Peiling week 42: Stasi loopt in op VVD

Ook deze week weer veel belangstelling voor de (staats-)veiligheid versus de VVD. Op dit moment ziet het er naar uit dat in onze peiling de Stasi aan de winnende hand is en de VVD wat moet inleveren. Wat dit betekent ziet u in bijgaande figuren.

We beginnen met één van de opvallendste resultaten van deze week, namelijk de score van minister Opstelten (VVD) in de publieke opinie, juist in de week dat prominente VVD’ers justitie in Nederland vergelijken met de Stasi. U heeft juist veel meer vertrouwen in Opstelten dan in bijvoorbeelde de Gestapo of de Stasi in de strijd tegen corrupte VVD’ers:

Gestapo 44,00% – Opstelten (VVD) 90,00% – Stasi 22,00%

Dat Opstelten een VVD’er is wreekt zich dan weer in de geloofwaardigheidscijfers van deze week. Er bevonden zich in ons panel nauwelijks respondenten die de VVD geloofwaardig vinden. De Stasi blijft onverminderd de lijst aanvoeren.

Zelfs Bram Moszkowicz scoort meer punten dan de VVD!

Je zou verwachten in deze tijden van radiostilte dat de populariteit van Rutte zou afnemen. Niets is minder waar! Het heeft Het Volk zelfs behaagd om een lijstje te maken van de grootste prestaties van Mark Rutte. Deze liegen er niet om. Het blijkt dat Het Volk eigenlijk maar één prestatie van Rutte beschouwt als een werkelijk grote superprestatie: De Crisis.

De waardering voor Ruttes andere prestaties is statistisch te verwaarlozen.

Volk zeer onder de indruk van Ruttes prestatie De Crisis

Tenslotte onze wekelijkse meting naar de geloofwaardigheid van Maurice de Hond: hier lijkt een opmerkelijke omslag plaats te vinden:

Veel mensen antwoorden NEE

Duidelijk is dat het VVD-misdaadsyndicaat nog het nodige heeft te verrichten aan public relations in de strijd om de gunst van de publieke opinie, die nu voorlopig lijkt te worden gedomineerd door de politie.

Tot zover De Peiling van week 42. Eerdere peilingen vindt u hier.

9 gedachten over “Peiling week 42: Stasi loopt in op VVD”

 1. Deze grafieken spreken boekendelen en maken elke commentaar overbodig.

  Nu nog de Ministerie van Veiligheid vernoemen naar Ministerie van het Paranoia zoals het is en het puntje is op het “i” gekomen.

 2. @2 de menig van een ” Bikker” heeft volgens betrouwbare peilingen de zelfde waarde als die van een Hekking ….

 3. @2, satire is geen vuilspuiterij – het is een kunstvorm onder vele andere en heeft heel veel met goede en scherpe humor te maken wat @jvdh hier tentoon spreidt.

  Heeft ook iets te maken met acceptatie van enige kritiek. Vele mensen zijn gewend traditioneel vuil te spuiten (om je eigen woorden te gebruiken) a la Wilders/PVV/VVD/CDA op iedereen die niet uit “eigen nest”` komt, maar het is uit den boze indien ze enige kritiek op hun beurt zouden moeten aanhoren.

 4. Het was overigens een VVD-proleet die over Stasi begon i.v.m. die Van Rey toestand. Ik heb het alleen een beetje ge-extrapoleerd.

 5. @7, dus je bedoelt dan dat @6 eigenlijk een buitengewoon groot kans maakt om mee te gaan regeren in de Nederlandse regering want hij verdient ook gehoord te zijn?

  En indien hij niet voorbarig sjokt blijft @6 minstens 4 jaren regeren?

Reacties zijn gesloten.