederland wil kapot maken, maar ook deze geruchten blijven maar voortwoekeren. Ze voorzien blijkbaar in de behoefte van een deel van de bevolking altijd en met overtuiging vol wantrouwen tegenover de ander te staan. De mens is voor die mensen immers altijd slecht, tenzij het tegendeel wordt bewezen. Net als onze rechtsstaat of overheid.

92 gedachten over “Het ‘complot tegen ons’. Demmink, kindermisbruik, de overheid en de media”

 1. Dit stuk bewaar ik. Voor later als ik groot ben. Het was kennelijk nachtwerk voor wltrrr, Van mij mag hij nu slapen. Dat heeft hij verdiend. Ik hoop, dat dit stuk erg veel gelezen wordt en begrepen.

 2. Als je dan zo’n stuk schrijft zou het leuk zijn als je alle feiten benoemt. Door een aantal feiten weg te laten kom je niet heel geloofwaardig meer over. Die pot verwijt de keterl?

 3. wltrrr vergeet te vermelden dat 2 turkse slachtoffers aangifte hebben gedaan vorig jaar en dat er voor de Helsinki commissie een derde slachtoffer zijn verhaal deed en dat de man die veroordeeld is voor valse aangifte later heeft beweerd dat hij onder druk zijn aangifte heeft ingetrokken. Dat maakt nu 4 slachtoffers die bereid zijn onder ede te getuigen.

 4. Er zijn vast mensen te vinden die voor wat drugsgeld meineed willen plegen in een mild land als NL.

  Is het echt zo onvoorstelbaar dat tegen 1 vd de grootste boevenvanger svan Nederland lastercampagnes opgezet worden, zeker als er drugsgeld in het spel is?

  Goed stuk, Wltrr!

 5. Ik vermoed dat @6 dicht bij de waarheid zit, maar ja, ook dit is niet meer dan een vermoeden.

 6. De slachtoffers kunnen alleen onder ede gehoord worden als het OM een proces begint of als er een parlementair onderzoek komt. OM wil geen proces omdat ze dan hun eigen baas vervolgen. Minister Opstelten dekt Joris Demmink politiek.

 7. Er is nog een complottheorie waarom de Telegraaf zweeg als aanvulling op dit stuk. De overleden redacteur Kees Lunshof werd er lafhartig na zijn dood ook nog genoemd. Nou ben ik geen fan van de telegraaf en ook niet van Lunshof, maar Lunshof was een homo, en omdat hij dus homo was was hij dus ook pedofiel. Daar wordt je dus van dit soort ongefundeerde beschuldigingen niet goed.

  Lunshof was dood dus kon zich niet meer verdedigen, en als ik het internet rondwandel kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat als je homo bent dat je dus vogelvrij bent vooral als je een goede baan hebt.

 8. Je moet inderdaad heel erg goed uitkijken, voordat je je in het gezelschap van Kat, Bres en de PVV-EU begeeft.
  Het stinkt aan de top van het NL justitiële apparaat. Maar dat kan beter anders worden aangepakt. En ik vind dat er andere prioriteiten zijn.
  Een welkom artikel, dus, van @wltrrr 🙂

 9. Het lijkt er nogal op @wltrrr, dat je de klokkenluiders probeert te framen:
  valse aangifte
  drugsbaron
  drugshandel
  veroordeeld wegens doodsbedreiging
  holocaustontkenner
  corruptie, belastingfraude en omkoping
  tegen abortus
  PVV
  de grootste crimineel
  voormalige sexclubexploitant

 10. @Grutte

  Micha Kat e.d. hoef ik niet te framen dankzij hun eigen onzinnigheid, zoals Kat gisteren bij Echte Jannen zei: “De complete top van Nederland heeft dagelijks kinderen bij Demmink afgeleverd om ze te verkrachten” en dergelijke flauwekul.

  Je lijstje zijn allemaal feiten, geen beschuldigingen.

 11. @wltrrr

  Kat komt zeker onzinnig over, op z’n minst 🙂 En je feiten zullen wel kloppen.

  Door deze klokkenluiders te criminaliseren probeer je àlle verdachtmakingen rondom Demmink onbetrouwbaar en niet waar te maken.

 12. Jammer dat je iedereen die vraagtekens zet bij deze zaak wegzet als PVV’ers. Niet voor niets stelt nagenoeg iedere partij nu weer kamervragen. Je hoeft namelijk geen briljant complotdenker a la Kat te zijn om in te zien dat er hier wel degelijk iets niet klopt.

 13. @wltrrr
  Door de klokkenluiders te criminaliserten probeer je de ‘believers’ te ridiculiseren?

  Het zijn al met al toch wel een hoop verdachtmakingen, wat nu zelfs internationaal wordt opgepikt. Zo een Denkink is toch niet te handhaven op zijn positie (al jaren niet)? Een ander was allang weg-gepromoveerd tot burgemeester van de Hedwigepolder oid.

  Misschien wordt het eens tijd voor een serieus (kamer) onderzoek ipv een aantal antwoorden van de Minister op wat Kamervragen.

  Vreemde zaak… /verward is

 14. @21

  Die gek zat een paar jaar geleden al die kul over zijn ‘heilige PVV’ steeds weer te spuien bij Rondom 10. Gek werd ik ervan.

 15. @13

  Dat is al meerdere malen gebeurd. Steeds strandden de pogingen weer (en dit gaat niet alleen over de zaak Demmink trouwens). Een rechtszaak win je niet van de staat ; dat is al van oudsher zo.

 16. Of het zijn simpelweg lastercampagnes van vijanden van Demmink, die al meermalen zijn onderzocht en steeds zijn afgeblazen omdat er geen bewijs is.

  Hoe dan ook, als deze heksenjacht zo doorgaat, maakt het niet zoveel uit of het waar is of niet, dan is hij voor veel Nederlanders schuldig.

 17. @27 Hij is al schuldig bevonden voor veel Nederlanders. Overigens is het van Pim Fortuyn een genuanceerd stuk, maar dat kon je ook niet anders verwachten. Fortuyn kwam er openlijk voor uit dat hij in darkrooms verkeerde en jonge jongens niet schuwde.

 18. Kom op zeg, heb je niks beters als een complottheorie complottheorie. Wat moet ik met Micha Kat?
  Ik heb geen complottheorie ik heb een puinhooptheorie.
  Zie hier de tekst van die hoorzitting:
  http://www.csce.gov/index.cfm?FuseAction=ContentRecords.ViewTranscript&ContentRecord_id=531&ContentType=H,B&ContentRecordType=B&CFID=9291713&CFTOKEN=29459677
  Daar haal ik even iets uit…
  ****Over and over again, the justice minister’s letter to the Dutch
  parliament states that there was no cause to launch a criminal investigation.
  With all due respect to the justice – Dutch justice minister, this is a tacit
  admission that a thorough investigation has never been undertaken. It makes
  the justice – Dutch justice ministry look a little bit like an ostrich with its
  head in the sand. The Dutch government freely admits that it never so much as
  interviewed one of the two alleged victims pressing charges, Mustafa (sp) and a
  third victim, who has now come forward, Yacine (sp), who has never been
  interviewed – has also never been interviewed.

  Moreover, the Dutch investigation into whether there should be a real criminal
  investigation never interviewed the Turkish policeman, Mehmet Korkmaz, who
  admits that in the 1990s, he abducted boys for Mr. Demmink to sexually assault.
  Nor did the Dutch investigation speak to the former chief of police of
  Istanbul, Necdet Menzir, who also contradicts Mr. Demmink’s – Mr. Demmink, and
  states that Mr. Demmink was in Turkey in the 1990s, and that his officers were
  assigned to protect him. Nor did the Dutch investigation into whether there
  should a criminal investigation speak to Huseyin Celebi, the senior Turkish
  intelligence officer who in 2006, wrote a report on Mr. Demmink’s travel to,
  and the various activities in, Turkey, during the 1990s and early 2000s, and
  who also says that Mr. Demmink used aliases to enter and to exit Turkey.

  I live a long way and work a long way from the Netherlands, and do not claim
  expertise in the details of the Dutch justice system. But frankly, from my
  vantage point, I have to ask, how can a preliminary investigation not interview
  the victims or key witnesses and then claim there is nothing to investigate?
  Whether or not Mr. Demmink is guilty of these allegations against him, we
  cannot say. But I will state my strong belief that the allegations against him
  will not be resolved without an actual and thorough criminal investigation into
  the allegations raised by the victims and supported by the Turkish government
  officials. ****
  Ik heb er geen behoefte aan om te oordelen over de schuld of onschuld van Demmink. Het spijt me voor zowel Kat als wltrrr maar ik krijg het gevoel dat jullie je wel op die stoel wanen.
  Maar in een land waar we de verjaring van dit soort delicten hebben weggevaagd, juist omdat het zo belangrijk is dat slachtoffers ook later nog gehoord kunnen worden…
  vind ik het bizar dat er nu mensen met een aangifte maar worden weggezet als niet relevant omdat het om een Demminkerd gaat.
  Waar slaat het op dat iemand in Amerika zit om gehoord te worden.
  Is dat een onderzoek???
  Als hij wel gehoord is of daar de kansen voor heeft gekregen kan dat verbaal op tafel en kan die onzin op zijn bordje komen.
  .
  Wie dat hele stuk tekst leest ziet ook die houding van die commissie. Lekker hakken op onze lage straffen omdat zij het zoveel beter weten. Nou dan gaat het vast prima daar aan die kant van het water.
  Maar daarom hoef je niet blind te zijn voor de gegevens die je uit die tekst kunt halen.
  Elke “normale” verdachte wordt in zijn kraag gegrepen, zeker bij meerdere aangiften en meerdere getuigen. Dan start een strafrechtelijk onderzoek.
  Inzake Demmink is dit nooit gestart in die zin dat de aangevers gehoord zijn en ook die getuigen in Turkije kwamen niet aan bod. Daarnaast ontbrak het zonder strafrechtelijk onderzoek aan mogelijkheden om gegevens over bijvoorbeeld die reizen op te eisen.
  Dit is de omgedraaide wereld, zo hoef je inderdaad nooit een strafrechtelijk onderzoek te starten.
  De draai van Demmink nu met een bodemprocedure tegen het AD zou hem jaren respijt geven. Kan het nest misschien op orde gebracht worden ???
  .
  Een heel ander punt: Voor elk wissewasje wordt hier in NL ergens een petitie aangeboden of staan we voor een ambassade te brullen. En we zullen het weten, want het moet in de media breed uitgemeten.
  Nu staan de protesten bij onze ambassade in the USA en buigt een commissie zich daar over de zaak.
  En Nederland zwijgt, behalve AD en Katholiek Nieuwsblad doet niemand zijn mond open.
  Ik heb niets met Micha Kat, ik heb niets met complottheoriën en ik zit niet op de stoel van een rechter om over Demmink te oordelen.
  Maar dit zaakje stinkt, en dat noem ik een puinhooptheorie.
  Hoog tijd voor een echt onderzoek om deze zaakjes te klaren, en dat niet in omgedraaide vorm waar de vermeende dader de slachtoffers ter verantwoording roept.

 19. @30
  Sorry, ik zal het volgende keer wel herschrijven en in het Nederlands vertalen, dan kun je er dan over vallen dat mijn woorden en mijn vertaling niet betrouwbaar zijn.
  Zelfs in het licht van copyright hoef ik me met een dergelijk citaat wat ik met een eigen mening omkleed niet bang te maken voor schending van dat copyright.
  Misschien is dus zelfs met de huisregels niet alles zo bijster goed geregeld, dus wat zeuren we over Nederland.
  Daarnaast, als het werkelijk niet past kan het voor de duidelijkheid ook weg gehaald, mensen kunnen ook zelf op die link lezen.
  Aangezien ze liever muilen dan werken zul je zien dat zulks de inhoudelijke discussie niet ten goede zal komen.
  Die hele link is namelijk nog al een lap (aanbevolen hoor! )
  DAT WAS IK, sorry voor de hoofdletters, ik wil niet schreeuwen.
  Om met jouw woorden te sluiten (wat een eenheid hè)…nu jij weer

 20. Overigens vind ik vreemd dat Amerika zich hiermee bemoeit, die hebben zelf een plaat voor hun kop.

 21. @30 Het heeft nauwelijks iets te maken met copyright. We willen hier gewoon geen plakkers. Al jaren niet. Het is niet iets waar ik plotseling over val.

 22. Godskolere, wat hebben we allemaal weer een bende tijd om te reageren. Wordt er in dit land niet meer gewerkt?
  Iedereen heeft een mening zonder verstand van zaken, klets iedereen na en geloofd in complotten.
  Een ding waar we goed aan moeten denken: de schade als zo’n geval als dit uit zou komen is homderd maal veel groter als de schade na ontslag van van een secretaris generaal. En wat godbetert een Senaatscommissie uit de VS hier nee heeft te maken, leg me dat eens uit. De EU heeft hier helemaal, en de PVV nog veel meer, niets mee te maken.
  Armzalig land als we hier zitten emmeren over iets waar niets van bekend is.
  En dan een persoonlijke noot: door dat gezeik van die Bres en dat stel schoelje uit de VS komt het steeds meer voor dat homo’s gezien als pedo’s. En dat komt dat schoelje uit de VS perfect uit: mooi om het homohuwelijk te voorkomen. Ik mer kals homo steeds meer dat je aangesproken wordt op het gedrag van pedo’s. Benno L. deed het met meisjes, Dutreaux ook en ik heb nooit wat gehoord over mannen die op straat en van de bouwsteiger veel te jonge meisjes nafluiten (over de opmerkingen zal ik het maar niet hebben).,
  Het is duidelijk, de tolerantie voor homo’s wordt van zeer rechtse kant weer flink aangetast en iedereen jankt en huilt mee.
  Sukkels!

 23. als men vindt dat ik boos ben: ja dat ben ik!
  Goebbels revisited, deze truuks werden ook in de Volkische Beobachter uitgewerkt om indertijd joden en socialisten het leven zuur te maken.
  p.s. ik ben historicus van huis uit, dus ik er voor doorgeleerd.

 24. @34 Zo is het. Ik heb in de praktijk meegemaakt hoe makkelijk je iemands carriere kan beschadigen. Hier werd een kerk gesloten, de kerkgangers boos en meneer pastoor die niet volgens de ‘normen’ een gewone pastoor was, werd op internet met een tekening van hem en jonge jongens te kijk gezet. De man die het uiteindelijk heeft gedaan kende de pastoor alleen maar van horen en zeggen en was kwaad over de sluiting van de kerk. Het is met een sisser afgelopen, de dader had spijt, werd veroordeeld tot een taakstraf en een boete.

  Maar voor het zelfde geld had het anders kunnen aflopen. In Belgie hebben ze Elio di Rupo ook beschuldigd van pedofilie, maar die is ook onschuldig gebleken, maar zo zie je hoe gauw men graag beschuldigt als iemand niet in het plaatje past.

 25. @35

  In 1998 was Demmink al lang en breed in opspraak, lang voordat die Amerikanen-met-een-bord-voor-hun-kop zich ermee gingen bemoeien (en het wellicht ook gingen misbruiken voor eigen doeleinden) dus. Ik vind deze theorie van jou eerlijk gezegd net zo bizar als de meerderheid van de verhalen uit de koker van Kat en consorten. Deze theorie is in beginsel trouwens altijd door figuren als Donner en Hirsch-Ballin uitgedragen, die in deze zaak ook niet bepaald betrouwbaar zijn wat mij betreft. Want waarom heeft Donner in hemelsnaam iemand die al lang zó in opspraak is tot SG benoemd? Waarom heeft Demmink nooit ontkend? Waarom wil Demmink zijn verleden niet prijsgeven, als hij toch helemaal niets te verbergen heeft, en er geen sprake is van rook, laat stáán vuur?

 26. @37 daar begint hij n u mee en hij heeft in het verleden al zaken aangespannen tegen smaad. Ook Misha Kat moest het ontgelden, toen die in zijn enthousiasme zijn huis bekladde. In het NRC geeft Opstelten al antwoord hierop, de AIVD en de rijksrecherche hebben onderzoek gedaan, iets wat Arthur Doctors van Leeuwen al heeft gezegd. Laat het rusten, deze zaak is uitgelopen tot een hoop geschreeuw van ego’s.

 27. @33
  Ik zal er voortaan meer rekening mee houden.
  Ik hoop op je begrip dat het deze keer ook wel erg lastig was om in die link aan te geven welk deel ik precies bedoelde en zoals gezegd, het geheel is nogal een lap tekst
  @32
  Daar zit mijn grootste bezwaar ook, waarom hebben we het zover laten komen
  @34
  Tja, ik ben expedofiel en homo. Mogelijk zocht ik wel iets bij te jong omdat ik anders niet durfde. In die zin ben ik dus een stukje mede verantwoordelijk voor die beeldvorming waar jij het over hebt. Of dat veel uitmaakt als je het over die tweedehands pooier hebt??? Die vindt toch alleen zijn eigen wangedrag passend.
  En ik, zal mijn best wel doen om dingen recht te zetten waar mogelijk.
  @33
  Tot slot voor jou: Als ik me bij alle instanties “normaal” en braaf aan hun regels had gehouden had ik nu niet
  ex-pedofiel durven schrijven. Toch doe ik dat zelf onder mijn eigen, echte naam. Ik hoop dat dat ook wat waard is.

 28. 32 – Bettina
  Eerder beschamend dat het zover moet komen dat Amerika zich ermee bemoeit

 29. @38

  Nogmaals: waarom wil Demmink desondanks zijn verleden niet prijsgeven? Er heeft nooit een echt onderzoek plaatsgevonden. Vele getuigen zijn zelfs nog nooit gehoord. Dan zeg ik: hier klopt iets niet.

 30. @40

  Dat is inderdaad extreem-beschamend ja. Nog even, en wij staan dadelijk ook op hun ‘zwarte lijst’ van van God los zijnde landen…

 31. Hulde @39, voor je moed.
  Overigens, je kan het niet eens zijn met mensen als Hirsch Ballin en Donner, maar deze mensen zijn zodanig star in de lijn dat die juist dit soort dingen verdommen te doen: het past niet in hun beeld van rechtspraak en het begrip justitie. Docters van Leeuwen is ook het figuur er niet naar om dit soort dingen te doen, het past niet in onze samenleving en zeker niet bij de top. Maar ja, er zijn altijd mensen die het over “ze” hebben, met meer geld en macht en dat is “dus”niet te vertrouwen.
  En dan: wat is “opspraak”. Ik kan iedereen in opspraak laten komen: je begint een hoax over een figuur (met veel “van horen zeggen” en “er gaan geruchten”, niet te vergeten de grootste NSB-manier van tegenwoordig: anonieme bronnen verklaren!), dat zet je in de krant en hoppa, het figuur is in opspraak, want je staat in de krant.

  Vertrouwen in onze rechtstaat is aan het afnem,en omdat iedereen denk er iets van te begrijpen, maar helaas, dat is niet zo. De pooier Bres kondigde na zijn succes aan om verder te gaan in de pedofielenjacht. Ik denk dat ik weet waarmee… Zal binnenkort ook wel in het AD staan.

  Lees VN van vorige week, daar in staat een genuanceerd verhaal over Demmink. Veel beter gedocumenteerd dan van dat would-be-Telegraaf krantje uit Rotterdam.

 32. @38
  Tja, als je een keer de naam hebt…
  Stel je eens voor dat je een jaar in voorarrest zit als leider van een groot internationaal kinderpornonetwerk,…
  Dan zijn het de mensen van en als Demmink die je achter die deur peuren en vervolgens hun “onderzoek” gaan doen. In hoger beroep komt zelfs de ovj in haar requisitoir tot de verbijsterende stelling dat van een dergelijk netwerk niets gebleken was ter zitting. Ondanks dat geweldige onderzoek!!! Vrijspraak inzake kinderporno.
  Zo vergaat het “normale” mensen dankzij de aanpak van mensen als Demmink. Zelf ga je in op die kwetsbaarheid van mensen inzake beschuldigingen.
  En nu het om iemand van justitie gaat…
  kom jij met het voorstel om de zaak te laten rusten.
  Volgens mij zijn we juist binnen de grondwet voor de wet en voor onze overheid nog altijd allemaal gelijk.
  Als jij dat graag laat rusten, ga dan naar bed.

 33. @40, hoeveel mannen zijn er denk je al veroordeeld daar door een heksenjacht? Hoeveel jongens zijn al veroordeeld omdat ze sex hadden met een minderjarig meisje, wat hier gewoon tienersex is? Je zou ze de kost moeten geven als het niet zo wrang was. Er zit een man vast omdat hij naakt in zijn badkamer stond om te gaan douchen en zijn buurmeisje wandelde per ongeluk binnen. En dat moet over ons oordelen, schiet toch op.

 34. @45
  Ze slaan basisschool kinderen in de boeien!!!
  Remember Raoul Wuthrich.
  Hij werd in ’99 elf jaar oud in arrest in Colorado. Een kind met de voetboeien om voor de rechter,… let’s call that childmolest.
  En wij laten het zover komen dat ze een reden hebben om wat over ons te zeggen.

 35. @45
  Dat Amerika en de EU zich ermee gaan bemoeien is terecht. Ze wijzen ons op het naleven van gemaakte afspreken over het streng optreden tegen kindermisbruik en kinderhandel.

  Met zoveel verschillende ‘zaken’ tegen Demmink is het toch niet meer dan logisch dat er eens serieus onderzoek gedaan iwordt, getuigen gehoord, (tijdelijk) uit zijn functie, enz?

  “waar geeneens een begin is van rook laat staan vuur” Zei Donner eens maar die wc-eend onderzoekjes zijn niet echt betrouwbaar lijkt me.

  Dit zaakje stinkt! En niet omdat Demmink eventueel wel eens schuldig kan zijn, maar omdat de man uit de wind wordt gehouden.

 36. @47, Laat de VS zelf maar eerst even orde op zaken stellen, en hun eigen hok schoon maken. Het wordt toch moeilijk als je anderen de maat wil stellen, terwijl het daar aan alle kanten een zooitje is. Zeker wat hun rigide en hysterische aanpak is aan wat hun verknipte idee over sex is.

  Zolang kleine onschuldige kinderen van de school door de politie met grof geweld wordt geplukt omdat ze aan het onderbroekje trokken van een meisje of omdat er vele onschuldigen in de gevangenis zitten, moet je niet de maat meten. Zo simpel ligt dat.

 37. Keihard bewijs uit ’98 en dat 14 jaar onder de pet gehouden door Opstelten. HET MOET NIET GEKKER WORDEN.

 38. Elke keer is als ik weer eens beschuldigingen aan het adres van dhr. Demmink van de hand van Kat et al of zijn fans lees moet ik altijd weer denken aan de affaire rond de sekskelders in Emmer Compascuum.

  Alle bewijzen ten spijt bleven een aantal betrokkenen toch vasthouden aan het idee dat er iets mis was en werden een groot aantal mensen ten onrechte besmeurd.

  Het maakt niet uit wie je beschadigd zolang je maar “Pas op voor de pedo!” en “Ik laat me niet bedotten door de massamedia/Bilderbergers/Illuminati/vul-maar-in!” kan roepen. Ik vind maar zum kotzen.

 39. @52 waarom ?? De beschuldigen van Zwarte Amerikanen in de jaren 50 bewust in een experiment met geslachtsziekten te zijn geinfecteerd kwam ook steeds weer in het nieuws en werd als broodje aap verhaal weggewuifd , tot de geheimhouding verjaarde en het waar bleek te wezen … Demmink zit in de machts-clan ik ben benieuwd waar een proces op uitloopt .. maar een “schuldig maar verjaard” zou mij weinig verbazen .. Net zomin als de toevallige dood van de hoofdgetuige tijdens een gevangenisruzie mij niet verbazen zou …

 40. @53

  Of die als clowns verklede kinderlokkers in Oude Pekela. Bleek ook al een broodje aap te zijn.

  Demmink start trouwens geen bodemprocedure om de zaak te rekken zoals de aluhoedjes claimen, maar om het AD te dwingen haar bronnen prijs te geven.

  In aluhoedje-land gaat het als volgt:

  1 Demmink doet niets. Aluhoedjes: “Dat bewijst dat Demmink schuldig is, anders deed hij er wel iets tegen!”
  2 Demmink begint een procedure: “Dat bewijst dat Demmink schuldig is! Een onschuldig man doet zoiets niet!”

  @50

  Niet alleen door Opstelten. Tevens door AL zijn voorgangers. Zitten allemaal in het complot. Net als de AIVD en de rijksrecherche. Demmink chanteert half Nederland. De grote onderzoeksjournalist Micha Kat zegt het zelf, dus is het waar.

  Al is het natuurlijk mooi om te zien dat domlinks en domrechts het in elk geval op één punt volledig eens zijn. Demmink verbroedert!

 41. @53
  Stel eens dat ik dat laatste nou net van jouw reactie vind.
  “Pas op voor de pedo !”
  Aangenaam kennis maken. Veroordeeld pedoseksueel !
  Ik zie weinig anders dan vooroordeeltjes in je stukkie.
  Natuurlijk is mijn verleden niet mooi, maar je mag hier in Goes-Zuid (4462) gerust dat “Pas op voor de pedo” komen kwekken.
  Je zult niemand wat nieuws vertellen en met een gezonde nieuwe instelling krijg ik van mijn omgeving echt die kansen om te laten zien dat het ook anders kan.
  .
  Maar moet ik me soms door jouw woorden in de hoek van pedojager of Kat-fan laten drukken.
  Ik werk samen met slachtof- oeps, overlevers op http://www.brokentulip.nl en we willen graag oplossingen vinden.
  Oeverloos gebrul en onderbuikgevoelens brengen die oplossingen zeker niet dichterbij.
  .
  Laat je Kat/Bilderberg/sekskelders/ en andere bijeen geplukte zooi eens even thuis en geef fatsoenlijk antwoord op de situatie:
  Slachtoffers zouden gehoord moeten worden. De verjaring van die delicten is juist daarom aangepast.
  Er zijn inmiddels drie aagiftes van mensen die zich slachtoffer noemen. Jij en ieder ander (ik weet het uit ervaring) worden in een dergelijke situatie, zeker als er ook nog getuigen zijn opgepakt en achter die deur geplempt. De reden voor die preventieve hechtenis luidt o.a. het voorkomen van beïnvloeden van getuigen en het onderzoek. Als het een beetje meezit zit je maanden in ‘beperking’ wat inhoud dat je slechts met je advocaat contact mag hebben. Vaak niet eens een krant mag lezen of tv kijken.
  Als er iemand in een positie zit om onderzoek te beïnvloeden, dan is dat Demmink en de sporen daarvan trekken zich door deze zaak.
  Binnen de wet (grondwet) zijn wij allen voor die wet gelijk.
  Daar merk ik dus niets van.
  De slachtoffers die zich inzake Demmink melden zijn blijkbaar niet eens gehoord, getuigen zijn niet gehoord.
  Denk jij dat als jijzelf zo’n klacht aan je broek krijgt, dat je dan in de gelegenheid komt om eerst je (vermeende)slachtoffers ter verantwoording te roepen via een bodemprocedure.
  .
  We kunnen wel gaan klagen dat die verwaande hufters en kindermolesters uit the USA zich ermee gaan bemoeien, maar daar vragen we wel ook om.
  Mensen die aangifte doen van seksueel misbruik worden niet gehoord, worden uitgelachen en als leugenaars weggezet.
  Dat is pas echt een opsteker voor slachtoffers in het algemeen, want de angst om niet serieus genomen te worden speelt vaak een hele belangrijke rol.
  SIGNAAL: Als dat vuile baasje maar machtig genoeg is kun je als slachtoffer beter je bek houwe want anders krijg je die hele ellende nog eens retour op je eigen bordje.
  Of deze ‘slachtoffers’ echt zijn en hun relaas betrouwbaar, dat dient fatsoenlijk te worden onderzocht.
  Want hoeveel andere echte slachtoffers kruipen anders weer verder weg in hun schulp. Tja, als we zo door gaan krijgen de schreeuwers gelijk en hebben die slachtoffers levenslang.
  .
  Resumé; Er liggen drie aangiftes en er zijn meerdere getuigen beschikbaar.
  Dat is een gangbare aanleiding voor het starten van een strafrechtelijk onderzoek. Dat dit inzake Demmink niet gebeurt, is behoorlijk laakbaar gelet op die gelijkheid voor die wet, diezelfde wetten die hij voor ons zou beschermen.
  Als je die feiten gaat negeren, dan kom je inzake een Demmink nooit meer tot een strafrechtelijk onderzoek.
  En die bananenrepubliek stelt de USA nou volkomen terecht aan de kaak…

 42. @55
  Bovenstaande geldt dus ook voor jou. Ga eens in op punten die we allemaal kunnen zien/lezen en kom niet met je wijsheden die je op de kleuterschool leerde. (Hoedjes vouwen)
  Inzake die procedure die Demmink start…
  die gaat jaren duren en gvd waar slaat het op.
  Krijgen andere verdachten ook dat recht om eerst hun mogelijke slachtoffers ter verantwoording te roepen en zolang een strafrechtelijk onderzoek tegen zichzelf van hun lijf te houden?
  Jij bent in ek geval precies als Kat:… stemmingmakerij.
  En in deze ‘affaire” zou het juist zo hard om rechtshandhaving moeten gaan.

 43. @57

  Je kennis van basale rechtsprincipes laat ietwat te wensen over. Omdat het AD via een bodemprocedure gedwongen kan worden haar bronnen te onthullen, Van de Kamp. Schreef ik hierboven al. Het alternatief – een voorlopige voorziening via een kort geding – levert bovendien geen definitieve uitspraak op. Verstandige beslissing om maar meteen een bodemprocedure te starten. Zou ik ook doen, als ik hem was. Typerend voor aluhoedjes dat ze ONMIDDELLIJK denken dat er iets achter zit.

  Demmink roept trouwens niet zijn mogelijke slachtoffers ter verantwoording, maar het AD. Of heeft hij het AD tijdens een wilde persorgie ooit misbruikt?

  En ja, ook jij en ik kunnen anderen ter verantwoording roepen wanneer ze laster over ons verspreiden. Dat is niet voorbehouden aan SG’s op Justitie.

  Nog meer apekool?

 44. @58
  Je mag je verslikken in je alu-hoedjes
  Ik heb elders ook al aangegeven dat ik het van HEM een hele wijze zet vind.
  Maar dat wil niet zeggen dat het voor de rechtsgang een goede zaak is dat hij die kans krijgt.
  Weet je, ik heb het idee dat het voor sommigen van jullie heel jammer is dat het Martijn-forum niet meer bestaat.
  (Ik was vroeger ooit lid van Martijn)
  Jullie zouden zo die gebruiksaanwijzingen kunnen schrijven voor pedofielen, waar die site -mogelijk ten onrechte- van beticht werd.
  Zoek je slachtoffers in een ietwat criminele of sociaal zwakke omgeving. Verslaafden, drugdealers en psychiatrische patiënten worden op voorhand toch al niet serieus genomen. Pak wat kindertjes bij de jeugdzorg, daar zijn al zoveel rapportjes over geschreven vol tegenstrijdigheden en met vaak ruiziënde ouders op de achtergrond, dat je heel makkelijk dat vingertje wat naar jou wijst kunt doorspelen naar een aantal andere “verdachten”.
  .
  Er moet nog een beetje meer geklaagd worden hoe leep en listig die verrekte pedo’s zijn.
  Als jullie er met de neus bovenop staan zijn jullie nog zo naief dat je het gewoon niet waar wilt hebben.
  .
  Pyt, ik zie van jou niet één fatsoenlijk argument waarom deze Demmink aangiftes niet gewoon moeten leiden tot een strafrechtelijk onderzoek.
  Dan kunnen getuigen officieel gehoord worden, kunnen de aangevers hun verklaringen doen ten overstaan van een beëdigd ambtenaar en…
  als dan blijkt dat er geen sluitend bewijs is kan de zaak geseponeerd worden.
  Dat is onze rechtsgang.
  Nu wordt waar we bijstaan die hele rechtsgang onmogelijk gemaakt door iemand in een uitzonderings positie, die als geen ander de mogelijkheden heeft om zijn invloed te laten gelden op dat geheel.
  Over apekool gesproken, ik hoop dat je een goed recept hebt, kun je hem zelf stoven.

 45. Sorry dat ik weer ingrijp maar dit keer ivm bezwaar tegen het woord “jullie”. Zie de huisregels.

 46. @61
  Okay, ik heb die regels even bestudeerd. Het woord jullie is nogal een bijzondere maar ergens hebben jull.. oeps de opstellers daarmee wel gelijk. En inderdaad was het goed mogelijk om mijn woorden anders te kiezen.(zie voorgaande zinsnede)
  Dat was punt M als ik goed keek.
  Maar dat brengt mij gelijk terug bij een eerdere aanmerking die ik kreeg. WEER ingrijpen noemde je het zelf al !
  Jij maakt volgens mij (alvast éénmalig) inbreuk op punt H:
  liegen.
  Daartoe zal ik even moeten knippen en plakken:…
  ****Dit is internet dus het is prima als je wel eens een tekstje elders kopieert en dan hier plakt. Echter als blijkt dat dat jouw kernactiviteit is dan ben je hier niet welkom. Hier is het de bedoeling dat je zelf in eigen woorden en on topic reageert. ****
  Dat valt onder punt B en volgens mij was mijn eerdere plakwerk helemaal binnen de context van die door jullie gestelde regels. Ook mijn uitleg inzake het omkleden/inpassen/eigen inhoud geven aan het “geplakte” wat ik ook herken binnen bijv dat copyright, sluit volledig aan bij wat ik uit die huisregel opmaak..
  Ik hoop dus dat ik niet keer op keer de huisregels erbij moet gaan slepen om onterechte verwijten naar mijn hoofd te krijgen.
  nu jij weer.

 47. Wat een gezeik, ga stukkies schrijven of geef gewoon commentaar. Muggenziften is zooooo vermoeiend.

 48. @60

  Jij en ik hebben hetzelfde recht. Dat is niet speciaal voor Demmink uitgevonden. Ook ik kan naar de rechter stappen en een bodemprocedure beginnen wanneer iemand met dat soort beschuldigingen komt. Jij ook. Jouw pleidooi voor Demmink een uitzondering te maken, is een poging de rechtsstaat af te schaffen.

  “Jullie zouden zo die gebruiksaanwijzingen kunnen schrijven voor pedofielen, waar die site -mogelijk ten onrechte- van beticht werd.”

  Ik dacht al, waarom blijft de beschuldiging dat ik ook wel een pedo zal zijn toch zo lang uit. De last resort van de zelfbenoemde pedojagers: ben jij er zelf soms ook zo ëën??!!??!!

  Verder is het natuurlijk een beetje raar me te verwijten dat ik geen argumenten aandraag waarom Demmink NIET vervolgd zou moeten worden. Zo werkt dat niet in het Nederlandse strafrecht. Leg eerst maar eens een aantal zaken op tafel waarom dat WEL zou moeten gebeuren. Tot nu toe zie ik – zoals altijd – uitsluitend geruchten de revu passeren. Een aantal van die geruchten is overigens door het OM onderzocht. Ze bleken niet te kloppen. Zo was Demmink op een moment dat hij geacht werd in Turkije te zijn om daar van allerlei rare dingen uit te spoken, gewoon aantoonbaar in Nederland. Geen van de beschuldigingen richting Demmink komt boven dat niveau uit. Terecht dus dat het OM geen aanleiding zag en ziet het onderzoek te vervolgen.

 49. @63
  Discussie?? Wat zou je ervan zeggen als we probeerden ons eraan te houden 😉
  Oeps, het lijkt wel of ik pas 13 ben en altijd het laatste woord moet hebben…
  Het kan ook aan het onderwerp liggen:
  Inzake Demmink steekt bij mij een behoorlijk stukje venijn de kop op. Ik trek ook een persoonlijke vergelijking.
  Het is namelijk een behoorlijk contrast met Demmink als iemand die eerste keer voor een rechtbank staat en de ouders van een vermeend slachtoffer zitten in de zaal om hun onvrede over het onderzoek kenbaar te maken en de verdachte zo mogelijk mee naar huis te nemen. Dan past dat niet in de rechsgang en ze mogen hun woord niet doen!!!
  Twaalf weken en vier dagen voorarrest en de strafmaat 12 weken en 4 dagen. Kansloos vanaf het begin, want het begint met je oppakken en opsluiten. Het zicht op de fratsen die er worden uitgehaald om koste wat kost dat bewijs rond te krijgen zijn nihil en als je als jong broekkie op die zitting te horen krijgt dat je die zelfde dag naar huis kunt, dan ben je na die opsluitperiode zo blij dat je denkt dat het “over” is.
  De les, over wat dat etiketje verder zal betekenen, die leer je daarna pas.
  Dan verkut je je halve leven met vechten tegen een stuk onrecht… volkomen kansloos.
  En vanaf het moment dat je je voorstelt als “veroordeeld pedoseksueel” komen er opeens de kansen om je leven weer op de rails te krijgen.
  En dat, terwijl je terug kijkt op een “slachtoffer” wat het week-end na die veroordeling met zijn ouders je verjaardag komt inhalen en gelijk weer mag blijven logeren,…
  om en beetje te bekomen van de schrik.
  Als lezers dat tot zich door laten dringen, begrijpen ze mogelijk hoe dubbel het geval Demmink voor mij is.
  Voor mij is hij de verpersoonlijking van die bende die zo met mensen omgaat, terwijl als het hem zelf aan zijn jasje gaat zoiets niet kan en mag bestaan.
  Ik oordeel niet over zijn al dan niet schuldig zijn, ik hoef niet op de stoel van een rechter.
  Maar ik vind wel dat er ook in zijn geval een strafrechtelijk vooronderzoek moet plaats vinden en dat ook hij als verdachte niet boven de wet hoort te worden geplaatst.

 50. Ter aanvulling: er wordt helemaal geen rechtsgang onmogelijk gemaakt. Hoe men daar bij komt, is mij een raadsel.

 51. In zijn algemeenheid vind ik trouwens dat mensen wat voorzichtiger zouden moeten zijn met – al dan niet verhulde – oproepen de rechtsbescherming van burgers aan te tasten. Gisteren zag ik op Twitter al iemand voorbijkonen die opriep Demmink onder preventief huisarrest te plaatsen.

  Indien je voor Demmink – of voor pedo’s, of voor wie dan ook – de burgerrechten opschort, tast je die burgerrechten voor iedereen aan en help je het beetje bescherming dat de rechtsstaat ons biedt naar de kloten. Vroeg of laat zullen politici die oproep over nemen. Om onze kindertjes te beschermen. Of om ons te beschermen tegen terroristen, de georganiseerde misdaad, tegen misbruik van de sociale zekerheid, enz, enz…

 52. @65
  Precies. Lees mijn reactie 66 maar dan mag er duidelijk zijn dat ik helemaal in ben voor datzelfde recht !!!
  .
  Ik stel op geen enkele manier dat jij mogelijk pedo zou zijn. Wel duid ik op een behoorlijk stuk naïviteit.
  Ik hou ook geen pleidooi om Demmink te verbieden een bodemprocedure te starten. Ik vind alleen niet dat zulks een opstarten van een strafrechtelijk onderzoek mag opschorten. Die kans krijgen anderen namelijk ook niet.
  Redenen om dat onderzoek wel te starten liggen er voldoende, drie aangiftes en de nodige mensen die bereid zijn om te getuigen.
  In alle andere gevallen waar het gaat om seksueel misbruik van minderjarigen is dat meer dan voldoende aanleiding om zo’n onderzoek te starten. Een hele enkele keer wordt een zaak dan geseponeerd ivm twijfels aan de verklaringen van aangevers of omdat de bewijslast niet rond te krijgen is. In zeker 90% (mijn inschatting) van de gevallen is verdachte dan in elk geval aangehouden geweest en verhoord en in het merendeel van de situaties zit hij alvast achter die deur.
  Wat wil je dan voor redenen horen voor een onderzoek, moet hij soms eerst veroordeeld zijn voordat een onderzoek wenselijk is ???

 53. Hoe kom je erbij dat die bodemprocedure een strafrechtelijk onderzoek op zou schorten? Die beide procedures staan volledig los van elkaar. Het staat het OM volledig vrij tot vervolging over te gaan, ook al zou Demmink 100 bodemprocedures opstarten.

  Bovendien valt er niks op te schorten. Er loopt namelijk geen strafrechtelijk onderzoek tegen Demmink.

 54. @68 @69
  Pyt dat klopt helemaal dat we die burgerrechten niet moeten aantasten. Dat Demmink van zich afbijt d.m.v. een klacht tegen het AD, dat vind ik zijn recht !!! Geen haar op mijn hoofd die daar iets aan wil veranderen.
  Maar wat je bij 68 stelt, daar ben ik het absoluut niet mee eens.
  De normale gang van zaken is dat bij dergelijke aangiftes incl getuigen in elk geval een vooronderzoek wordt gestart waarin betrokkene als verdachte wordt aangemerkt.
  Dat geeft hem een zekere rechtsbescherming en dat maakt het mogelijk om getuigen te horen, medewerking van buitenlandese overheden te vragen etc etc.
  Die rechtsgang wordt wel degelijk verstoord in deze uitzonderingspositie die Demmink inneemt.
  Uiteindelijk lopen er diverse partijen rond in dit landje die elk hun eigen oordeel over hem klaar hebben,
  alleen de wet en eventueel de rechter zijn niet aan het woord geweest.
  Dat schaadt nu hem in zijn naam, dat schaadt de mogelijke slachtoffers in hun recht om hem aan te klagen, en dat schaadt de geloofwaardigheid in onze rechtsgang, ook het aanzien vanuit het buitenland.
  Waarvan we nu de vruchten plukken.
  Ik heb het eerder een puinhoop theorie genoemd en volgens mij zijn we met die puinhoop nog niet klaar. Er zijn diverse partijen die het duidelijk geen oplossing vinden als dit met de mantel der liefde wordt bedekt.

 55. @71
  Het starten van zo’n onderzoek opschorten. Is dat beter verwoord???
  Maar of het starten van het onderzoek het OM helemaal vrij staat is niet zozeer afhankelijk van die mogelijke 100 procedures maar misschien meer van de vraag wie er aan het roer zit bij dat OM.
  En als je de positie van Demmink bekijkt en dan oog hebt voor het schrille contrast wat de behandeling van zijn geval kent met andere vergelijkbare zaken, dan mag je toch wel 100 ?’s plaatsen

 56. Met ons aanzien in het buitenland valt het wel mee, hoor. Dat is heel wat erger aangetast door de extreemrechtse racisten van de PVV dan door een marginaal iemand als Demmink. Die hoorzitting heeft in de VS buiten de aan de Tea Party gelieerde media amper aandacht gekregen. In de Engelse en Duitse pers heb ik er helemaal niks over gelezen., al kan ik natuurlijk een bericht op pagina 30 van de Guardian gemist hebben.

  “Maar of het starten van het onderzoek het OM helemaal vrij staat is niet zozeer afhankelijk van die mogelijke 100 procedures maar misschien meer van de vraag wie er aan het roer zit bij dat OM.”

  Je moet niet de tijdens een discussie de doelpalen verplaatsen. Eerst zeg je dat de bodemprocedure een strafrechtelijk onderzoek opschort of verhinderd en vervolgens meld je dat een eventuele vervolging niet afhankelijk is van de bodemprocedure, maar van de vraag wie SG is.

  “alleen de wet en eventueel de rechter zijn niet aan het woord geweest.”

  Onjuist. De wet is wel degelijk aan het woord geweest. Waar dacht je dat het handelen van de OM geregeld is? Juist, in het Wetboek van Strafvordering. Dat JIJ vindt dat de wet niet juist is toegepast, is een tweede.

  “Dat schaadt nu hem in zijn naam,”

  Nee, hoor. Wat hem schaadt in zijn naam zijn Micha Kat en het AD.

  .

 57. Nu net in het NOS nieuws:
  “In Ruurlo is een judoleraar opgepakt op verdenking van ontucht en van seksueel misbruik van minderjarigen. Tegen de man van 52 is drie keer aangifte gedaan…. De judobond heeft de leraar per direct geschorst en zijn lesbevoegdheid ingetrokken.”

  Zo gaat dat bij een ‘normaal’ iemand. 1-2 aangiften zijn al voldoende om je van je bed te lichten en de persoon uit zijn functie te zetten. Dit alles tijdens een lopend onderzoek.

  Bij Demmink zijn er inmiddels al een 7 verschillende smerige verdenkingen, met vele getuigen en het enige wat er gebeurd is dat redacteuren onder zware druk worden gezet om te rectificeren (Panorama en de Gay Krant), getuigen veroordeeld voor valse aangifte of je wordt als krant (AD) aangeklaagd. Een echt onderzoek komt er niet.

  Niet zo vreemd dat voornamelijk gekkies zoals Micha Kat, wasige ‘homo-haat’ clubjes uit de VS of een PVV-er de vingers willen branden aan Demmink. Je moet wel gek zijn om de hoogste man van Justitie ergens van te beschuldigen.

  Demmink had 15 jaar terug al uit zijn functie gezet moeten worden. Schuldig of onschuldig. Risico van een bestuursfunctie – daartegen zijn ze verzekerd – daarvoor is wachtgeld.

  Intriest dat het zover is gekomen dat andere landen zich ermee moeten bemoeien. Maar Rutte zal het allemaal wel weer weglachen.

  De man gaat over 2 weken met pensioen – Deksel op de beerput. – Gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand.

 58. @74
  Fijn dat je zo goed oplet, maar mijn beter verwoorden waren de woorden die ik eerder ook al gebruikte.
  Ik heb het er niet over dat een bodemprocedure reden zou zijn om dingen op te schorten, maar juist dat dat geen reden mag zijn/worden.
  Maar laten we Wilders (oftopic) hier als voorbeeld eens volledig ontopic maken
  Tegen Wilders waren klachten ingediend, verzoeken tot strafvervolging. (Misschien ook wel stemmingmakerij)
  Het OM heeft onderzoek gedaan en vervlgens de zaak geseponeerd. Omdat zij geen strafbaarheid van Wilders zagen.
  Door de normale afhandeling konden de belanghebbenden via een artikel 12 Strafvordering procedure bezwaar maken bij de rechter en die heeft vervolgens bepaald dat het OM wel tot vervolging moest overgaan.
  Daardoor is de zaak ter zitting gebracht en het OM heeft vrijspraak geeist. Wilders is vrijgesproken.
  De regelrechte consequentie van deze rechtsgang is dat het expliciete recht om te beslissen over het al dan niet vervolgen niet bij het OM ligt maar dat klagers dit aan de rechter hebben kunnen voorleggen.
  Gelet op de belangen in de zaak heeft een rechter beslist dat dit wel ter zitting moest komen en uiteindelijk heeft een rechter uitspraak gedaan over onderhavige zaak.
  Maar hoe ziet diezelfde rechtsgang er dan uit als een OM botweg weigerd om aangiftes in behandeling te nemen.
  Hebben deze klagers/slachtoffers ook een beslissing van het OM ontvangen inzake een seponeren van die zaak tegen Demmink?? Hebben zij ook een artikel 12 procedure kunnen volgen?
  Ligt hier nu het uiteindelijke beslissen over wel of niet vervolgen ook bij de rechter of houdt het OM dit in eigen hand…
  Je had het over gelijke rechten Pyt,…
  maak mij eens even helder met mijn alu-hoedje en apekool.
  Of bespaar me voortaan die termen.

 59. Het OM heeft de zaak wel degelijk onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat er onvoldoende aanleiding was te denken dat er strafbare feiten hadden plaatsgevonden. Hoe komen mensen er toch bij dat het OM de zaak nooit onderzocht heeft?

  Verder begrijp je blijkbaar niet zo goed wat een artikel 12 procedure is. Het is niet relevant om welke reden het OM afziet van vervolging. Direct belanghebbenden kunnen ten alle tijde het Gerechtshof verzoeken het OM te gelasten alsnog tot vervolging over te gaan. Zie artikel 12 Wetboek van Strafvordering. Dus ja: óók in de zaak Demmink hebben de benadeelden een artikel 12 procedure kunnen volgen. Die weg stond voor hen gewoon open.

 60. @77
  Ik had even op een erkende site met toelichting gekeken naar de voorwaarden. Maar jij kunt goed zelf zoeken.
  Om een art 12 verzoek te kunnen doen moeten mensen een beschikking hebben met zaak of parketnummer inzake die beslissing van de ovj.
  Als die weg had opengestaan had van der Plas die heus wel bewandeld.
  In feite is art 12 Sv dus een beroep tegen een beslissing op een zaak.
  Dat levert een onoverkomelijk bezwaar op als er geen zaak is en geen beslissing kenbaar wordt gemaakt naar de aangevers.
  Het hof en daarmee de rechter is namelijk geen instantie om je rechtstreeks tot te wenden voor dingen die je graag vervolgd wil zien.
  .
  Voor de liefhebbers:
  http://www.rechtspraak.nl/Naar-de-rechter/Hoger-beroep/Pages/Klacht-over-het-niet-(verder)-vervolgen-van-een-strafbaarfeit-artikel-12-Sv.aspx

 61. Zelfs Peter R de Vries doet een duit in het zakje op twitter.
  Vologens hem zijn het steeds dezelfde personen die de zaak Demmink opstoken zoals Mischa de Kat, die zijn al jarenlang de weg kwijt.

 62. @80
  Vast, al zo’n dikke zestien jaar. Wil je ons even vertellen hoe oud die knul toen was die nu aangifte deed en in Amerika op die hoorzitting zat.
  Ik bedoel hoe oud die puber was toen “dezelfde mensen”
  die zaak gingen opstoken.
  En daarom heeft hij dus nu niets meer in te brengen???
  Vreemde nieuwe uitleg van verjaring zou ik zeggen.
  Was dat wat we bedoelden met een betere bescherming van slachtoffers om hun aangifte te kunnen doen als ze daar aan toe zijn.

 63. @80
  Panorama. de Gay Krant, Netwerk, Tweevandaag, Nova, Henk Rijkers, Langendoen, het AD enz.
  Om maar een paar te noemen die geen gekkies of crimineel zijn.
  Die vergeet P.R. de Vries voor het gemak even te noemen.

  Toch vreemd dat er zoveel gedownplayed wordt wbt Demmink. Je zou bijna een complot vermoeden 😛

  /alu-hoedje opzet

 64. @79

  Uiteraard moet je een rechtstreeks belanghebbende zijn wil je bij het Gerechtshof een artikel 12 procedure aan kunnen spannen. Dat lijkt me evident en terecht. Kortom: één van de “slachtoffers” van Demmink moet een aanklacht tegen Demmink indienen. Voor de afhandeling van een dergelijke aangifte bestaan vaste procedures. Ziet het OM af van vervolging, dan stuurt het een sepotbeslissing. Dán kan de belanghebbende een artikel 12 procedure starten.

  Alleen: dan zal dus inderdaad één van zijn slachtoffers aangifte moeten doen. Jij, ik en Micha Kat hebben geen poot om op te staan omdat we geen belanghebbenden zijn. Het OM is tegenover ons niks verplicht. Wat natuurlijk de crux van het verhaal is: die slachtoffers bestaan alleen in de verbeelding van aluhoedjes.

  Je vertelt me dus niet echt niets nieuws.

  Het aardige is natuurlijk dat Demmink nu zélf via die bodemprocedure openheid afdwingt. Over een jaar, wellicht anderhalf jaar, weten we wie al die anonieme getuigen zijn. Dankzij Demmink, die inmiddels eindelijk de handen vrij heeft. Voor de aluhoedjes is dat natuurlijk te laat, omdat Demmink tegen die tijd een oninteressante gepensioneerde ambtenaar is.

  @82 Gay Krant en panorama werden door de rechter gedwongen tot een rectificatie omdat ze geen bewijzen konden overleggen. Bovendien werden ze door De Vries gisteren wel degelijk genoemd. Voortaan niet zo liegen, Pier.

 65. @83
  Is die sepotbeslissing gestuurd of is er gewoon géén zaak?
  Hoe noem jij dat slachtoffer wat in Amerika op die hoorzitting zat of verbeeld ik mij die hele zitting http://www.ustream.tv/recorded/25905844 ?
  Zal mijn alu hoedje wel zijn !!!
  Weet je dat een zaak begint met een strafrechtelijkvooronderzoek waarbij iemand als verdachte wordt gezien en dat naar aanleiding daarvan en beslissing volgt over die vervolging. Als dat vooronderzoek niet wordt gestart en er geen zaak en geen nummer is dan hebben jij, ik, Micha Kat en het slachtoffer geen poot om op te staan inzake art 12Sv. En dat is er ééntje meer dan jij opnoemt.
  Oh, voor de liefhebbers, @82 Pier zal het vast leuk vinden:
  http://rechtiskrom.wordpress.com/2012/10/09/peter-r-de-vries-in-paniek/

 66. @83
  Ik had het over de Vries zijn tweet waar hij de ‘believers’ nogal ridiculiseert. “Notoire complotdenkers, al jaren de weg kwijt”
  Dat kunnen de vermeende slachtoffers van Demmink vast wel waarderen, zo een hart onder de riem door Peter R de Vries…
  https://twitter.com/PeterRdeV/status/255291997554868225

  Panorama en de Gay Krant hebben gerectificeerd na onder druk gezet te zijn door Demmink en zijn advocaat, niet door een rechter – voor zover ik begrijp.

 67. Op het internet staat een artikel over o.a. Demmink,Depla, Duvendak en Herfkens op de digitale schandpaal. Ik vond het erg interessant om te lezen, omdat het diep ingaat over de moderne media, internet en hype´s. Dit gaat diep over de zaken in en geeft een beter en genuanceerder beeld. Het is geschreven door P. L Vasteman. Ik denk niet dat de Gay krant en Panorama door Demmink en zijn advocaat onder druk zijn geweest.

  De gaykrant was tot een paar jaar geleden redelijk van kwaliteit, maar Krol is buiten de bocht gevlogen en de Panorama heeft het al geloof ik met half bekend Nederland aan de stok gehad en moest vaker rectificeren iets wat ze graag en veel aan hun laars lapten om het maar netjes te houden.

 68. Nou, dat Micha Kat al enige tijd de weg volledig kwijt is, lijkt me evident., al weet ik uiteraard niet hoe er in Kimswerd over holocaustontkenning gedacht wordt. Dit is ook een leuke.

  @84

  “Weet je dat een zaak begint met een strafrechtelijkvooronderzoek waarbij iemand als verdachte wordt gezien en dat naar aanleiding daarvan en beslissing volgt over die vervolging.”

  Indien je aangifte doet, is er altijd een nummer. En een nummer is het enige wat je hoeft te overleggen. Iedereen die aangifte heeft gedaan, maar wiens aangifte door het OM geseponeerd wordt, kan – mits hij of zij rechtstreeks belanghebbende is – een artikel 12 procedure starten. Duidelijker kan ik het niet maken. Wanneer je het nu nóg niet snapt, houdt het op.

 69. @87 Nou als je dat over de holocaust durft te schrijven, dan is het nog aardig gezegd, dat Mischa de weg kwijt is. Dat is het understatement van het jaar. En dan nog die mongolen (sorry), die het er helemaal mee eens zijn en Orwell nog aanhalen ook.

  Normaliter zeg je dan: ´met zulke vrienden hoef je geen vijanden te maken´. Je krijgt bijna medelijden met Demmink want die moet het gevecht aangaan met een stel randdebielen die niet goed in hun bovenkamer zijn, maar groeien met de massahysterie die ze aankweken.

 70. Thanks a bunch for sharing this with all of us you really understand what you’re speaking approximately! Bookmarked. Please additionally visit my site =). We may have a hyperlink trade arrangement between us

 71. Micha Kat mag dan verdwaasd zijn, hij was het die de Kat de bel aanbond.

  Trouwens wat te denken dan dedemminkdoofpot e.d. ?

Reacties zijn gesloten.