Positie corrupte VVD’ers onhoudbaar (Van Rey en Offermanns dan – niet allemaal)

Je VVD buurman
Er bestaat dus een opname van een afgeluisterd telefoongesprek tussen VVD-senator Van Rey en VVD-burgemeesterskandidaat Ricardo Offermanns:

Daarin speelt Van Rey twee vragen door die de sollicitatiecommissie Offermanns zou gaan stellen. Een van de vragen ging over veiligheid, een belangrijk VVD-thema.

De bandopname van het telefoongesprek is vrijdag door de rijksrecherche afgespeeld tijdens het horen van getuigen, onder wie fractievoorzitter Dre Peters. Die bevestigt dit tegenover NRC Handelsblad (NRC).

Toch wel grappig om te zien hoe onze nationale politiestaatpartij de VVD nu in het eigen zwaard valt. Het blijkt dat die proleten zelf ook worden afgeluisterd LOL!

Ben wel benieuwd wanneer dit telefoongesprekje werd opgenomen. Ik gok vóór 12 september j.l., weet ook niet waarom.

Nog een leuke quote uit het NRC-artikel (waar overigens ook een leuke foto staat van Van Rey tussen Laurence “krijsie krijsie” Stassen en Cor “uitgekotst turks halal varkensvlees” Bosman):

De benoeming van Offermanns is uitgesloten nu het bewijs, dat hij de informatie van Van Rey heeft aangenomen, zo hard is. Justitie beschouwt het als het aannemen van een gift of dienst, en daarmee strafbaar corrupt gedrag. Daarop staat maximaal zes jaar cel.

Zes jaar cel voor deze VVD’er! Gelooft u het? Ik ook niet. Zal wel voorwaardelijk werkstrafje worden net als onlangs bij die VVD’er die 18000 euro had geroofd, want “voor wie straf verdient: straf” telt kennelijk voor iedereen behalve voor VVD-prominenten.

Dit doet mij trouwens zomaar ineens aan mijn artikeltje van 25 juni j.l. denken: Weg met de Firma List & Bedrog die VVD heet. 😀

Citaatje:

De VVD liegt als ze beweren dat ze het niet al decennia lang voor het zeggen hebben. Sinds Van Agt en Wiegel onder dat schemerlampje bloedbroeders werden heeft de VVD het hier voor het zeggen.

De “resultaten” van dit “liberale” bewind liegen er niet om. De VVD sloopt het land. Smijt honderden miljarden over de balk alsof het niets is, bevoordeelt vriendjes en bevriende multinationals, nog even en we liggen met zijn allen aan de ketting in een een slavenschip terwijl de bejaarden tot hondenvoer vermalen worden.

Grappig he. Nog eentje:

Ze noemen zich liberaal maar ze verkopen je stasi-dossier inclusief vingerafdrukken en DNA-profiel aan de hoogste bieder.

Vooruit, de laatste dan:

Wat kennelijk tegenwoordig wel steeds meer in het nieuws komt, is dat VVD’ers twee absolute top-kernkwaliteiten hebben en die zijn:
1 Liegen
2 Bedriegen

Dus dat is kennelijk wél nieuws. Nou voor mij niet. Ik wist het al, nu de rest van Nederland nog.

Ik had net zo goed het hele stuk van 25 juni opnieuw kunnen plaatsen. Saaie voorspelbare VVD.

17 gedachten over “Positie corrupte VVD’ers onhoudbaar (Van Rey en Offermanns dan – niet allemaal)”

 1. Gewoon doorgaan, jvdh, iedere keer maar weer de corruptie van de VVD’ers aan de kaak stellen.

 2. Ik kan me nog een hooggeplaatste PvdA er herinneren die belangen had bij een bordeel in Amsterdam. Ga ook eens kijken bij PvdA zuidoost. En bij wethouders van het CDA die onder 1 deken liggen met projektontwikkelaars.
  Ik denk dat elke partij die een poos regeringsmacht heeft uitgeoefend een stel figuren onder zijn leden heeft die in principe corrupt zijn. Dat pleit deze partijen niet vrij om alles maar onder het tapijt te vegen en steeds aan reflectie te doen.

 3. Püper, vicefractievoorzitter van de VVD in Roermond gebruikt een tenenkrommende redenatie om het vertrouwen uit te spreken in Van Rey

  ” Van Rey en Offermanns kennen elkaar al jaren. Die voeren heel informeel in dialect een gesprek.”

  En als je informeel en in dialect met elkaar spreekt dan geef je geen vertrouwelijke informatie door.

  Dat kunnen niet-Limburgers niet begrijpen maar “so ist datt bi us”in sjooon Limbouerg

 4. Die redenering in dialect is gewoon gebruikelijke Maffia redenering.

  Puper bevestigt ermee dat het zeker Mafiia-afspraken betreft.

 5. @4 Hahaha, whadaya know about that thing? That Brooklyn thing? No the other thing, about the guy that disappeared, his crew is breakin’ my balls…..zoiets?

 6. Zo te lezen is hij al veroordeeld ,voordat hij voor de rechter staat.
  Bij de berichtgeving is er een vertrouwens crisis ontstaan.
  Alleen daarom moeten er maatregelen komen.
  Ik ben dan ook voor aftreden.
  Toch wil ik benadrukken dat dhr van Rey hele grote verdiensten heeft, voor Roermond.

 7. @7:

  [ Toch wil ik benadrukken dat dhr van Rey hele grote verdiensten heeft, voor Roermond. ]

  Oowwww, dat maakt het allemaal minder erg natuurlijk.

  Ik heb zin om te schelden, maar dat mag niet.

 8. @7, ach Theo, het is nog geen publieke en media hetze zoals we talloze uit de afgelopen jaren kennen.

  Hoeveel moslims hebben we gewoon voor terroristen niet uitgemaakt?

  Wel is het vervelender als het een bekende betreft.

 9. 8 en 9

  Le Roi danse
  Dat doet er helemaal niet toe.
  Ik woon 15 km van Roermond.
  En heb kunnen waarnemen wat hij heeft bereikt.
  En dat is echt enorm.

  nexus m.
  Ben ik helemaal met u eens.

 10. Wat hij heeft bereikt boeit natuurlijk voor geen meter. Jezus Christus heeft ook veel bereikt. Als Jezus Christus corrupt was dan hadden we het hier nu over Jezus Christus.

 11. @11 Inderdaad, alles wat hij heeft gedaan in en voor het algemeen belang is nu in een klap teniet gedaan. De man deugt niet en daar is bewijs voor. Door dat bewijs zal hij veroordeeld worden.

  Het kan en mag natuurlijk niet zo zijn dat omdat hij ‘zoveel goede dingen heeft gedaan’ dan maar immuniteit krijgt om te doen wat hij wil, wanneer hij dat wil. Zeker van een partij die voor ‘law and order’ is, met krijmfeiters Teeven en Opstelten is dit op zijn zachtst gezegd een beetje vervelend. Maar voor mij is het niet nieuw.

 12. @10 ik ben nieuwsgierig naar wat Van Rey dan wel betekend heeft voor een stad van 46.000 inwoners. Behalve dat hijzelf een 20tal panden heeft weten op te kopen en multi-miljonair blijkt te zijn. Niet gek voor een wethouder en Eerste Kamer lid met een inkomen onder de ton per jaar

 13. Daarnaast heb ik problemen met het volgende:
  Van Rey wordt verdacht door het OM, dat is nog geen veroordeling, maar Van Rey stapt op voor het welzijn van de stad Roermond of soortgelijk krapuul. maar waarom mogen de inwoners van Roermond zijn uitkering dan wel betalen? Is dat ook voor het welzijn van de stad?

  Als een wethouder aftreedt, heeft hij recht op een uitkering. Dit is een tegemoetkoming totdat de wethouder in een andere functie een gelijkwaardig inkomen heeft bereikt. De duur van de uitkering is afhankelijk van de periode waarin hij politiek ambtsdrager is geweest (dus niet per se als wethouder). De uitkering is voor het eerste jaar 80% en daarna70% van het laatst verdiende salaris.

 14. Een burgemeester die de vergadering de mond snoert is bepaald geen goed voorbeeld en respect tonen voor de beslissing van Van Rey is lulkoek.

  Gevalletje vriendje inlichten is slecht ‘bijvangst” van de telefoontaps

  Recht door zee

  Van Rey kan wel zeggen: ,,De afgelopen dagen waren de moeilijkste momenten van mijn leven. Ik ben altijd recht door zee.
  Maar op de verdenking van corruptie ging hij niet in.
  Hij had een podium om te zeggen: ik ben onschuldig! Maar dat deed hij niet. noem je dat recht door zee?

 15. Nu het duidelijk is dat de burgervader die zijn droom om over te stappen naar een 10 keer zo groter dorp met of zonder voorkennis niet doorgaat en de raad van Meerssen geen vertrouwen meer in hem heeft doet Offermans zijn ambtsketting per direct af maar blijft burgemeester tot 1 jan van het 6000 inwoners tellende dorp Meerssen. Waarom deze constructie? Gewoon om het geld. Zijn eigen partij heeft er voor gezorgd dat bestuurders (wel of niet integer)
  nog maar 38 maanden wachtgeld krijgen. die drie maanden aanblijven is dan toch mooi meegenomen. Lekker al achterover zitten als raampoliticus. Inwoners van Meerssen betalen wel.

Reacties zijn gesloten.