Er is iets unieks gebeurd

wilders4Een leuke column van Thomas von der Dunk bij de Volkskrant, over o.a. Verdonk, Rutte en Wilders;

Zijn grote misverstand is echter te denken dat je jarenlang luid kan schelden en brullen, tot knieschotten en massadeportaties kan oproepen, en vervolgens gewoon bij de formatie als gewone partij mee kan doen. Nu ja, misverstand: voor de VVD is dat kennelijk geen probleem. Per 1 juli een kabinet-Rutte? Per 1 juli 2011 zal Rutte bedoelen. Tenzij het allemaal hogere tactiek van Rutte is en hij op een goede reden wacht om te zeggen: helaas, Geert, het gaat toch niet. Alleen doet die nu erg zijn best hem die reden vooral niét te geven, en straks komt Mark niet meer met goed fatsoen van deze stalker af. (Volkskrant)

:mrgreen:
Heel komisch. Maar Thomas moet de huid van de beer niet verkopen voordat ie geschoten is. Wij stelden gisteren nog vast dat er nog een hele grote waslijst aan PVV krapuliteiten is waar we Verhagen en Rutte nog nooit over gehoord hebben en die ze dus kennelijk allemaal wel best vinden.

P.S.: voor mijn Twitter-vriendjes: voortaan staat er bij IEDER bericht van Krapuul “Please RT”, dit vervangt gewoon het oubollige “New post”. Dat je je niet verplicht voelt om voortaan alles te retweeten he. 😉

13 gedachten over “Er is iets unieks gebeurd”

 1. @ jvdheuvel

  Is het ook niet zo dat sommige zaken zo weird zijn dat je daar als partij niet eens op hoeft te reageren? Je zegt dat CDA en VVD zich niet hebben uitgesproken over punten in het verkiezingsprogramma van de PVV. Moesten ze dat doen? Je hoeft toch niet op alle malligheid van de ander te reageren, in de zin dat je je agenda toch niet hoeft te laten bepalen door de PVV?
  In het verkiezingsprogramma van GroenLinks staan ook een aantal dingen waarvan de andere partijen waarschijnlijk zeggen dat het onuitvoerbare luchtfietserij is (Ned. uit de Nato, Ned. moet republiek worden). Ik was op het GroenLinks congres, heb met mijn eigen ogen gezien dat het is goedgekeurd door het congres. Daarvan hoeft het CDA toch ook niet te zeggen dat men dat onrealistische flauwekul vindt?
  Of sommige fijne pareltjes uit het partijprogramma van de SGP – daarover heb ik Job Cohen ook niet gehoord. Omdat sommige zaken zich nu eenmaal buiten het speelveld van de politiek bevinden.
  Mijn punt: de andere partijen beschouwden de helft van het PVV programma sowieso als buiten de politieke orde, en besteedden er daarom geen aandacht aan.

 2. En vooral ook heel nadrukkelijk zeggen zoals Mark Rutte dat de PVV “een volstrekt normale partij” is zeker.

  Moet hij weten. Ik kies een iets andere benadering.

 3. De enige issue van wilders zijn de moslims / niet westerse migranten. Dat is zijn issue, alles wordt daartoe gereduceerd. Al zijn luchtfietserij heeft daarop betrekking. En daarop moet je op reageren. Omdat Wilders voor de rest geen programma heeft. Het hele sociaal-econmische pogramma van de PVV bijvoorbeeld is fake. Toen Wilders uit de VVD stapte zei die op dat gebied hele andere dingen. De luchtfietserij van Wilders mbt moslims is weird: maar het is zijn enige issue. Je moet daarop reageren. Bovendien tast de luchtfietserij van Wilders de rechtstaat aan, degradeert het een hele categorie personen tot een tweederangsstatus en leidt het tot een etnische zuivering in Europa zonder weerga (en dat wil wat zeggen). Dat is andere koek dan de invoering van een Republiek (niet maller dan het behoud van het Koninkrijk) of het opzeggen van het lidmaatschap van de NAVO.

 4. @Daphne en @Cycloop: De meeste andere partijen hebben zich in de afgelopen jaren laten intimideren door de voortdurend herhaalde beschuldigingen van Wilders, dat ze medeschuldig zouden zijn aan de doodsbedreigingen tegen hemzelf, en bij uitbreiding, dat het hun schuld zou zijn, dat het in achterstandsbuurten zo slecht toeven is.
  Intussen heeft Wilders ongestraft de zondebokken kunnen aanwijzen en is begonnen met discriminatie van moslims te legitimeren.
  Omdat de politiek er niets aan deed, moest uiteindelijk de rechter er aan te pas komen (haatzaaiproces tegen Wilders).
  Tijdens de verkiezingsstrijd zijn de niet-PVV partijen ermee doorgegaan, om de absurde flauwekul in het PVV-program weg te zetten als “weird”.
  Het is alleen dank zij een deel van de media, dat nu, heel laat, maar misschien nog niet “te”, de gevaarlijke kantjes van het Wilders-project boven tafel komen.
  Ik vind dus dat Cycloop gelijk heeft, als hij zegt, dat de redeneringen van de PVV in zijn program van een andere orde zijn, dan ritueel herhaalde standpunten van GL.

 5. @jvdheuvel, @cycloop, @huib

  Ik denk dat jullie gelijk hebben, maar ik doelde op de ingesleten politieke tradities van de partijvertegenwoordigers zelf. Misschien was dat niet voldoende duidelijk.

 6. Misschien moeten wij die politieke tradities er dan maar eens (virtueel) uitbeuken. 😆

 7. Cycloop Schreef:

  De enige issue van wilders zijn de moslims / niet westerse migranten.

  Niet gehinderd door enige kennis van de acties in de kamer van de PVV …

  Cycloop Schreef:

  Bovendien tast de luchtfietserij van Wilders de rechtstaat aan, degradeert het een hele categorie personen tot een tweederangsstatus en leidt het tot een etnische zuivering in Europa zonder weerga

  Zo zo , het roepen dat gewelddadige criminelen met een dubbel paspoort uitgezet moeten worden naar het land van herkomst leid tot een etnische zuivering zonder weerga … glaasje te veel Fanta op ?

  Ook zeker nooit gelezen dat gematigde (niet fundamentalistische) moslims gewoon welkom zijn in Nederland ?

  Het enige resultaat van dat beleid zou zijn dat criminelen zich wel drie keer achter hun oren krabben voordat ze wat gaan uitvreten , en dat eindelijk die rotzakken die het voor de goedwillende verpesten uitgezet worden.

  En het scheelt een hoop slachtoffers met trauma’s per jaar.

 8. Tjee , ik voel me als niet fundementalistische , niet Allochtone Moslim wel degelijk bedreigt door Wilders en de zijnen , zo mag als hij zijn zin krijgt de kerkgemeenschap van mijn zus WEL een nieuwe kerk bouwen maar ik en mijn mede-moslims geen moskee .Mijn zus mag haar kinderen WEL naar de school van haar keuze sturen maar ik niet .
  Dat alleen maar omdat ik een ander geloof dan mijn zus heb , ik ben verder net zo wit en net zo Nederlands

 9. @8

  Dat heeft ook een reden …

  In een kerk worden geen anti-westerse zaken gepredikt , en van Islamitische scholen is gebleken dat zij de integratie niet bevorderen .

 10. o gutegut , ik kom al jaren in verschillende moskeeen en heb nog nooit haat horen prediken …
  Maar Geert zegt het dus voor Marcel is het waar
  En wat is het nut van intergratie ?? de familie Frank was perfect geintergreerd maar toch door NEDERLANDERS aan de Duitsers verraden , daar hielpen Anne’s jaren op de Montisori-school geen zier aan
  Hoe zit het trouwens met de intergratie van zwaar gereformeerden en zo ?? moeten die scholen ook gesloten ?? of wat dacht je van de Vrije scholen . allemaal kinderen van veelal linksche hippietypes bij elkaar , dat moet de intergratie toch ook niet bevorderen …

 11. Assimilatie , net zoals bij de Borg in Star Trek , een volledige opgave van de eigen indentiteit en volledig opgaan in en onderdanigheid aan “het collectief ” ???

 12. @Marcel
  Wat er in de kamertjes van de PVV gebeurt interesseert me niet. Wat bij issues telt is de openbaarheid: en zijn antimoslimstandpunt is het enige openbare standpunt waarop Wilders consequent blijft hameren itt tot de aow-leeftijd bijvoorbeeld.

  Citaat uit de VK 14 juni 2009 “Alle moslims in Europa die problemen veroorzaken, moeten worden uitgezet en van hun nationaliteit beroofd. Het gaat daarbij om ‘miljoenen, tientallen miljoenen’ mensen. PVV-leider Wilders heeft dit zaterdag gezegd in een interview voor de Deense televisie. Wilders had het over tientallen miljoenen’. en ” Als je begint te denken over jihad en sharia dan is er maar één oplossing: dan sturen we je dezelfde dag nog weg” Dus als je alleen maar denkt ergens over ben je waard om Europa uitgezet te worden. In hetzelfde interview had Wilders het over het bestaat 50 miljoen moslims in Europa, een getal waar je alleen tot komt als je iedereen van moslimafkomst in Europa meetelt. Meeste moslims uit die 50 miljoen zijn geen migranten maar wonen al eeuwenlang in Europa en hebben geen dubbele nationaliteit.
  Wilders wil trouwens geen integratie, geen assimilatie mbt moslims maar verwijdering.

Reacties zijn gesloten.