Alsof er integere VVD’ers bestaan

Om een VVD-politicus te zijn moet je sowieso een leugenachtige psychopaat zijn. Kijk voor de grap alleen eens naar de verkiezingscampagne van de VVD. Je hoeft geen Hardwerkende Brandweerman te zijn, om VVD-terminologie te gebruiken, die via een bedrijfsongeval in een rolstoel is beland, om je kapot te ergeren aan de kwaadaardige “hand ophouden” posters.

VVD-logica, -taalgebruik en -standpunten bevatten meestal wel elementen van chantage, intimidatie, zelfverrijking, bedreiging en omkoping. Sowieso spreekt er altijd iets uit als “wij zijn beter dan de rest”. Zoiets stond in het Grieks ook in de aula gekalkt van de school waar ik mijn portie VVD’ers wel heb gehad.

Dat ze beter zijn dan de rest, eigenlijk onkwetsbaar, spreekt ook wel uit het gedrag van Van Rey. Corrupt (dat betekent: rot) tot op het bot, dit levert al jaren opgetrokken wenkbrauwen op, en ondertussen gebruikt hij gewoon zijn vaste telefoonlijn om zijn VVD-maatjes geheime informatie in te fluisteren.

En dat terwijl Nederland afluisterland nummer 1 is. Dit hebben we ook grotendeels te danken aan de VVD, die dit trouwens alleen nog maar erger willen maken.

Maar VVD’ers weten dat ze bijna onkwetsbaar zijn.

Want het was bijvoorbeeld Harry Mens die onlangs nog zei dat het OM “links” is. Dit komt misschien doordat hij onlangs even wegens wat vervalsing een tonnetje moest ophoesten, maar die had hij nog liggen dus geen probleem.

Maar als het OM links is dan ben ik Elvis Presley.

I made him an offer he couldn’t refuse

Ik geef even wat voorbeelden: PVV kopstoters, bijldreigers, vrouwenwurgers? OM doet niks. Het OM moest gedwongen worden om Wilders aan te klagen, wilden ze niet.

Pas geleden roofde een VVD-penningmeester 18 mille. Kreeg een voorwaardelijke werkstraf (= geen straf). De rechter hield er rekening mee dat de man toevallig nog 18 mille had legge en dus direct terugbetaalde.

Jarenlang dobberden VVD-bobo’s rond in luxe zeilboten met hoge ambtenaren en JSF-lobbyisten. Was per ongeluk of zoiets. Moet allemaal kunnen.

Nu dan Van Rey. Via zijn projectontwikkelvriendje hing hij zomaar om niet een duizenden euro’s kostende reclame-uiting op langs een Limburgse snelweg voor een ander VVD-vriendje. Maar of hier sprake is van belangenverstrengeling? Wie zal dat weten.

Vis
Zaterdag duwde de partner van Van Rey bij een journalist van Dagblad de Limburger een vis in de bus, verpakt in de krant met de onthullingen over de wethouder, die tevens Statenlid en VVD-senator is (binnenlandsbestuur – jaartje geleden).

Beetje geïnspireerd door The Godfather, maar corrupt? Nee. De man heeft zoveel betekend voor Limburg hoor je dan.

Er zijn meer VVD’ers die veel betekenen. Ik noem bijvoorbeeld de VVD-maffia praktijken in Noord-Holland. Waar de VVD’ers elkaar in e-mails maffia-koosnaampjes geven.

Markio Ruttio met zijn lange neusje in de verkiezingscampagne. Het is nog maar een paar weekjes geleden. Men zag dat juist als een positieve eigenschap want alleen achterbakse leugenaars kunnen goed voor Nederland opkomen in het buitenland.

Nee het echte schokkende is dat VVD’ers soms ineens doen alsof ze integer zijn.

Fout fout fout. We weten toch hoe rechts rolt? Hoe fouter je bent hoe beter.

3 gedachten over “Alsof er integere VVD’ers bestaan”

 1. Maar wat doen zo’n in-in-integere man als Kees van der Staaij bij Markio Ruttio op de achterbank van diens auto?
  Ik durf er niet aan te denken maar…..

 2. “Fout fout fout. We weten toch hoe rechts rolt? Hoe fouter je bent hoe beter.’

  Inderdaad heeft dit verschijnsel ook een naam: selectie.
  Om hogerop bij Rechts te kunnen komen, moet je over bepaalde “kwaliteiten” beschikken.

  Het begint met smeerlapperij, bedrog, “leugentjes om bestwil”, gaat verder om niet welvallige subjecten(concurrenten) “zwart maken”, verdraaien, misleiden en des hogerop geplaatst, de erger dat het wordt.

  Iedereen bij rechts kent deze regels en doet zijn best om ze te volgen en implementeren, en inderdaad de besten belanden aan de top en kunnen zich werkelijk alles permitteren.

  “Ons kent ons, he?” 🙂

Reacties zijn gesloten.