Dus u deed het toch? U stemde PvdA

Ja dan moet u ook niet zeuren hoor. U was gewaarschuwd, u telde zelfs voor twee. Die zetelwinst van de sociaal-democraten moet toch op één of andere manier te verklaren zijn. U stemde dubbel omdat u strategisch hebt gestemd. Zo zit het.

Het advies om toch maar op de SP te stemmen hebben velen van u in de wind geslagen. Het zijn interessante analyses van de stembusuitslagen. Met name welke de SP betreffen zijn soms amusant. De SP heeft geen zetel verloren, is gelijk gebleven, maar heeft eenvoudig veel te vroeg gejuicht en Emile Roemer deugt ook niet. Die kan er werkelijk niks van. Dat is de teneur.

Wat er ook van waar is, of vooral onwaar, het feit blijft, dat de PvdA vrijwel uit het niets bijna net zo groot is als de haar natuurlijke vijand de VVD. Het verschil is enkele zetels, maar wel genoeg om te verwachten, dat Mark Rutte de komende tijd opnieuw uw samenleving zal terroriseren.

Hoe dat nu zo gekomen is zal over lange tijd pas goed duidelijk worden, maar voorlopig zitten we er maar mooi mee.

Met haar onbeschofte en beledigende campagne, blijkt de VVD toch een groot deel van de kiezers voor zich gewonnen te hebben. Dat die kiezers in feite racistische waanzinnigen van de PVV kunnen zijn of schandelijke zwatelaars van D’66, dat er zelfs wankelmoedige CDA’ers tussen kunnen zitten, dat dondert niet. Elke stem telt voor de VVD en het maakt ook helemaal niets uit, dat die overmacht gekocht is met beloften die niet kunnen worden waargemaakt. De VVD is er eenvoudig in geslaagd de in staat van ontbinding verkerende onderbuik te bereiken om er vervolgens direct bezit van te kunnen nemen.

De PvdA onder leiding van Diederik Samsom over wie ik zal blijven zeggen, dat hij zijn eigen adviseur is, heeft de sociaal democratie met het zicht op forse zetelwinst in de laatste periode voor de verkiezingen, een schop gegeven.

Ook de PvdA blijkt voor verharding,voor toenemende strengheid, voor voortdurend wantrouwen van de burger. Kortom in de informatieperiode blijkt de PvdA bij monde van de immer vet glimlachende Samsom, de hele verkiezingsperiode te zijn vergeten. Van alles dat gezegd is is vrijwel niets meer over. De inspanningsbeloften van Samsom voor een sterker en socialer Nederland, blijken van geen enkele waarde. Dat belooft nog wat, de formatie moet nog plaats vinden en bijna alles wijst er op, dat we een aantal jaren zijn opgescheept met de ergst denkbare asociale regering, die een meerderheid geniet in de Tweede Kamer en de Eerste Kamer eenvoudig om haar vinger windt.

Dat we daar mooi klaar mee zijn blijkt uit alle nare berichten die ondanks de afgekondigde radiostilte toch naar buiten komen. Dat gebeurt expres, dat staat voor mij wel vast. Op die manier kan het straks alleen nog meevallen met die voor de zwakkeren onder ons misdadige maatregelen.

Als u goed had opgelet, als u tijdig had ontdekt, dat Lodewijk Asscher en Ahmed Marcouch de PvdA verkenners waren die in de aanloop naar de verkiezingen smerige rechtse taal uitbraakten, dan had u nog wel twee keer nagedacht voordat u op Samsom stemde.

Nu is het te laat. Uw berouw, want dat heeft u, komt na de zonde. Er rest vrijwel niets anders dan straks, wanneer de formatie klaar is en alles duidelijk, massaal de straten te bevolken om Rutte, Samsom en al hun vazallen luidkeels te laten weten, dat we het gewoon niet pikken. Dat ze moeten wegwezen en snel.

Geschreven door Jakob Java, en eerder verschenen op DeWaarheid.nu

13 gedachten over “Dus u deed het toch? U stemde PvdA”

 1. Goede analyse dit, dus het Nederlandse volk heeft het GOED!! en zijn vaderlandslievend en daarom voor nog meer bezuinigingen lekker toch laat ze maar bloeden en nog wat (wanneer de formatie klaar is en alles duidelijk, massaal de straten te bevolken om Rutte, Samsom en al hun vazallen luidkeels te laten weten, dat we het gewoon niet pikken) dit doet het VOLK! toch niet want ze hebben het veel te goed.

 2. Yep, billen branden, blaren zitten. Alleen is het vreselijk voor mensen die het wel anders hadden gewild. Die zijn nu slachtoffer van die ‘strategische’ stemmers. Hartelijk bedankt!

 3. Onzin, elke keer dat je gaat stemmen is dat strategisch stemmen. Alleen de partijtijgers die actief lid zijn van een politieke partij stemmen zonder nadenken op hun eigen clubje. De rest van NL stemt nu eenmaal altijd strategisch. Ik vind dat het goed is uitgepakt aangezien de PVV geen rol van betekenis meer speelt in de formatie, groen links is afgestraft voor hun dwaze beslissingen. Volgende keer wordt de pvda misschien weer afgestraft voor hun beleid, dat zullen we gaan zien. Eerst maar eens het definitieve beleid afwachten ipv speculaties.

 4. Nog bedankt voor je stem op de PvdA Lex , je wist toch dat een stem op de PvdA een stem op de VVD was ??
  Dus de studenten, gehandicapten en “Jan met de Pet ” zijn straks het slachtoffer van JOUW strategische stem , iets om trots op te zijn ???

 5. toen de partyanalysten ROEMER aanvielen op het marxistisch/leninistisch verleden. gaf ie niet thuis..
  toen de cyferzeveraars over een budget tbv Europa hem op nummertjes probeerden te pakken, sloeg ie niet op tafel en zei onomwonden dit cyfergeleuter heeft weinig met de grote problemen te maken..
  toen ie, als SP duidelijk uitspraak dat nog meer bezuinigen de crisis alleen maar erger zou maken, dacht ik gelukkig iemand met gezond verstand.
  toen ie zei; boete aaan europa betalen als we investeren in een oplossing” over mn dead body”
  was ie mn man.
  #5 ook ik stemde SP omdat ik overtuigd ben dat alleen een meer sociaal europa een einde kan maken aan de corporatie Europa waar de grootkapitalisten en graaibankiers de werkelijke macht zyn.
  Zodat er geen einde aan de crisis KAN komen.

 6. #7 neen neen. Linkse mensen stemmen geen VVD.
  En let maar eens op als de PVDA de grootste was geworden, hadden we beslist geen sociaal voelend kabinet gehad, ook by deze party geld de logika van het grootkapitaal

 7. Ik had eigenlijk PvdA willen stemmen. Maar om de kans op reageren met de VVD te verkleinen toch maar SP gestemd. Hoe verstandig dat nou was kan ik niet beoordelen. Wat is wel kan beoordelen is dat als ik wel PvdA gestemd had ik me nu vreselijk genaaid zou voelen.

Reacties zijn gesloten.