Welk naampje geven wij dit afschuwelijke kabinet?

Nu het kabinet “vorm begint te krijgen”, wat voor vorm weten we nog niet, wordt het zo langzamerhand eens tijd om het te voorzien van een passende naam. Een goede naam voor dit kabinet, best belangrijk.

De naam van het vorige kabinet, Bruin I, was een uitmuntende keuze. Controversieel, en tegelijk behoorlijk gangbaar. Als je het had over Bruin I dan wist iedereen waar het over ging en waarom het een afschuwelijk kabinet was.

Dit moeten we nu ook hebben, straks in de berichtgeving en in onze diverse communicaties over het afschuwelijke kabinet.

De “Kunduz-coalitie” is wegens diverse drama’s (BAM!) een fiasco geworden. “Het Kunduz Kabinet” zou echt een topnaam geweest zijn. En dat dan jarenlang en dan zo in de geschiedenisboekjes komen en op je CV-zetten. Want daar doen de dames en heren het natuurlijk allemaal voor.

Maar dat valt helaas af. Hoewel Kunduz II een optie is in verband met de uitwisselbaarheid van het program met Kunduz I.

Wat ook afvalt wegens truttigheid is Rutte II.

Of we noemen het gewoon: Stef Blok I
Paars Min, is misschien wel een leuke. Het is namelijk niet echt Paars (immers D66 ontbreekt) en het is ook geen Paars Plus wegens overbodigheid van andere partijen.

Een logische naam voor de opvolger van Bruin I is natuurlijk: Bruin II. Maar dat zou niet helemaal eerlijk zijn naar de PvdA toe. Niet dat de PvdA’ers geen vieze stinkverraders zijn, maar zijn ze PVV-stijl Bruin, nee.

Was dit een kabinet geweest bestaande uit 3 partijen dan was het misschien makkelijker geweest. Een tijd lang is er sprake geweest van een kabinet VVD/PvdA/CDA. Voor dit kabinet had ik al de naam Kamikaze I bedacht, wegens het suïcidale aspect van zo’n kabinet voor de PvdA. Maar helaas het heeft niet zo mogen zijn.

Wat is kenmerkend aan het politieke jaar 2012? Radiostilte. Wat dat betreft is de toon wel gezet en komt de naam Radiostilte I in aanmerking.

Andere namen die mogelijk in aanmerking komen:

 • Omerta I – u weet wel, de zwijgplicht
 • Wurggreep I – spreekt voor zich
 • Pervers I – idem
 • Pervers-Sociaal I – leuke variant op de slagzin van de PvdA bij de verkiezingen
 • Judaskus I – niet echt van toepassing maar bekt lekker
 • Titanic II – er is natuurlijk al een Titanic I geweest
 • BAM! I – uit respect voor Tofik Dibi die het allemaal mogelijk heeft gemaakt. Zou ook een leuke naam zijn voor een vergaderzaal in het 2K gebouw. We hebben ook al een Marcus Bakker-zaal dus waarom geen BAM! zaal?
 • Night of the Living Dead I – op zich een toepasselijke naam, maar in neo-nationalistisch Nederland geen grote kanshebber

U begrijpt het al: ik ben er nog niet uit. Daarom vraagt de Babbelbox vandaag: welk naampje geeft U dit afschuwelijke kabinet?

48 gedachten over “Welk naampje geven wij dit afschuwelijke kabinet?”

 1. Gezien de teleurstelling bij al die z..g. strategische kiezers die nu al spijt hebben van hun stem op de PvdA en de gezwindheid waarmee Samsom nu zijn socialistische veren laat vallen is er maar één naam mogelijk, nl:

  GENAAID I

 2. KOEFNOEN 1 – Om het de parodisten wat makkelijker te maken.

  ALOTBSOL 1 – Alway Look On The Bright Side Off Life

 3. Genaaid I is leuk. Pervers I heeft ook wel iets. Ik moet er nog even over nadenken.

 4. @2, goed opgemerkt. Op basis hiervan is het mogelijk, met een klein aanvulling uit te komen op:

  SOCIAAL-GENAAID I

  Waarbij de boegfiguur vanzelfsprekend is Mark Rutte die trots met zijn ornaat van de rooie veren die vermoedelijk eerder bij Diederik Samsom hoorden, blijft voor de camera’s poseren, net een brave indianen stamhoofd.

  Hij is de overwinner, toch?

 5. VPDA 1 vereniging potsierlijke doordrukkende achterlijken
  PVDV1 partij van drammend viezerikje
  VVDP1 vereniging van dodelijke politiek
  PDVV1 partij domme volks verlakkers.
  RBSE1 rutte blok samsom einde.

 6. Het worden marionetten van de financiele markten.
  Dus mijn naam is : het marionetten kabinet.

 7. Purple Paars met een koud randje.

  Het lijkenkabinet.
  Dat gaat namelijk over lijken.

  Armoedzaaiers.
  Dubbele betekenis.

  Hells Devils.

  De Loze (of Valse) Beloften.

  Ruttes Revenge.

  Alles is Verloren.

 8. RIOOL 1

  Aangezien we allemaal gegijzeld worden door riool figuren met heel wat onderbuik problemen, en persoonlijk denk ik dat de PvdA zichzelf zal bewijzen als een echte riool partij om wat riool pvv-ers over te halen om op riool kakkerlak Samsom te stemmen bij volgende verkiezingen, en ik denk niet dat RIOOL 1 het lang zal volhouden.

 9. Zie zelf geen bezwaar tegen Bruin II. Van de kwalificatie Bruin mag de VVD zo snel niet afkomen, ook als de PVV even buitenspel staat. En aan de uitgelekte plannen te zien willen de VVD en de PvdA dit land alsnog door de stront trekken (een ander bruin, dus). Bruin II, prima naam, lijkt me.

 10. @42 dus een kamerlid zoals bv. Mw. Wolbert die het beleid van mw. Schippers gaat verkopen da’s realistisch? ……’t zal wel………….

 11. Het wordt weer slaan met knuppels op de al onderliggende partij. En het kabinet ziet er paars uit.

  Daarom: ‘Aubergine 1’

Reacties zijn gesloten.