Uri Rosenthal: ‘Wilders zegt: “Verbied de Koran!” Dat kan niet en dat mag niet!’

wildersanimLeuk interviewtje met informateur Uri Rosenthal bij katholieknederland.nl:

‘Wilders benoemt wel de problemen, maar biedt geen hanteerbare oplossingen aan. De VVD doet dat wel, maar dat wordt tot nu toe nog niet electoraal beloond. Daar komt natuurlijk het punt van de godsdienstvrijheid bij: de VVD is voor godsdienstvrijheid, Wilders zegt: “Verbied de Koran!” Dat kan niet en dat mag niet! De PVV komt in de problemen omdat ze aan de ene kant salonfähig wil zijn en aan de andere kant die boze mensen moet bedienen.’ (katholieknederland)

Ik heb wat dat betreft trouwens nieuws voor Uri Rosenthal: Wilders zegt nog veel meer dingen die niet mogen en die niet kunnen, maar al die interessante gespreksonderwerpjes komen vast allemaal nog wel aan de orde. :mrgreen:

12 gedachten over “Uri Rosenthal: ‘Wilders zegt: “Verbied de Koran!” Dat kan niet en dat mag niet!’”

 1. En nog een mooie uit dat interview (Uri R:):

  ‘In de kern vind ik dat de ontkenning van de Holocaust in vrijwel alle denkbare gevallen bestraft moet worden. Aanzetting tot haat valt immers nauwelijks te onderscheiden van aanzetten tot geweld.’

  Asjemenou! De toekomstige vice-MP van Bruin I wordt vervolgd voor iets wat nauwelijks te onderscheiden valt van “aanzetten tot geweld”?
  (September: hervatting proces-Wilders)

 2. Nog maar een mooie:

  ‘Wij hebben in de afgelopen periode een aantal malen mensen op vooraanstaande posities in het kabinet gezet die niet behoorden tot wat mijn politieke leermeester Frits Bolkestein noemde “trusted & tried”: mensen die je van binnen en van buiten hebt leren kennen in allerlei situaties. Dit soort fouten zullen we ook niet meer maken, want we zijn er de afgelopen periode een aantal malen door van een koude kermis thuisgekomen. Je moet weten wat je aan je kandidaten hebt.’

 3. Ja, Jomanda Agema, Klimaat-deskundige De Mos, en nog wat lieden met losse handjes er bij

 4. @MrOoijer: Uri bedoelde VVD-brekebenen. Maar wie?
  * Henk Kamp (defensie)?
  * Rita Verdonk?
  * Mark Rutte (staatssecr. hoger onderwijs)?
  * Gerrit Zalm?
  Jammer dat we hem dat nu niet meer kunnen vragen 😆

 5. Tja, voor de wat oplettendere onder ons, probeerde donner dit zelfde al duidelijk te maken, de regering mag hier alles, zie grondwet!

 6. Huib Schreef:

  En nog een mooie uit dat interview (Uri R:):
  ‘In de kern vind ik dat de ontkenning van de Holocaust in vrijwel alle denkbare gevallen bestraft moet worden. Aanzetting tot haat valt immers nauwelijks te onderscheiden van aanzetten tot geweld.’

  Asjemenou! De toekomstige vice-MP van Bruin I wordt vervolgd voor iets wat nauwelijks te onderscheiden valt van “aanzetten tot geweld”?

  Tja , en miljoenen moslims komen ongestraft weg met het ontkennen van de holocaust en jodenhaat….

  Wat zit de wereld toch vreemd in elkaar.

 7. @Huib – ja hij wees op een VVD brekebeentje, maar voor mij overduidelijk een signaal naar PVV. En de vraag wie er binnen de PVV de capaciteiten heeft om te regeren stel ik al heel lang maar ik heb nooit een (suggestie van een) antwoord gezien.

 8. Nou, één PVV-candidaat minister zie ik wel in de startblokken staan. ➡
  MrOoijer Schreef:

  @Huib – ja hij wees op een VVD brekebeentje, maar voor mij overduidelijk een signaal naar PVV. En de vraag wie er binnen de PVV de capaciteiten heeft om te regeren stel ik al heel lang maar ik heb nooit een (suggestie van een) antwoord gezien.

  Dat is mr. Raymond de Roon. Die zou de PVV superminister op het “veiligheidsministerie” (BZK plus Justitie) moeten worden, als ik me niet vergis. Het sommetje is aldus:
  Wilders gaat zelf niet in het kabinet zitten. Redenen bekend. Maar hij zal ongetwijfeld de slachofferrol opnemen en verwijzen naar het onrechtvaardige proces dat hem is aangedaan.
  De PVV heeft bij lange na niet genoeg aanvaardbare mensen om ministeries te leiden. Opportunisten wil Wilders niet, denkend aan de LPF. Zelfs tante Trots liep gisteren een blauwtje.
  De PVV zal dus “bescheiden” genoegen nemen met twee of drie ministers. De Roon is een vaste waarde in de Wilders clan. De man van de stadscommandos en, geloof ik ook, de knieschoten. Hij was procureur-generaal op diverse plekken. Komt uit de gereformeerde hoek. Was in z’n jonge jaren iets bij een jeugdbeweging van Gladio, maar dat mocht niet van z’n pa.
  Misschien is het PVV-programmapunt van het Veiligheidsministerie wel bewust naar zijn persoon toegeschreven. :mrgreen:

 9. @Huib: ik had beter kunnen schrijven “wie er binnen de PVV de capaciteiten hebben” – want die De Roon kan onmogelijk zowel raadslid in Almere zijn, en in de regering zitten en ook nog volgend jaar meedoen in de statenverkiezing en dan misschien ook nog gekozen worden. De PVV heeft gewoon een giga-gebrek aan mensen met de juiste capaciteiten voor regeringsdeelname.

  Ik voorspel overigens dat begin volgende week de informateur zal beginnen met het onderzoeken van andere opties dan de PVV. Verhagen heeft het slim gespeeld. Hoeft-ie niet te praten met Wilders over welk discutabel standpunt dan ook – laat de VVD de “eer”.

  Dan Paars plus? Ligt slecht bij de VVD. Ik sluit een zakelijke coalitie PvdA+VVD+CDA “in ‘s-lands belang” nog lang niet uit.

 10. De vraag waar de capaciteiten van de PVV te vinden zijn is nu ook doorgedrongen tot de achterpagina van de NRC. Copy and paste van een krant die door de PVV wordt geboycot – ja, dat valt eigenlijk wel wat tegen van ze. En ook rijkelijk laat. Maar de link is handig: http://www.youtube.com/samerspace voor al uw PVV bloopers in de kamer.

Reacties zijn gesloten.